- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Εγώ, τους ίδιους σπόρους, τους φύτεψα στη βεράντα, (αρκετά κοντά μεταξύ τους είναι η αλήθεια), τέλος Απριλίου.
Δεν ξέρω αν κάνω κάτι εγώ λάθος.. Το πότισμα ίσως; Ο ήλιος; Δεν πάει το μυαλό μου. Πόσο παίρνει κανονικά ο καρπός να αναπτυχθεί; Μήπως είμαι απλώς ανυπόμονη;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sagri
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
dionisios έγραψε: δυστυχως οχι .
ομως αυτα τα φυτα μας πουλανε .
εγω εχω αγοραση απο 4 διαφορετικα φυτωρια ντοματες
απο μεγαρα.απο νικαια. απο ρεντη δυστυχως η αποτυχια στο μεγαλιο τις.
μικρες ντοματες κ που κ που 1 μεγαλη.
ορκιστικα να μην ξαναβαλω παρα μονο σαντορινεικες που ξερω
τι μεγεθος θα παρω βαρεθηκα τους αλητες καθε χρονο τα ιδια κ τα ιδια
να θειαφι,να ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια απο κουνελια εχω ριξη το αποτελεσμα
μεγεδος σαν λεμονια....???????????????
Κι εγώ στο ίδιο συμπέρασμα κατεληξα. Οτι υπάρχουν μερικά μεγαλο-φυτώρια και προωθούν συγκεκριμένες ποικιλίες σε όλη την Ελλάδα, οπότε από όπου και να αγοράσεις πάλι το ίδιο υβρίδιο παίρνεις.....παγκοσμιοποίηση!
Το μόνο καλό που παρατηρώ στο φετινό υβρίδιο είνια ότι είναι πιο σαρκώδης ο καρπός από τα περσινά.
Roula, αν έχω υπολογίσει καλά από τις δικές μου, από τη στιγμή που θα δέσει ο καρπός στις ντοματιές, θέλει περίπου 1 μήνα να αναπτυχθεί όσο είναι να αναπτυχθεί και καμιά 15αριά μέρες να κοκκινίσουν καλά. Ομως το χώμα, το νερό και το πόσο ήλιος τα βλέπει παίζει κι αυτό το ρόλο του.
- panagiotispanagiotis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 30
- dionisios
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
μερικα οπως για να δεσουν οι καρποι τι κανουμε [λιγο πολυ το ξερουν ολοι]
γιατις γλαστρες συμφωνω κ εγω για το μπανιο..
Αλλα να ρωτησω τι ποικιλια ειναι κ τα αλλα σχετικα νομιζω οτι δεν ξερουν κ αυτοι τι πουλανε γιατι τα περνουν απο εταιρειες που βγαζουν σποροφυτα κ τους ενδειαφερη να εχουν Π.Χ ΝΤΟΜΑΤΕς ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΑΓΓΟΥΡΙΑ Κ.Τ,Λ.
ΕΓΩ πηρα αγγουρια κ βγηκανε με καρφακια γυρω γυρω,πηρα ντοματες οπως λεω διαφορα φυτωρια μια μου εβγαλε 1 ντοματα μεγαλη μονο κ ματσο μικρες,..το χωμα ειναι σχετικα καλο εριξα 2 κιλα ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια.
το εαν θελουν στηριγμα η οχι στο δειχνουν τα φυτα .
κλαδεμα επιβαλετε για οποιον εχη γνωσεις ποιο κραρακι θα κοψη απο ποιο σημειο κ ποτε για να βοηθησουμε τις ντοματες να μεγαλωσουν,υπαρχουν δοξα το θεο πολλα στο ιντερνετ περι αυτου.
- worldsailor_1982
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- dionisios
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
dionisios έγραψε: εγω φιλε μου εχω μερικες ενστασης σε αυτα που γραφης
μερικα οπως για να δεσουν οι καρποι τι κανουμε [λιγο πολυ το ξερουν ολοι]
γιατις γλαστρες συμφωνω κ εγω για το μπανιο..
Αλλα να ρωτησω τι ποικιλια ειναι κ τα αλλα σχετικα νομιζω οτι δεν ξερουν κ αυτοι τι πουλανε γιατι τα περνουν απο εταιρειες που βγαζουν σποροφυτα κ τους ενδειαφερη να εχουν Π.Χ ΝΤΟΜΑΤΕς ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΑΓΓΟΥΡΙΑ Κ.Τ,Λ.
ΕΓΩ πηρα αγγουρια κ βγηκανε με καρφακια γυρω γυρω,πηρα ντοματες οπως λεω διαφορα φυτωρια μια μου εβγαλε 1 ντοματα μεγαλη μονο κ ματσο μικρες,..το χωμα ειναι σχετικα καλο εριξα 2 κιλα ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια.
το εαν θελουν στηριγμα η οχι στο δειχνουν τα φυτα .
κλαδεμα επιβαλετε για οποιον εχη γνωσεις ποιο κραρακι θα κοψη απο ποιο σημειο κ ποτε για να βοηθησουμε τις ντοματες να μεγαλωσουν,υπαρχουν δοξα το θεο πολλα στο ιντερνετ περι αυτου.
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
panagiotispanagiotis έγραψε: οι ντοματες ειδικα αλλα και πολλα φυτα οταν εχουν ανθοφορια και δεν εχουν δεσει οι καρποι δεν θελουν πολυ νερο γιατι ριχνουν τα ανθη τους.
Το παραπάνω έχει ειπωθεί-γραφτεί πολλές φορές, όμως η απορία μου είναι η εξής: το φυτό καθώς μεγαλώνει έχει τουλάχιστον 1-2 σειρές από καρπούς και 2-3 ίσως και περισσότερες σειρές από άνθη σε διάφορα στάδια......οπότε...μπορείς να μην το ποτίζεις μέχρι να δέσουν τα άνθη;; Αφού μονίμως υπάρχουν και άνθη και καρποί.
Εγώ συμπεραίνω 2 τεινά με την μικρή μου εμπειρία: ή δεχόμαστε ότι κάποια έως αρκετά άνθη θα θυσιάσουμε ώστε να μεγαλώσουν οι υπάρχοντες καρποί σχετικά γρήγορα ή θα έχουμε το φυτό στα όρια της ξηρασιας για να μην πέφτουν τα άνθη και με ανάπτυξη ίσως πιο βραδεία. (ήδη πειραματίζομαι με τις ποσότητες νερού που ρίχνω στα φυτά μου, γιατί σε λίγα χρόνια δενθα υπάρχει καθαρό νερό να πιούμε, όχι να ποτίσουμε τον κήπο...)
Αλλά μετά σου λένε οι ντομάτες θέλουν μπόλικο νερό και συστηματικό πότισμα.....μήπως τελικά κι αυτό είναι ένας μύθος για να συντηρούν τα ευαίσθητα υβρίδια που κυκλοφορούν;
- αρχαριος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(