× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8828 από Roula
Τους σπόρους τους προμηθεύτηκα από έναν καλλιεργητή στα Ιωάννινα. Τους ίδιους σπόρους φύτεψαν και οι γονείς μου εκτός Αθηνών (κατά το Μάρτιο) και χθες έκαναν την πρώτη τους γερή συγκομιδή. Πολύ νόστιμες, και μεγάλες και μικρότερες (χρησιμοποιούν μόνο κοπριά στον κήπο), με πυκνή σάρκα.

Εγώ, τους ίδιους σπόρους, τους φύτεψα στη βεράντα, (αρκετά κοντά μεταξύ τους είναι η αλήθεια), τέλος Απριλίου.

Δεν ξέρω αν κάνω κάτι εγώ λάθος.. Το πότισμα ίσως; Ο ήλιος; Δεν πάει το μυαλό μου. Πόσο παίρνει κανονικά ο καρπός να αναπτυχθεί; Μήπως είμαι απλώς ανυπόμονη;
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Roula.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8830 από sagri
φίλε dionisios ,κράτα το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και την επόμενη σαιζόν θα σου δώσω παραδοσιακό σπόρο ή φυτώρια για τομάτες μισού κιλού χωρίς φάρμακα κι απλή καλλιέργεια.Είμαι στις Αχαρνές ;)
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by sagri.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dionisios

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8836 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

dionisios έγραψε: δυστυχως οχι .
ομως αυτα τα φυτα μας πουλανε .
εγω εχω αγοραση απο 4 διαφορετικα φυτωρια ντοματες
απο μεγαρα.απο νικαια. απο ρεντη δυστυχως η αποτυχια στο μεγαλιο τις.
μικρες ντοματες κ που κ που 1 μεγαλη.
ορκιστικα να μην ξαναβαλω παρα μονο σαντορινεικες που ξερω
τι μεγεθος θα παρω βαρεθηκα τους αλητες καθε χρονο τα ιδια κ τα ιδια
να θειαφι,να ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια απο κουνελια εχω ριξη το αποτελεσμα
μεγεδος σαν λεμονια....???????????????

Κι εγώ στο ίδιο συμπέρασμα κατεληξα. Οτι υπάρχουν μερικά μεγαλο-φυτώρια και προωθούν συγκεκριμένες ποικιλίες σε όλη την Ελλάδα, οπότε από όπου και να αγοράσεις πάλι το ίδιο υβρίδιο παίρνεις.....παγκοσμιοποίηση!
Το μόνο καλό που παρατηρώ στο φετινό υβρίδιο είνια ότι είναι πιο σαρκώδης ο καρπός από τα περσινά.

Roula, αν έχω υπολογίσει καλά από τις δικές μου, από τη στιγμή που θα δέσει ο καρπός στις ντοματιές, θέλει περίπου 1 μήνα να αναπτυχθεί όσο είναι να αναπτυχθεί και καμιά 15αριά μέρες να κοκκινίσουν καλά. Ομως το χώμα, το νερό και το πόσο ήλιος τα βλέπει παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8839 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Αγαπητοι φιλοι σας βρισκω πολυ αδιαβαστους μερικους και πολυ νεους απ'οτι δειχνετε στο αθλημα . Κατα πρωτον οι ντοματες ειδικα αλλα και πολλα φυτα οταν εχουν ανθοφορια και δεν εχουν δεσει οι καρποι δεν θελουν πολυ νερο γιατι ριχνουν τα ανθη τους. Κατα δευτερον οταν βαζετε σε γλαστρα φυτα να ξερετε οτι δεν θελουν πολλα μαζι και οτι θελουν περισσοτερο λιπασμα απο αυτα στο χωμα γιατι πολλοι απο εσας δε φτανει που ειναι λιγο το χωμα τα κανετε ''μπανιο'' καθε μερα και φευγουν ολα τα θρεπτικα συστατικα και σαπιζουν πολλες φορες στο σημειο του χωματος και κατα τριτον ρωτηστε τι ντοματες αγοραζετε και τι παραγωγη εχουν γιατι πολλα καταστηματα φερνουν τοματες θερμοκηπιου που οταν καλλιεργηθουν εξω δεν δινουν την ιδια παραγωγη και ριξτε πριν αγορασετε καμμια ματια στο ιντερνετ για τις ποικιλιες (παραπιπτωντος η ποικιλια απο τα γιαννενα πρεπει να ειναι αγιος πετρος μεγαλοκαρπη χωρις κενα και με ελαφρα υποξινη γευση καταλληλη για εξω).Επισης ρωτατε και τη θελουν οι ντοματιες που αγοραζετε δηλ, κλαδεμα η οχι πολυ η λιγο ποτισμα στηριξη η οχι και οτι αλλο. Γενικα να ξερετε οτι τα φυτωρια βγαζουν πρωτα ντοματες για τους παραγωγους που την εποχη μαρτι απριλη ολοι βαζουν μεσα οποτε ειναι φυτα θερμοκηπιου. Αν παρ'ολα αυτα ειναι μικρες οι αναμενομενες μεγαλες ντοματες σασ τοτε κατι εχετε κανει λαθος
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by panagiotispanagiotis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": αρχαριος

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8840 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
εγω φιλε μου εχω μερικες ενστασης σε αυτα που γραφης
μερικα οπως για να δεσουν οι καρποι τι κανουμε [λιγο πολυ το ξερουν ολοι]
γιατις γλαστρες συμφωνω κ εγω για το μπανιο..
Αλλα να ρωτησω τι ποικιλια ειναι κ τα αλλα σχετικα νομιζω οτι δεν ξερουν κ αυτοι τι πουλανε γιατι τα περνουν απο εταιρειες που βγαζουν σποροφυτα κ τους ενδειαφερη να εχουν Π.Χ ΝΤΟΜΑΤΕς ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΑΓΓΟΥΡΙΑ Κ.Τ,Λ.
ΕΓΩ πηρα αγγουρια κ βγηκανε με καρφακια γυρω γυρω,πηρα ντοματες οπως λεω διαφορα φυτωρια μια μου εβγαλε 1 ντοματα μεγαλη μονο κ ματσο μικρες,..το χωμα ειναι σχετικα καλο εριξα 2 κιλα ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια.
το εαν θελουν στηριγμα η οχι στο δειχνουν τα φυτα .
κλαδεμα επιβαλετε για οποιον εχη γνωσεις ποιο κραρακι θα κοψη απο ποιο σημειο κ ποτε για να βοηθησουμε τις ντοματες να μεγαλωσουν,υπαρχουν δοξα το θεο πολλα στο ιντερνετ περι αυτου.
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dionisios.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8841 από worldsailor_1982
Απαντήθηκε από worldsailor_1982 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
παναγιωτη...σε ευχαριστω για την πληροφορια.τελικα απο την ριζα αυτη,η μια ντοματα που κοκκινησε,ειχε πανω της τα κιτρινα στιγματα χωρις να αλλαξουν χρωμα.τι θα μπορουσε να ειναι.στις πιπεριες μας που ειχαν μαυρα στιγματα,μας ειπαν οτι ειναι ελλειψη ασβεστιου και ριψαμε ασβεστιο αλλα οι ντοματες παραπμενουν με κιτρινα στιγματα παροτι κοκκινησαν....εχω σκασει!!!!!

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8842 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

dionisios έγραψε: εγω φιλε μου εχω μερικες ενστασης σε αυτα που γραφης
μερικα οπως για να δεσουν οι καρποι τι κανουμε [λιγο πολυ το ξερουν ολοι]
γιατις γλαστρες συμφωνω κ εγω για το μπανιο..
Αλλα να ρωτησω τι ποικιλια ειναι κ τα αλλα σχετικα νομιζω οτι δεν ξερουν κ αυτοι τι πουλανε γιατι τα περνουν απο εταιρειες που βγαζουν σποροφυτα κ τους ενδειαφερη να εχουν Π.Χ ΝΤΟΜΑΤΕς ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΑΓΓΟΥΡΙΑ Κ.Τ,Λ.
ΕΓΩ πηρα αγγουρια κ βγηκανε με καρφακια γυρω γυρω,πηρα ντοματες οπως λεω διαφορα φυτωρια μια μου εβγαλε 1 ντοματα μεγαλη μονο κ ματσο μικρες,..το χωμα ειναι σχετικα καλο εριξα 2 κιλα ασβεστιο 2 καροτσια κοπρια.
το εαν θελουν στηριγμα η οχι στο δειχνουν τα φυτα .
κλαδεμα επιβαλετε για οποιον εχη γνωσεις ποιο κραρακι θα κοψη απο ποιο σημειο κ ποτε για να βοηθησουμε τις ντοματες να μεγαλωσουν,υπαρχουν δοξα το θεο πολλα στο ιντερνετ περι αυτου.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8843 από Roula
Εγώ, πάλι, δεν αντιλαμβάνομαι πού υπάρχει πρόβλημα στο να είναι κάποιος "αδιάβαστος" και "πολύ νέος στο άθλημα". Είναι λίγο άτοπο να αναφέρουμε κατι τέτοιο σε ένα forum σαν κι αυτό, δεν είναι; :huh:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zaxarias

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8844 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

panagiotispanagiotis έγραψε: οι ντοματες ειδικα αλλα και πολλα φυτα οταν εχουν ανθοφορια και δεν εχουν δεσει οι καρποι δεν θελουν πολυ νερο γιατι ριχνουν τα ανθη τους.

Το παραπάνω έχει ειπωθεί-γραφτεί πολλές φορές, όμως η απορία μου είναι η εξής: το φυτό καθώς μεγαλώνει έχει τουλάχιστον 1-2 σειρές από καρπούς και 2-3 ίσως και περισσότερες σειρές από άνθη σε διάφορα στάδια......οπότε...μπορείς να μην το ποτίζεις μέχρι να δέσουν τα άνθη;; Αφού μονίμως υπάρχουν και άνθη και καρποί.

Εγώ συμπεραίνω 2 τεινά με την μικρή μου εμπειρία: ή δεχόμαστε ότι κάποια έως αρκετά άνθη θα θυσιάσουμε ώστε να μεγαλώσουν οι υπάρχοντες καρποί σχετικά γρήγορα ή θα έχουμε το φυτό στα όρια της ξηρασιας για να μην πέφτουν τα άνθη και με ανάπτυξη ίσως πιο βραδεία. (ήδη πειραματίζομαι με τις ποσότητες νερού που ρίχνω στα φυτά μου, γιατί σε λίγα χρόνια δενθα υπάρχει καθαρό νερό να πιούμε, όχι να ποτίσουμε τον κήπο...)
Αλλά μετά σου λένε οι ντομάτες θέλουν μπόλικο νερό και συστηματικό πότισμα.....μήπως τελικά κι αυτό είναι ένας μύθος για να συντηρούν τα ευαίσθητα υβρίδια που κυκλοφορούν;

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8845 από αρχαριος
Απαντήθηκε από αρχαριος στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
ΑΨΟΓΟΣ..δεν τα εγραφες λιγους μηνες πριν

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα