Συνταγές-Μαγειρέματα-Τρόφιμα
Μελομακάρονα
Καλή Χρονιά!!
Αν υπάρχει μία εποχή του χρόνου που το σπίτι πρέπει να έχει όμορφες και γλυκές μυρωδιές, αυτή είναι τα Χριστούγεννα!
Και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει χρόνος... Αυτό είναι δικαιολογία. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, μην το σκέφτεστε! Αυτές οι ευχάριστες μυρωδιές και η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν στο σπίτι, θα χαραχθούν ανεξίτηλα στη μνήμη τους.
Όσοι δεν έχετε φτιάξει χυμό από ρόδι, ειλικρινά δε ξέρετε τι χάνετε. Είναι ένας από τους πιο νόστιμους, ωφέλιμους και όμορφους εμφανισιακά που υπάρχουν.
Χυμός ρόδι. Όμορφος, δροσιστικός, εύγευστος, ωφέλιμος.
Το πετιμέζι ή πετμέζι, είναι το σκούρο παχύρρευστο γλυκό υγρό που προκύπτει με το βράσιμο του μούστου. Το βράσιμο του μούστου πρέπει να γίνει πριν αρχίσει η διαδικασία της ζύμωσης. Η ζύμωση του μούστου ξεκινά 20 με 30 ώρες μετά από την παρασκευή του.
Για την παρασκευή του μούστου δείτε το άρθρο: Φτιάχνω μούστο.
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κάνετε τις συγκρίσεις με το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο της γειτονιάς.
Σημείωση: Αν ψάχνετε συνταγή για χωριάτικο σπιτικό ψωμί με προζύμι, δείτε το: Πως φτιάχνω σπιτικό χωριάτικο ψωμί με προζύμι
- Έναρξη
- Προηγούμενο
- 1
- 2
- Επόμενο
- Τέλος