Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το χυμό ρόδι
- Ρόδια (όσα θέλετε)
- Στίφτης (ιδανικός είναι ο απλός πλαστικός στίφτης χειρός με το καρφί, που έχει το εξάρτημα με το οποίο πιάνουμε αυτό που θέλουμε να στίψουμε)
- Σουρωτήρι
- Χωνί
- Γυάλινο μπουκάλι/μπουκάλια
Τρόπος παρασκευής
1. Κόβουμε τα ρόδια στη μέση.
2. Στύβουμε προσεκτικά τα ρόδια στο στίφτη ώστε να σπάσουν τα σπόρια και να βγει ο χυμός. Όσο στύβουμε, συσσωρεύονται στο στίφτη τα κουκούτσια από τα σπόρια και τα υπολείμματα της μεμβράνης που χωρίζει το ρόδι σε τομείς.
3. Κάθε 2 με 3 ρόδια, θα πρέπει να πιέζουμε με το χέρι αυτά τα υπολείμματα ώστε να απελευθερωθεί ο χυμός που έχουν δεσμεύσει και στη συνέχεια να καθαρίζουμε το στίφτη.
4. Αδειάζουμε το χυμό στο γυάλινο μπουκάλι, περνώντας τον μέσα από το σουρωτήρι.
Φτιάχνω χυμό ρόδι. Όλα τα σύνεργα!
Στην αρχή ο χυμός ρόδι είναι θολός. Μετά από μία μέρα θα γίνει διαυγής.
Μετά από μία ημέρα έχουν κατακαθίσει τα αιωρήματα στο κάτω μέρος του μπουκαλιού.
Σημειώσεις
- 16 ρόδια μεσαίου μεγέθους δίνουν 1,5 λίτρο χυμό ρόδι.
- Στην αρχή ο χυμός έχει χρώμα κόκκινο προς ροζ και δεν είναι διαυγής.
- Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα.
- Αν τον αφήσετε στο ψυγείο για μία ή περισσότερες ημέρες, ο χυμός θα γίνει φωτεινός κόκκινος και διαυγής. Αυτό θα συμβεί γιατί θα έχουν κατακαθίσει τα αιωρήματα.
- Είναι γλυκός και δροσιστικός.
- Δοκιμάστε τον δροσερό.
- Η εμφάνισή του είναι αρχοντική, αντίστοιχη του καλού που κάνει!
Καλή επιτυχία!
Περισσότερες πληροφορίες για τα ρόδια θα βρείτε στο άρθρο:
Ρόδι–Ροδιά: Καλλιέργεια, ευεργετικές ιδιότητες, σπορά, πως το καθαρίζω