Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΦΤΙΑΧΝΩ
Φτιάχνω φορητό σπορείο
Έφτιαξα ένα σπορείο που να μπορώ να το μεταφέρω ανάμεσα στο εξοχικό και την πόλη. Το φορητό σπορείο είναι ενισχυμένο με διαφανές πλαστικό ώστε να λειτουργεί σα μικρό θερμοκήπιο. Η κατασκευή έγινε με απλά υλικά ώστε να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά.
Οι προδιαγραφές που έθεσα για το φορητό σπορείο ήταν οι ακόλουθες:
Φτιάχνω Μελομακάρονα (2010)
Μελομακάρονα
Καλή Χρονιά!!
Αν υπάρχει μία εποχή του χρόνου που το σπίτι πρέπει να έχει όμορφες και γλυκές μυρωδιές, αυτή είναι τα Χριστούγεννα!
Και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει χρόνος... Αυτό είναι δικαιολογία. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, μην το σκέφτεστε! Αυτές οι ευχάριστες μυρωδιές και η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν στο σπίτι, θα χαραχθούν ανεξίτηλα στη μνήμη τους.
Φτιάχνω φαγώσιμες σπιτικές ελιές (2010)
Στο πίσω μέρος του κτήματος, υπάρχει μία σχετικά μικρή ελιά. Μεγαλώνει πρακτικά μόνη της χωρίς καμία φροντίδα. Οι ελιές της ωρίμασαν νωρίτερα από τις υπόλοιπες. Φέτος (γνωρίζω είμαι ασυγχώρητος), σήκωσα το κεφάλι ψηλά και τις πρόσεξα.
Μεγάλες, σαρκώδεις, λαχταριστές, μαύρες και γυαλιστερές.
Φτιάχνω χυμό ρόδι
Όσοι δεν έχετε φτιάξει χυμό από ρόδι, ειλικρινά δε ξέρετε τι χάνετε. Είναι ένας από τους πιο νόστιμους, ωφέλιμους και όμορφους εμφανισιακά που υπάρχουν.
Χυμός ρόδι. Όμορφος, δροσιστικός, εύγευστος, ωφέλιμος.
Φτιάχνω πρώτη φορά σπιτικό κρασί - Η εμπειρία μου
Το 2010 είναι η πρώτη φορά που προσπάθησα να φτιάξω το δικό μου κρασί. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την εμπειρία μου. Να σας πω τι έκανα σωστά και τι λάθος.
Το άρθρο αυτό εστιάζεται κυρίως στα λάθη που έκανα προσπαθώντας να φτιάξω πρώτη φορά σπιτικό κρασί.
Την επόμενη χρονιά τα κατάφερα πολύ καλύτερα. Σας συνιστώ αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, να διαβάσετε και το σχετικό αναλυτικό άρθρο: "Πως φτιάχνω Κρασί (Οίνος) - Πληροφορίες για ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς".
Από 130 λίτρα μούστο που πήρα από τα αμπέλια στο κτήμα, πέταξα τα 70 στα μισά της οινοποίησης, τα 30 έγιναν ξύδι και μόνο τα 30 έγιναν κρασί.
Πριν ξεκινήσω τις προσπάθειες προσπάθησα να ενημερωθώ μέσω του Internet. Διάβασα όσα άρθρα έβρισκα σχετικά με το πως να φτιάξεις κρασί.
Στη θεωρία όλα ήταν απλά. Τα βήματα σαφή. Η επιτυχία εγγυημένη. Άλλο όμως η θεωρία και άλλο η πράξη.
Φτιάχνω πετιμέζι (πετμέζι)
Το πετιμέζι ή πετμέζι, είναι το σκούρο παχύρρευστο γλυκό υγρό που προκύπτει με το βράσιμο του μούστου. Το βράσιμο του μούστου πρέπει να γίνει πριν αρχίσει η διαδικασία της ζύμωσης. Η ζύμωση του μούστου ξεκινά 20 με 30 ώρες μετά από την παρασκευή του.
Για την παρασκευή του μούστου δείτε το άρθρο: Φτιάχνω μούστο.
Φτιάχνω μούστο
Ο Αύγουστος είναι η εποχή που ξεκινά ο τρύγος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Σε πολλές περιοχές, επεκτείνεται και το Σεπτέμβριο ή ακόμη και τον Οκτώβριο ανάλογα με την ποικιλία.
Είναι η ώρα που θα απολαύσουμε τους καρπούς του αμπελιού. Είναι η ώρα που θα δικαιωθούν οι κόποι της χρονιάς. Το αμπέλι που φροντίσαμε όλο το χρόνο, είναι έτοιμο να μας δώσει τους χυμούς του.
Φτιάχνω κάδο κομποστοποίησης με λιγότερα από 6 Ευρώ
Το κομπόστ είναι μία ιδανική πηγή θρεπτικών συστατικών για τα φυτά και τα λαχανικά μας.
Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κομπόστ, θα βρείτε στην αγορά μία ποικιλία από κάδους κομποστοποίησης.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λειτουργικοί και όμορφοι. Κοστίζουν όμως, ανάλογα με τον όγκο και τον κατασκευαστή, από 60 Ευρώ μέχρι πάνω από 100 Ευρώ.
Αν έχετε ελεύθερο χώρο στον κήπο και σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι τόσο η εμφάνιση, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κάδο κομποστοποίησης χωρητικότητας περίπου 400 λίτρων, με λιγότερο από 6 Ευρώ.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Πως φτιάχνω σπιτικό χωριάτικο ψωμί
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κάνετε τις συγκρίσεις με το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο της γειτονιάς.
Σημείωση: Αν ψάχνετε συνταγή για χωριάτικο σπιτικό ψωμί με προζύμι, δείτε το: Πως φτιάχνω σπιτικό χωριάτικο ψωμί με προζύμι
Φτιάχνω σπόρους ντομάτας
Σήμερα θα σας πω πως φτιάχνω σπόρους ντομάτας για την επόμενη χρονιά.
Καταρχάς, σημαδεύω από νωρίς τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσω για να πάρω σπόρους. Οι παλιοί λένε ότι οι πρώτοι καρποί είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά και από αυτούς πρέπει να συλλέγουμε σπόρους.
Δεν κόβω τις επιλεγμένες ντομάτες από τις ντοματιές, παρά μόνο όταν έχουν ωριμάσει αρκετά. Φροντίζω να μην επιλέγω μόνο τις πιο μεγάλες ή τις πιο καλοσχηματισμένες. Με αυτό τον τρόπο, θέλω να διατηρήσω μία ποικιλότητα.
- Έναρξη
- Προηγούμενο
- 1
- 2
- Επόμενο
- Τέλος