- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ!
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
- George_m
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
ειμαι καινουργιος στο φορουμ και με ενδιαφερει να φυτεψω και εγω τα δικα μου μανιταρια για τις καρμποναρες
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει θεμα δηλητηριασης ή ειναι τελειως ακίνδυνα.
Επισης γίνεται να κανω εγω το υπόστρομα για να μου ερθει φθηνότερα?
Δηλαδη να αγορασω μονο τους σπορους ή δεν γινεται κατι τετοιο?
ευχαριστω
- sem27gr
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Υπάρχει ένας παράγοντας που δεν είναι πολύ γνωστός στα μπλοκ μανιταριών.
Όταν έχουμε δύο μπλοκ δίπλα δίπλα και το ένα από τα δύο φυτρώσει, γίνεται έκχυση σπορίων του μύκητα (πούδρα).
Αν η πούδρα αυτή επικαθύσει ελαφρώς στο διπλανό μπλοκ , το οποίο δεν έχει βγάλει ακόμα μανιτάρια, τα σπόρια σταματούν την ανάπτυξη του μύκητα στο μπλοκ που δεν έχει ακόμη μανιτάρια.
Καλό είναι λοιπόν να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους τα μπλοκ !
- zaxos144
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
σε τι αποσταση πρεπει να ειναι το ενα μπλοκ απο το αλλο?
- eirinich
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
- zaxos144
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
που τα εβαλες? πεσ μας καμια λεπτομερια
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1164
- eirinich
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- eirinich
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
fireseaker έγραψε: Κιτ για μανιτάρια (ερασιτεχνικά πάντοτε μιλάμε) έχω βρει και έχω ρωτήσει στους ακόλουθους:
- Αντεμισάρης μία μπάλα σανό για πλευρωτους στην τιμή των 17 ευρώ
-Βιοπράσινο, πάλι πλευρώτους σε δύο συσκευασίες η μικρή 19 λιτρων στα 11,50 ευρώ και μία πιο μεγάλη ή διπλάσια αν προτιμάτε των 38 λίτρων στα 16,80 ευρώ πλέον μεταφορικών πάντοτε. τα μανιτάρια τους ειναι από τη Gemma.
-Valentine.gr όπου έχει μεγάλη ποικιλία από μανιτάρια και συσκευασίες καθώς και διάφορους άλλος σπόρους όλα σε όλους εισαγωγής.
- Gemma που έχει πλευρώτους τα κανονικά και μία άλλη χρυσή ποικιλία .
Από αυτά τώρα τα έτοιμα και easy going (χαλαρά δλδ) είναι τα πλευρώτους. Έτοιμα όλα απλά δεν τα ενοχλείς και πολύ λίγο υγρασίς και αυτά βγάζουν ένα σκασμο μανιτάρια μετά από 5-7 μέρες. Και του αντεμισάρη έχουν δοκιμάσει γνωστοί μου και βιοπράσινο- Gemma (το ίδιο πράγμα είναι- ίδια μέθοδος). Από γεύση μου είπαν ότι είναι καλά πολύ καλύτερα του εμπορίου αλλά δεν ξέρω να σας το πω από πρώτο χέρι γιατι δεν τα τρώω τα πλευρώτους.
Από το Valentine.gr τα μανιτάρια θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά όχι κάτι το τρομερό μιας και περιέχουν οδηγίες για εντελώς αρχάριους. Δηλαδή πρέπει να ετοιμάσεις και το μύκηλο και μετά να τους δώσεις αέρα ενώ στα προηγούμενα είναι ήδη έτοιμος. Μίλησα μαζί τους σήμερα. Το κιτ στη σελίδα 6 αξίας 30 ευρώ έχει εξαντληθεί. Είναι 10 ευρώ πιο ακριβό από το ακριβώς ίδιο στη σελίδα 7 λόγω πατέντας στη συσκευασία. Στη σελίδα 8 είναι πιο μικρό και γιαυτό κάνει και 10 μόλις ευρώ και είνα και το μόνο διαθέσιμο από αυτά τα τρία. Περισσότερα μανιτάρια θα έχει σε 15-20 μέρες. Αυτά μου τα είπε ο κυριούλης που σήκωσε το τηλέφωνο.
Προσωπικά ψάχνω για τα άσπρα μανιτάρια είτε μικρά είτε πιο μεγάλα. Όταν τα φέρει θα δοκιμάσω να πάρω. Αν δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τότε θα παραγγείλω από το γνωστό μας ebay
Αν βρεις άσπρα μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις πληροφορίες?Γιατί και εγώ θέλω και άσπρα αλλά βρήκα μόνο πλευρώτους!Μόνο αυτά που βρήκες και εσύ βρήκα αλλά δεν ξέρω να τα παραγγείλω ή όχι?