- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9293
από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Αγαπητοί κύριοι, μη χολοσκάτε! Δεν έγινε και τίποτα δα! Έτσι κι αλλιώς δε μασάμε από τέτοια...
Το σημαντικό είναι τα φυτά μας, κύριοι, όχι τα χούγια μας.
Εκτιμώ βαθιά τη στάση σας πάντως, είστε άψογοι τζέντλεμεν!
Πάμε ξανά στις τοματούλες μας όμως!
Το σημαντικό είναι τα φυτά μας, κύριοι, όχι τα χούγια μας.
Εκτιμώ βαθιά τη στάση σας πάντως, είστε άψογοι τζέντλεμεν!
Πάμε ξανά στις τοματούλες μας όμως!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Green Dragon
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9338
από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Δυστυχώς ο ψεκασμός που έκανα όχι απλά δεν θεράπευσε τον μύκητα αλλά ούτε καν επιβράδυνε την εξέλιξή του. Από το αποτέλεσμα κρίνω ότι δεν πρόκειται για περονόσπορο αλλά για κάτι άλλο το οποίο δεν ξέρω τι είναι.
Πάντως τα υπόλοιπα φυτά που είναι κολλημένα πάνω στις άρρωστες ντοματιές (πιπεριές, μελιτζάνες) δεν κολλάνε παρά την στενή επαφή.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Θα χρειαστεί να ξαναπάω στον γεωπόνο - την προηγούμενη φορά δεν μου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση από το δείγμα που του είχα πάει.
Πάντως τα υπόλοιπα φυτά που είναι κολλημένα πάνω στις άρρωστες ντοματιές (πιπεριές, μελιτζάνες) δεν κολλάνε παρά την στενή επαφή.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Θα χρειαστεί να ξαναπάω στον γεωπόνο - την προηγούμενη φορά δεν μου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση από το δείγμα που του είχα πάει.
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9345
από Roula
Green Dragon, οι δικές μου τοματιές είναι πολύ κοντά φυτεμένες (τόσα ήξερα, τόσα έκανα όταν τις έσπειρα...), συνεπώς, αν πρόκειται για κάτι ..μεταδοτικό, θα κολλήσουν και οι υπόλοιπες. Αυτό το έχω πάρει απόφαση.
Το άλλο που έχω πάρει απόφαση είναι ότι, μιας και οι συνθήκες καλλιέργειας με όσα έχω (και δεν έχω) κάνει είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκές -είναι και μέσα Ιουλίου ήδη-, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες καρπών. Ήδη οι ώριμες τομάτες που έχω καταναλώσει δεν έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν σε μέγεθος περισσότερο από ένα μέτριο λεμόνι. Έτσι κι αλλιώς, σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα, θα τις βγάλω για να σπείρω τα επόμενα λαχανικά.
Άρα... Ευκαιρία για πειράματα χωρίς ενοχές!!!!
Το πρώτο πείραμα που έκανα είναι σε ένα φυτό να κόψω όλα τα προσβεβλημένα μέρη, όπου και αν βρίσκονταν αυτά (φαντάσου ότι σε μια τοματιά έκοψα σχεδόν το μισό από τον κεντρικό βλαστό της!). Παράλληλα, αύξησα τοπικά την ποσότητα νερού. Αυτό το έκανα 4 μέρες πριν και το φυτό μοιάζει να δυνάμωσε.
Είναι νωρίς όμως ακόμα, θα περιμένω κι άλλο να δω την εξέλιξή του.
Και, το ξαναλέω και ας με νομίσουν στριμμένη: από επιλογή, ψέκασμα με χημικά εγώ δεν κάνω.
Το άλλο που έχω πάρει απόφαση είναι ότι, μιας και οι συνθήκες καλλιέργειας με όσα έχω (και δεν έχω) κάνει είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκές -είναι και μέσα Ιουλίου ήδη-, δεν έχω μεγάλες προσδοκίες καρπών. Ήδη οι ώριμες τομάτες που έχω καταναλώσει δεν έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν σε μέγεθος περισσότερο από ένα μέτριο λεμόνι. Έτσι κι αλλιώς, σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα, θα τις βγάλω για να σπείρω τα επόμενα λαχανικά.
Άρα... Ευκαιρία για πειράματα χωρίς ενοχές!!!!
Το πρώτο πείραμα που έκανα είναι σε ένα φυτό να κόψω όλα τα προσβεβλημένα μέρη, όπου και αν βρίσκονταν αυτά (φαντάσου ότι σε μια τοματιά έκοψα σχεδόν το μισό από τον κεντρικό βλαστό της!). Παράλληλα, αύξησα τοπικά την ποσότητα νερού. Αυτό το έκανα 4 μέρες πριν και το φυτό μοιάζει να δυνάμωσε.
Είναι νωρίς όμως ακόμα, θα περιμένω κι άλλο να δω την εξέλιξή του.
Και, το ξαναλέω και ας με νομίσουν στριμμένη: από επιλογή, ψέκασμα με χημικά εγώ δεν κάνω.
- panagiotispanagiotis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 30
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9371
από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
zaxarias
ισως δεν γνωριζεις οτι το blog εχει διαχειριστη τον Ηλια και μπορεις σ'αυτον να κανεις τις αναφορες σου αν κατι δεν σου αρεσει σ'αυτο η αν κατι σε προσβαλει. Οσον αφορα το επαγγελμα του καθενος δεν εισαι σε θεση να το γνωριζεις και πεφτεις σε ατοπημα μ' αυτο που γραφεις και οπως ειπε και ο dionisios ας ειμαστε ακριβεις και να αναφερομαστε συγκεκριμενα
ισως δεν γνωριζεις οτι το blog εχει διαχειριστη τον Ηλια και μπορεις σ'αυτον να κανεις τις αναφορες σου αν κατι δεν σου αρεσει σ'αυτο η αν κατι σε προσβαλει. Οσον αφορα το επαγγελμα του καθενος δεν εισαι σε θεση να το γνωριζεις και πεφτεις σε ατοπημα μ' αυτο που γραφεις και οπως ειπε και ο dionisios ας ειμαστε ακριβεις και να αναφερομαστε συγκεκριμενα
- dionisios
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9372
από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
παιδια ξεπεραστετο παμε να μιλησουμε για το χομπυ μας.
απλα επειδη κ εγω εχω ιστοσελιδα αλλου ενδειαφεροντος κ ειμαι
ο ιδιοκτητης κ διαχειριστης δεν μπενω ποτε στα μελη αναμεσα
απλα επεμβενω οταν τα πραγματα ξεφευγουν κ κανω αυτο που πρεπη..
Οπως ειπα γραφουμε απανταμε ρωταμε κ αναλογα κρινης
αυτα που διαβαζης και ακουλουθας .. ηρεμια λοιπον τι πλακα μας κανουμε.??
γι αυτο να μην δινετε κ πολυ εμπιστοσυνη ...
απλα επειδη κ εγω εχω ιστοσελιδα αλλου ενδειαφεροντος κ ειμαι
ο ιδιοκτητης κ διαχειριστης δεν μπενω ποτε στα μελη αναμεσα
απλα επεμβενω οταν τα πραγματα ξεφευγουν κ κανω αυτο που πρεπη..
Οπως ειπα γραφουμε απανταμε ρωταμε κ αναλογα κρινης
αυτα που διαβαζης και ακουλουθας .. ηρεμια λοιπον τι πλακα μας κανουμε.??
Εδω ειναι οτι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ οτι δηλωσης εισαι.Οσον αφορα το επαγγελμα του καθενος δεν εισαι σε θεση να το γνωριζεις
γι αυτο να μην δινετε κ πολυ εμπιστοσυνη ...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dionisios.
- zaxarias
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 173
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9381
από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Το τη γνωρίζω και το τη δεν γνωρίζω δεν θα μου το πεις εσει . Δεν μου αρεσε ο τροπος που απάντησες στο θεμα και το ειπα, και οσο αφορα για το επαγγελμα, σε ατόπημα πεφτεις εσυ και οχι εγω , δεν κοκορεφτικα για τιποτα σε αντιθεσει με σενα, που μπορεί να δηλωνις οτι θελεις αλλα να μην εισαι τιποτα, ειμαι ερασιτεχνεις αγροτης το κανω για τιν πλακα μου, επαγγελματίας ειμαι μονο στη δουλια μου. Μιλάω όπως μου μιλάνε φερομε όπως μου φεροντε και σεβομε οπιον με σεβετε, καλιτερα λιπον να μην εχουμε κουβεντες μεταξύ μας γιατι εγω νερο στο κρασι μου δεν βαζω, γιατι αν χρειαστεί να το βγάλω δεν θα μπορω.αν θελεις αφου ξερεις καλα ποιος ειναι διαχειριστής κανε μου αναφορα δεν εχω κανενα προβλειμα, κουβεντες μαζι σου δεν θελω, συνεννοηθήκαμε
- dionisios
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9384
από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
- zaxarias
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 173
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9387
από zaxarias
Απαντήθηκε από zaxarias στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Αχα καλο μ αρεσει
- Green Dragon
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9391
από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
ΟΚ, solved.
