× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8589 από panos_vz
Απαντήθηκε από panos_vz στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

despina119 έγραψε:

Ξέρει κανείς γιατί αποχρωματίζεται έτσι ο καρπός; Είναι σχεδόν λαχανί. Από την αρχή το φύλλωμά του ήταν πιο ανοιχτόχρωμο από τις υπόλοιπες ντοματιές αλλά αναπτυσσόταν κανονικά οπότε δεν έδωσα σημασία. Είναι το 3ο φυτό που το παθαίνει αυτό.. τα προηγούμενα άρχισαν να μαραζώνουν μέχρι που μαράθηκαν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο, όμως ο καρπός είναι ανέπαφος και εξωτερικά και εσωτερικά.

Το χω σε κουβά με νερό εδώ και 2 μέρες μήπως και γίνει κανα θαύμα και ωριμάσουν οι καρποί, αλλά δεν το βλέπω..

Εχει κανείς καμιά ιδέα μήπως και σώσω το φυτό που δείχνει ακόμα ζωντανό;

Εχω κι εγω ντοματα στο μπαλκονι η οποια ειναι στο μεγεθος της 1ης φωτο και ειναι ακομα πρασινη...επαθε κι εμενα ηλιοκαυμα?
Ποτε πρεπει να αρχιζει να κοκκινιζει?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8609 από Roula
Ααα...Αυτή είναι και δική μου απορία: Από τη στιγμή που το άνθος θα δέσει σε καρπό, πόσο περίπου διάστημα είναι φυσιολογικό για την ωρίμανση του καρπού;

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8793 από Στελλα
Απαντήθηκε από Στελλα στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Πριν λίγες μέρες παρατήρησα τρύπες σε δυο τρεις ντοματούλες, εε εντάξει λέω....κάποιο σκουληκάκι τις λιμπίστηκε,... τις έκοψα και τις πέταξα. Μετά από δυό μέρες ξανά τα ίδια.
Κοίταξα πιο προσεκτικά και είδα πάνω σε μια ντομάτα ένα μικρό σκουληκάκι, σαν μικρή κάμπια. Άνοιξα τις συγκεκριμένες ντομάτες αλλά μέσα δεν...βρήκα τίποτε ( δεν είχε δωράκι :laugh: :laugh: :laugh: )
Το φαινόμενο παρατηρείται μόνο σε μια ποικιλία ντομάτας....προς το παρόν τουλάχιστον.
Μήπως ξέρει κανείς πως το καταπολεμούμε ??
Συνημμένα:

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8813 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
αγαπητη στελλα θα σε μαλωσω γιατι δεν διαβασες την αναρτηση για το σκουλικι που εχω κανει παραπανω στο ιδιο θεμα μαζι με μια θολη φωτο που δειχνει το σκουληκι :angry: . Αν εχουν και τα φυλλα προβλημα ειναι αυτο αν οχι παλι υπαρχε βακιλλος θουριγγιας για ολα τα υπολοιπα ερποντα .
Καλη δυναμη και κατι αλλο αυτη η ντοματα τι ποικιλια ειναι ??????

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8814 από worldsailor_1982
Απαντήθηκε από worldsailor_1982 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Θα ηθελα και εγω βοηθεια σας παρακαλω για τις ντοματες μου.φυτευω σε χωραφακι που εχουμε.βαλαμε ριζες ντοματιες και τωρα που βγαζουνε τις πρασινες ντοματες..παρατηρησα σε μια μονο ριζα ντοματας,τις ντοματες να ειναι πρασινες αγουρες αλλα να εχουν κιτρινα στιγματα....αυτο τι μπορει να ειναι??οι αλλες ριζες ντοματας δνε εχουν τιποτα.μονο η μια.τις ποτιζω και χρησιμοποιω και κοπρια για λιπασμα.δεν ξερω τι μπορει να φτιαει....ευχαριστω

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8815 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
worldsailor_1982
Αν καταλαβαινω απο αυτα που μας λες πιθανοτερη αιτια ειναι να ειναι εγκαυμα απο τον ηλιο και θα το καταλαβεις αν αρχιζει λιγο να σκουραινει λιγο προς το καφε και να γινεται και το υπολοιπο πανω μερος απο τισ ντοματες που τις βλεπει ο ηλιος κιτρινο ενω το κατω μερος θα παραμενει πρασινωπο.
Αν αυτα τα κιτρινα στιγματα παρουν αλλο χρωμα και επεκταθουν και στο κατω μερος που δεν παει ο ηλιος τοτε ειναι καποια ασθενεια

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8817 από multymech
Απαντήθηκε από multymech στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Καλησπέρα και καλός σας βρήκα
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση για τις ντομάτες μου.
Έχω 5 ντομάτες και 5 βασιλικούς σε μια γλάστρα 80χ40 και ποικιλίας san marsano. Έχουν αρχίσει να βγάζουν άνθη και παρατηρώ ότι κιτρινίζουν και μαραίνονται στη βάση.
Το ίδιο είχε συμβεί και σε διπλανή γλάστρα με ντομάτες άλλης ποικιλίας.
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ

edit

Shot at 2012-06-29
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by multymech.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8818 από Roula
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι τα δικά μου άνθη (στις τομάτες που φύτεψα αργά) παρατηρώ ότι δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και πέφτουν από το σημείο ακριβώς που δείχνει η φωτογραφία. Πιστεύω ότι τα έχει τσακίσει η ζέστη...

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8820 από Roula
Παρεμπιπτόντως, το ότι οι τοματούλες μου είναι πράσινες και σε μέγεθος μεγάλου βερύκοκου εδώ και 2-3 εβδομάδες χωρίς να παρατηρώ περαιτέρω ανάπτυξή τους, είναι φυσιολογικό;;

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8825 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
δυστυχως οχι .
ομως αυτα τα φυτα μας πουλανε .
εγω εχω αγοραση απο 4 διαφορετικα φυτωρια ντοματες
απο μεγαρα.απο νικαια. απο ρεντη δυστυχως η αποτυχια στο μεγαλιο τις.
μικρες ντοματες κ που κ που 1 μεγαλη.
ορκιστικα να μην ξαναβαλω παρα μονο σαντορινεικες που ξερω
τι μεγεθος θα παρω βαρεθηκα τους αλητες καθε χρονο τα ιδια κ τα ιδια
να θειαφι,να ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια απο κουνελια εχω ριξη το αποτελεσμα
μεγεδος σαν λεμονια....???????????????
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dionisios.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.401 δευτερόλεπτα