× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8398 από Roula
Ψεκασμός των φύλλων με τι;!; Το ασβέστιο στο χώμα δεν το βάζουμε;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8399 από k.andre
Απαντήθηκε από k.andre στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

Roula έγραψε: Ψεκασμός των φύλλων με τι;!; Το ασβέστιο στο χώμα δεν το βάζουμε;

Το χώμα θα πάρει πολύ καιρό να το δώσει στο φυτό. Υπάρχει λοιπόν και σε υγρή μορφή στο εμπόριο και ψεκάζεις στα φύλλα τα οποία το απορροφούν άμεσα!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8403 από fitsifofoula
Απαντήθηκε από fitsifofoula στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Εγώ ρίχνω λίγη στάχτη στο λακάκι που φυτεύω τις ντοματιές και όλο το χειμώνα τη στάχτη τη σκορπίζω στον κήπο. Η στάχτη έχει ασβέστιο και ενισχύει το χώμα. Πέρισυ έριξα και λίγη μαρμαρόσκονη και δεν μου παρουσιάστηκε το φαινόμενο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8463 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
προσοχη στη ζεστη των ημερων εχω αρχισει να χανω ντοματες απο ηλιοκαυμα προσοχη κυριως σε οσους εχουν κηπο σε ανοιχτο χωρο χωρις ισκιο

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8512 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(

Ξέρει κανείς γιατί αποχρωματίζεται έτσι ο καρπός; Είναι σχεδόν λαχανί. Από την αρχή το φύλλωμά του ήταν πιο ανοιχτόχρωμο από τις υπόλοιπες ντοματιές αλλά αναπτυσσόταν κανονικά οπότε δεν έδωσα σημασία. Είναι το 3ο φυτό που το παθαίνει αυτό.. τα προηγούμενα άρχισαν να μαραζώνουν μέχρι που μαράθηκαν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο, όμως ο καρπός είναι ανέπαφος και εξωτερικά και εσωτερικά.

Το χω σε κουβά με νερό εδώ και 2 μέρες μήπως και γίνει κανα θαύμα και ωριμάσουν οι καρποί, αλλά δεν το βλέπω..

Εχει κανείς καμιά ιδέα μήπως και σώσω το φυτό που δείχνει ακόμα ζωντανό;
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν by despina119.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8513 από ilias
Νομίζω ότι αν τα βάλεις σε μέρος που τα βλέπει λιγότερες ώρες ο ήλιος θα πάνε πολύ καλύτερα τα φυτά σου.
Βλέπω ότι τα έχεις σε γλάστρες, οπότε αυτό είναι ίσως εύκολο (δε ξέρω τι χώρο έχεις).

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις από πάνω τους ένα δίκχτυ σκίασης.

Επίσης, αν το επάνω μέρος του καρπό τομάτας γίνεται λαχανί (και σα να θέλει να γίνει διαφανές) όπως περιγράφεις, τότε αυτό κατά 99% είναι ηλιακό έγκαυμα.
Κατά 1% είναι βοτρύτης.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8515 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
Το ηλιακό έγκαυμα δεν το είχα σκεφτεί καθόλου...αλλά από την άλλη, είναι εύκολο να το δοκιμάσω αυτό...θα μεταφέρω τη γλάστρα αλλού και βλέπουμε.
Πάντως σε κάτι μυκητολογικό πήγαινε το δικό μου μυαλό, αφού μαραζώνουν αρχικά τα φύλλα και μετα ο κορμός...

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8516 από Roula
Να συμπληρώσω ότι, εάν είχα το ίδιο πρόβλημα, δεν θα άλλαζα θέση το φυτό, αλλά θα φρόντιζα τη σκίασή του με κάποια κάλυψη, καθώς ακούω ότι τα φυτά προσαρμόζονται σε μία μόνο θέση και προσανατολίζονται με βάση αυτή τη θέση.

Δεν γνωρίζω εάν αυτό ισχύει και για τα λαχανικά, αλλά η σεφλέρια που είχα περυσι, μόλις την άλλαξα θέση τα έφτυσε. :whistle:

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8540 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ποιος ξέρει τι έχει η ντοματούλα;;; Βοήθεια! :(
despina119 ηλιοκαυμα που δεν θα σου αφησει κανενα φυτο αν δεν παρεις διχτυ σκιασης .Οπως θα δεις το πανω μερος αλλαζει χρωμα γινεται πιο ανοιχτο και το φυτο κατσαρωνει τα φυλλα και μαραζωνει απο πανω προς τα κατω , μεγαλο λαθος το συχνο ποτισμα και σε μεγαλες ποσοτητες .
Αλλη μια παθηση των ημερων απο πεταλουδα

το σκουλικι βρισκεται αναμεσα απο τισ δυο επιφανειες του φυλλου που γινεται σαν ριζοχαρτο και οταν βγει παει καρφι στον καρπο , αντιμετωπιση ,βιολογικη, με βακιλλο.Θα δουμε τα αποτελεσματα και θα τα ξαναπουμε.
Καλο θα ηταν την τοματα να την καλλιεργουμε στο χωμα, οι δικες μου εχουν τεραστια διαφορα στην παραγωγη
Συνημμένα:

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8547 από despina119
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Τις έχω όλες μετακινήσει σε άλλη θέση να πάρουν μια ανάσα

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.483 δευτερόλεπτα