Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 11:34

Φτιάχνω χυμό ρόδι

Γράφτηκε από τον 

Όσοι δεν έχετε φτιάξει χυμό από ρόδι, ειλικρινά δε ξέρετε τι χάνετε. Είναι ένας από τους πιο νόστιμους, ωφέλιμους και όμορφους εμφανισιακά που υπάρχουν.

Χυμός ρόδι. Όμορφος, δροσιστικός, εύγευστος, ωφέλιμος
Χυμός ρόδι. Όμορφος, δροσιστικός, εύγευστος, ωφέλιμος.

 

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το χυμό ρόδι

  • Ρόδια (όσα θέλετε)
  • Στίφτης (ιδανικός είναι ο απλός πλαστικός στίφτης χειρός με το καρφί, που έχει το εξάρτημα με το οποίο πιάνουμε αυτό που θέλουμε να στίψουμε)
  • Σουρωτήρι
  • Χωνί
  • Γυάλινο μπουκάλι/μπουκάλια

 

Τρόπος παρασκευής

1. Κόβουμε τα ρόδια στη μέση.

2. Στύβουμε προσεκτικά τα ρόδια στο στίφτη ώστε να σπάσουν τα σπόρια και να βγει ο χυμός. Όσο στύβουμε, συσσωρεύονται στο στίφτη τα κουκούτσια από τα σπόρια και τα υπολείμματα της μεμβράνης που χωρίζει το ρόδι σε τομείς.

3. Κάθε 2 με 3 ρόδια, θα πρέπει να πιέζουμε με το χέρι αυτά τα υπολείμματα ώστε να απελευθερωθεί ο χυμός που έχουν δεσμεύσει και στη συνέχεια να καθαρίζουμε το στίφτη.

4. Αδειάζουμε το χυμό στο γυάλινο μπουκάλι, περνώντας τον μέσα από το σουρωτήρι.

Φτιάχνω χυμό ρόδι. Όλα τα σύνεργα!
Φτιάχνω χυμό ρόδι. Όλα τα σύνεργα!

 

Στην αρχή ο χυμός ρόδι είναι θολός. Μετά από μία μέρα θα γίνει διαυγής
Στην αρχή ο χυμός ρόδι είναι θολός. Μετά από μία μέρα θα γίνει διαυγής.

 

Μετά από μία ημέρα έχουν κατακαθίσει τα αιωρήματα στο κάτω μέρος του μπουκαλιού
Μετά από μία ημέρα έχουν κατακαθίσει τα αιωρήματα στο κάτω μέρος του μπουκαλιού.

 

Σημειώσεις

  • 16 ρόδια μεσαίου μεγέθους δίνουν 1,5 λίτρο χυμό ρόδι.
  • Στην αρχή ο χυμός έχει χρώμα κόκκινο προς ροζ και δεν είναι διαυγής.
  • Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα.
  • Αν τον αφήσετε στο ψυγείο για μία ή περισσότερες ημέρες, ο χυμός θα γίνει φωτεινός κόκκινος και διαυγής. Αυτό θα συμβεί γιατί θα έχουν κατακαθίσει τα αιωρήματα.
  • Είναι γλυκός και δροσιστικός.
  • Δοκιμάστε τον δροσερό.
  • Η εμφάνισή του είναι αρχοντική, αντίστοιχη του καλού που κάνει!

Καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες για τα ρόδια θα βρείτε στο άρθρο:
Ρόδι–Ροδιά: Καλλιέργεια, ευεργετικές ιδιότητες, σπορά, πως το καθαρίζω

Διαβάστηκε 58550 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 09:17
ilias

Ιστότοπος: www.altermarket.com

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Vaza.gr Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 14:17 δημοσιεύθηκε από Vaza.gr

    Θέλω να αναφέρω κάτι για τα μπουκάλια και γενικά για τις συσκευασίες λικέρ και χυμών θέλω να τονίσω ότι όταν επιλέγουμε γυάλινο μπουκάλι είναι πράγματι από τα πιο εντυπωσιακά αλλά έχει και τα αρνητικά του πχ αν είναι εκτεθειμένο στο ήλιο το ποτό που φτιάξαμε αυτό σημαίνει ότι θα αλλοιωθεί. Αν πάλι επιλέξουμε κάτι σε χαρτί, πλαστικό ή αλουμίνιο σαν υλικά είναι υποδεέστερα από το γυαλί όσο αφορά την επαφή του υγρού και τις συσκευασίας αλλά προστατεύουν το ποτό από ήλιο. Το ιδανικό νομίζω είναι ένα γυάλινο μπουκάλι με αεροστεγές κλείσιμο αλλά να μην είναι διάφανο να έχει ένα χρώμα ή κάποιο υλικό που το περιβάλει φυσικά από την εξωτερική μεριά και όχι από την εσωτερική...

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια