× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10348 από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Δυστυχώς για εμένα τα πράγματα ήταν τραγικά, σε αντίθεση με πέρσυ και πρόπερσυ. Αιτία η ζέστη της Αθήνας που απ' ότι φάινεται δέν άφησε κανέναν 'παραπονεμένο'.

Δεν το βάζω κάτω όμως, τις κλάδεψα στους 20 πόντους και να αργήσουν τα κρύα θα καρποφορήσουν το φθινόπωρο. Έριξα και λίπασμα 30-10-10 μόλις δρόσισε και άρχισαν να βγάζουν καινούργια δροσερά φύλλα.

Έτσι και αλλιώς, με αποζημίωσαν οι πιπεριές και οι μελιτζάνες!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10410 από demis
Απαντήθηκε από demis στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Με την σειρά μου και εγώ θα χαρακτήριζα την ντοματοπαραγωγή μου φέτος κάτω του μετρίου, ξεκίνησα από σπορείο αρχές Μάρτη με <<βιολογικό>> σπόρο , η αγορά έγινε μέσω internet από ελληνικό site με βιολογικά, και ενώ όλα πήγαιναν κατ’ευχήν τα φυτά είχαν ψηλώσει και ήταν γεμάτα άνθη ξαφνικά άρχισαν να ξεραίνονται με αποτέλεσμα να χάσω σχεδόν το 70%!!
- Δεν είχα πανί σκίασης ίσως αυτό να ήταν το λάθος καθώς οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές.
- έχω και μία υποψία για τον σπόρο, καθώς σε ξεκάρφωτο μέρος φύτρωσε από μόνη της μια ντοματιά και η παραγωγή της ήταν μια χαρά, ο πεθερός μου είπε ότι είναι αγριοντοματιά.
-Για λίπανση έβαλα μόνο compost
-Από ασθένειες δόξα τον θεό δεν είχα το παραμικρό
- το μποστάνι μου το έχω στην Λιβαδειά

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10413 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Στατιστικες μου παντως μου εδειξαν οτι ολοι μου οι φιλοι εδω στην Β. Ελλαδα ειχαν τα ιδια προβληματα ασχετου σκιασης ή οχι. Εχω φιλο που με σκεπασμενο κηπο του ξεραινοταν οι τοματιες η μια πισω απο την αλλη. Και ηταν ο μοναδικος που παντα θαυμαζω τον κηπο του με φυτα ολο υγεια κλπ. Τι να πω ευχομαι σε αυτους που αρχισαν ηδη τα χειμωνιατικα να πανε καλυτερα. Εμενα μ´εριξε κατω μια ιωση και δεν εχω δυναμη για τπτ προς το παρον

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10488 από κηπουρος
Απαντήθηκε από κηπουρος στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Οι ντοματιές που έβαλα για πρώτη φορά φέτος σε κήπο πήγαν καλά , μέχρι 11 Αυγούστου που έφυγα για διακοπές. Πήρα καρπό από τις 7 ρίζες , είχα βάλει 10 , αλλά γυρίζοντας στις 22 είχαν ξεραθεί. Κάτι δε πήγε καλά με το κηπουρό που πότιζε όσο έλειπα. Βέβαια η 3 ρίζες που ήταν από επαρχία έγιναν 2,5 μέτρα και πολύ λίγο καρπό , αυτές είναι ακόμα χλωρές , αλλά από καρπό τίποτα. Κάποιος φίλος από Κίμωλο μου είπε ότι στην Αθήνα δε βοηθάει και το νερό που έχει πολύ χλώριο. Δε ξέρω όμως κάτι πάνω σε αυτό για να πω την άποψή μου.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10689 από ΣΤΑΥΡΟΣ
Απαντήθηκε από ΣΤΑΥΡΟΣ στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Φέτος φύτεψα σχεδόν 40 ρίζες από 2 διαφορετικές παλιές ποικιλίες. ( περιοχή Πάτρας)
Όλα καλά μέχρι τέλη Ιουλίου.
Δυνατά φυτά με άνθη μπόλικα και καρπό που αρχίσαμε να μαζεύουμε, αλλά δυστυχώς στην μεγάλη παραγωγή, τα φύλλα κυρίως άρχισαν να ξεραίνονται, οι ντομάτες να μην έχουν το ίδιο μέγεθος με τις πρώτες και στο τέλος οι μισές σχεδόν ξεραθήκανε. Ευτυχώς είχα φυτέψει περίπου 12 ρίζες(άλλης ποικιλίας) λίγο ποιο όψιμες (μέσα Ιουλίου), οι οποίες αφού πέρασαν ένα δυνατό....σοκ, τώρα είναι μια χαρά και με ντομάτες μπόλικες.
Ελπίζω η βροχή που ήρθε και οι δροσιές του φθινοπώρου να δώσουν αρκετή παραγωγή, να καλύψουν έστω ένα μικρό μέρος από τη χαμένη σοδειά….
Δίδαγμα : Μην φυτεύετε ταυτόχρονα ολα τα φυτά. Πολλές φορές τα ''στερνοπούλια''αποδεικνύονται τα καλύτερα !!!

Ιδού μερικές απο τις οψιμες ντομάτες :

Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΣΤΑΥΡΟΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zvranik

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10690 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Σταύρο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις φωτογραφίες, δεν εμφανίζονται.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10797 από geop7el
Απαντήθηκε από geop7el στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Για τον τετράνυχο μπορείς να ψεκάσεις με VENDEX, στην δοσολογία που αναφέρει το σκεύασμα (0.5 ml / 1 lt νερό). απογευματινές ώρες και πάντα το φυτό ποτισμένο. Το εν λόγω φάρμακο συνίσταται στην ολοκληρωμένη καλλιέργεια (συνδυασμός φαρμάκου και μέλισσας)

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10800 από kojax
Απαντήθηκε από kojax στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Για φετοs μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενοs,εβαλα περιπου 20 ριζεs ντοματιεs που φτασανε ωs 1μ.Αγορασα σπορο απο γνωστο μου γεωπονο,αφου μεγαλωσανε λιγακι τα φυτεψα στο χωμα.
Οσο ο καιροs ζεσταινει κοκκινιζουν,τωρα για τιs υπολοιπεs που θα μεινουν θα τιs
κανω ενα σπεσιαλ τουρσι,βεβαια κρατησα και σπορο για να εχω για του χρονου.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10832 από pedel
Απαντήθηκε από pedel στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);

kojax έγραψε: Για φετοs μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενοs,εβαλα περιπου 20 ριζεs ντοματιεs που φτασανε ωs 1μ.Αγορασα σπορο απο γνωστο μου γεωπονο,αφου μεγαλωσανε λιγακι τα φυτεψα στο χωμα.
Οσο ο καιροs ζεσταινει κοκκινιζουν,τωρα για τιs υπολοιπεs που θα μεινουν θα τιs
κανω ενα σπεσιαλ τουρσι,βεβαια κρατησα και σπορο για να εχω για του χρονου.

καλος σας βρηκα,διαβαζω ενα χρονο αλλα τωρα γραφω 1 φορα.εβαλα ξανα ντοματιες αρχες αυγουστου (ροδο )εγιναν περιπου 80 ποντους με αρκετα ανθη αλλα καρπο τιποτα,τη λαθος κανω,λιγο βοηθεια;;

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10833 από geop7el
Απαντήθηκε από geop7el στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Φίλε δεν κάνεις τίποτα λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον γεωπόνο που τις αγόρασες να σου πει αν η ποικιλία που σου πούλησε έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Επίσης είναι αδύνατον να σου πει ο οποιοσδήποτε τι έχουν οι τομάτες σου αν δεν τις δει από κοντά. Είναι σαν να παίρνεις το γιατρό τηλέφωνο και να του λες έχω ένα σημάδι στο χέρι. Το ότι δεν έκαναν καρπό οφείλεται σε πολλά πιθανά αίτια. Όπως υπερβολική ζέστη όπου τα άνθη ξηραίνονται. Προσβολή από ωίδιο (ασπρίλα) όπου ξεραίνει τα άνθη.Μη ψεκασμός με νερό κατά τις θερμές ώρες τις ημέρες για να μαην ξεραθεί ο καρπός. Αδυναμία φυτού. Υπερβολικό ύψος μεταξύ μεσογονάτιων διαστημάτων με αποτέλεσμα να μην έχει δύναμη να δέσει ο καρπός. Μπορεί το φυτό να ΄'ηταν ατάιστο. Οι τοματες για να περπατήσουν καλά, απαιτούν μέχρι την τρίτη ταξιανθία φωσφορούχο λίπασμα και έπειτα ισορροπημένο τύπου 20-20- 20 ανά δύο μέρες. Και πολλά άλλα. Για να έχεις όμως υπεύθυνη άποψη πρέπει ο γεωπόνος να έρθει να δει τον κήπο σου.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.572 δευτερόλεπτα