× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9393 από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Ουπς!

Θα έλεγα ότι είναι σίγουρο. Το ασβέστιο δρα όπως και το λίπασμα στις υψηλές θερμοκρασίες (ουσιαστικά ανεβάζει την αλατότητα του εδάφους). Μην το παρακάνεις πάντως με το ασβέστιο, όταν πρωτοξεκίνησα είχα κάψει τις κορυφές από τις πιπεριές μου λόγω υπερβολικής δόσης (το πολύ ασβέστιο μπλοκάρει το βόριο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη αφού συμμετέχει στον σχηματισμό του κυτταρικού τοιχώματος).

Σε σένα πάντως δεν είναι θέμα βορίου αλλά υπεραλατότητας σε ιδιαίτερα θερμό περιβάλλον.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9395 από Roula
...Άρα τι..; Απλώς δεν ξαναβάζω ασβέστιο; Αφαιρώ κι αυτό που είχα βάλει πρόσφατα; Συνεχίζω μειώνοντας την ποσότητά του; (Βάζω κάτι περισσότερο από ένα κουταλάκι γλυκού ανά ρίζα).

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9604 από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Ξεπλένεις το χώμα. Ρίχνεις πολύ νερό, μέχρι να τρέξει κάτω από την γλάστρα και μάλιστα αρκετά. Να ξέρεις όμως ότι έτσι ξεπλένεις εκτός από το πλεόνασμα και τα θρεπτικά συστατικά γενικώς, ειδικά δε το άζωτο, το μαγνήσιο και το βόριο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από μερικές μέρες θα πρέπει να ξαναλιπάνεις, με μισή δόση όμως για να μην συμβεί πάλι το ίδιο.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #9609 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fireseaker.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9675 από Green Dragon
Όχι δα! Το βόριο είναι ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τα φυτά. Συμβάλλει στην ανθοφορία, την καρποδεσία και γενικότερα στην ανάπτυξη των φυτών.

Μάλιστα, τα περισσότερα εδάφη είναι φτωχά σε βόριο.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9717 από panos_vz
Απαντήθηκε από panos_vz στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Σημερα ειδα την εξης εικονα στην 1η ντοματα που κοκκινησε...πραγματικα απογοητευτικα, οτι και να ειναι θα του στησω καρτερι ολη νυχτα...αν μου πειτε και τι ειναι, θα με βοηθουσατε...

Συνημμένα:

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9718 από ilias
Πάνο,
Το τραύμα στις τομάτες μοιάζει με τσίμπημα από πουλί.
Έχεις στην περιοχή σου κάργες ή καρακάξες;
Αν όντως είναι πουλί, θα τα δεις νωρίς το πρωί να γυρνάνε ανάμεσα στις τοματιές.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": panos_vz

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9722 από kerkyreos
Απαντήθηκε από kerkyreos στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
αν τις βρισκης πολυ νωρις το πρωι φαγωμενες τοτε ειναι ποντικια, τις τρωνε για να δροσιστουν,απιστευο αλλα ωμος αληθινο.
αν τισ βρισκης την ημερα τοτε ειναι πουλια ωπος ειπε κ ο Ηλιας,
δεν χριασετε να φυλας σκοπια το βραδυ,ριξε λιγο ποντικοφαρμακο την ωρα που σκοτινιαζη και κοιτα το πρωι να δεις,η βαλε ενα χαρτονι με ποντικοκολα κ λιγο δολομα,αν ειναι ποντικι παλι θα το δεις.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9724 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Αχχχ..πόσες φορές την έχω πατήσει κι εγώ με αυτές τις καρακάξες! Λες και τις μυρίζονται τις ντομάτες...τις τσιμπούν μόλις πάνε να κοκκινισουν...εκεί που λες, αύριο θα σε κόψω, τσουπ... την κόβει η καρακάξα!
Εγώ κρέμασα αυτοσχέδια σκιάχτρα, cd, κορδέλες ή ό,τι άλλο μπορεί να κουνιέται καθώς φυσάει για να τα τρομάζει. Να ξέρεις ότι αφού ήρθαν 1 φορά, θα σε ξαναεπισκεφτούν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": panos_vz

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9727 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Έχουν κι αυτές το μερίδιό τους.
Φέτος μου έχουν φάει πάνω από 30-40 ντομάτες

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.291 δευτερόλεπτα