Δεν ήταν μύκητας αλλά κάψιμο από το συνδυασμό λιπάσματος και ζέστης.
Όχι, όχι, δεν έκανα το λάθος να ρίξω λίπασμα μέσα στον καύσωνα. Το έριξα 2 ημέρες πριν ξεκινήσει το καμίνι αλλά φυσικά το λίπασμα δεν μπορούσε να ελαττωθεί/απορροφηθεί τόσο γρήγορα. Έτσι εξηγείται και το ότι δεν κόλλησαν οι πιπεριές και οι μελιτζάνες!
Μήπως έπαθες το ίδιο και εσύ;
Εγώ σήμερα τις έκανα λούτσα (το χώμα) για να φύγει το πλεόνασμα. Μάλλον την γλιτώσαμε για την ώρα.
Έπρεπε να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτά που ξέρω: Είχα ήδη αναρωτηθεί πως γίνεται να αναπτύσσεται αλματωδώς ο μύκητας σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες αλλά αυτό δεν με έπεισε ότι ήταν κάτι άλλο. Τόση ζέστη θα έπρεπε να είχε ξεκάνει πολλούς επίδοξους μύκητες και όχι να τους ευνοεί. Ειδικά μάλιστα μετά και το ψέκασμα με το μυκητοκτόνο (τσάμπα ψέκασμα).
Δεν ήταν μύκητας αλλά κάψιμο από το συνδυασμό λιπάσματος και ζέστης.
Όχι, όχι, δεν έκανα το λάθος να ρίξω λίπασμα μέσα στον καύσωνα. Το έριξα 2 ημέρες πριν ξεκινήσει το καμίνι αλλά φυσικά το λίπασμα δεν μπορούσε να ελαττωθεί/απορροφηθεί τόσο γρήγορα. Έτσι εξηγείται και το ότι δεν κόλλησαν οι πιπεριές και οι μελιτζάνες!
Μήπως έπαθες το ίδιο και εσύ;
Εγώ σήμερα τις έκανα λούτσα (το χώμα) για να φύγει το πλεόνασμα. Μάλλον την γλιτώσαμε για την ώρα.
Έπρεπε να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτά που ξέρω: Είχα ήδη αναρωτηθεί πως γίνεται να αναπτύσσεται αλματωδώς ο μύκητας σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες αλλά αυτό δεν με έπεισε ότι ήταν κάτι άλλο. Τόση ζέστη θα έπρεπε να είχε ξεκάνει πολλούς επίδοξους μύκητες και όχι να τους ευνοεί. Ειδικά μάλιστα μετά και το ψέκασμα με το μυκητοκτόνο (τσάμπα ψέκασμα).
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9392
από Roula
Green Dragon,
Είναι πολύ πιθανό να έχω πάθει το ίδιο κι εγώ. Κι εμένα μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ταχύτητα με την οποία εμφανίστηκε το φαινόμενο. Μιλάμε μέσα σε 2 μέρες! Επίσης, αν και οι τοματιές μου είναι πολύ κοντά, δεν "προσβλήθηκαν" όλες. Θέλω να πω, αν ήταν μύκητας, δεν θα είχε μείνει καμία όρθια.
Λίπασμα είχα ρίξει πριν από κανένα μήνα και βάλε, αλλά και πάλι α) ήταν ελάχιστο και β) δεν το ξαναέβαλα. Το μόνο που σκέπτομαι ότι μπορεί να έχει κάνει ζημιά σε συνδυασμό με τη ζέστη είναι το ασβέστιο (κόκκοι). Είχα προσθέσει προ 20ημέρου και επίσης πριν από 3 μέρες. Είναι δυνατόν;
Είναι πολύ πιθανό να έχω πάθει το ίδιο κι εγώ. Κι εμένα μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ταχύτητα με την οποία εμφανίστηκε το φαινόμενο. Μιλάμε μέσα σε 2 μέρες! Επίσης, αν και οι τοματιές μου είναι πολύ κοντά, δεν "προσβλήθηκαν" όλες. Θέλω να πω, αν ήταν μύκητας, δεν θα είχε μείνει καμία όρθια.
Λίπασμα είχα ρίξει πριν από κανένα μήνα και βάλε, αλλά και πάλι α) ήταν ελάχιστο και β) δεν το ξαναέβαλα. Το μόνο που σκέπτομαι ότι μπορεί να έχει κάνει ζημιά σε συνδυασμό με τη ζέστη είναι το ασβέστιο (κόκκοι). Είχα προσθέσει προ 20ημέρου και επίσης πριν από 3 μέρες. Είναι δυνατόν;
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Roula.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα