× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9920 από basilis
Απαντήθηκε από basilis στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Κ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΑ..ΜΕ ΕΣΩΣΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΔΥΧΤΙ ΣΚΙΑΣΗΣ...ΑΠΛΑ ΕΡΙΞΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟ 2ΔΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙΣΑΠΙΖΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Κ ΚΑΝΑ 2ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΡΔΙΓΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑ..
ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΡΙΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΥΧΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ..
ΟΙ ΚΑΘΗΣΤΕΣ ΟΜΩς ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΧΑ ΔΥΧΤΙ Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΛΑΔΕΨΑ ΚΑΘΟΛΟΥ(ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ)ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΩΣΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΞΥΛΟ Κ ΛΙΓΟ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΣΤΕΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9921 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
κ εγω πηγα χαλια τα εκαψε κ κατω απο τι δυχτι ενας λιβαςκαυτος τα ξερανε ολα καρπους τιποτα μηδεν μπροστα στην ανθοφορια που ειχα θα απογοητευσω μερικουςφιλους που μου ειχαν στειλη μυνημα να τους δωσω σπορους δυστυχως
ολα πηγαν στραβα ΤΩΡΑ εχω 1ντοματια σαντορινης γεματη ανθο δυστυχωσ δεν δενη καρπο λογω ζεστης σε αυτην ειχα αφηση ελπιδα να παρω σπορο αλλα ειπαμε

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9922 από Ki_pouros
Απαντήθηκε από Ki_pouros στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Φέτος κατέβασα στο στίβο ομάδα με πολλές υποσχέσεις.
Οι ποικιλίες είναι: α) 5 φυτά πρώιμα από φυτωριούχο, β) υπόλοιπα φυτά από σπόρο μου (Σαντορινιές, Βιομηχανικές για σάλτσα) και γ) μια άγνωστη σε μένα ποικιλία από Σέρρες. Δηλαδή ντοματιές από σπόρο, που είχαν δοκιμαστει με επιτυχία.
Ειδικότερα το 2011 έδωσαν και πολλές και μεγάλες και νοστιμότατες ντομάτες . Σε κάθε τσαμπί 5-8 ντομάτες - δες Φωτο:

Οπότε λέω τώρα πάμε για κάποιο μετάλλιο. Με καλό δούλεμα της γης, μεταφύτευση τέλη Μαΐου (δες Φωτο-2) , χωρις ντόπιγκ (πολύ λίγη κοπρια χωνεμένη), ράντισμα με βορδιγάλειο μια φορά και στη συνέχεια διαφυλλικό ψέκασμα 3 φορές με πολυκόμπι.

Το αποτέλεσμα από την αρχή φάνηκε. Δεν είχε πολύ ανθοφορία ή δεν έδενε η ντομάτα. Έτσι δεν είχα ούτε έχω πολύ παραγωγή ή έστω την προσδοκόμενη. (Τα μετάλλια πήγαν αλλού).
Φωτο:

Το φαινόμενο στην περιοχή είναι γενικότερο. Παρατηρώντας έβγαλα το συμπέρασμα πως ευνοήθηκαν περισσότερο όσοι καλλιέργησαν για πρωτη φορά στον συγκεκριμένο χώρο τους με αγορασμένα κυρίως φυτά, με πολλά ραντισματα και σε σκιερά κυρίως μέρη.
Συνημμένα:

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9923 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Διαβάζοντας όλους τους φίλους και τα αποτελέσματα τους μπλεχτηκαν ολα μεσα στο μυαλο μου που δεν ξέρω τι να υποθέσω και τι να πρωτοκάνω για την επόμενη χρονιά.Εμένα τα περισσότερα μου φυτά απέδωσαν πάρα πολύ καλά με αποτέλεσμα να τρώμε απο τα τέλη του Μάη κοντα 15 άτομα.Αλλά μετα το τέλος του ίουλίου άρχισε η πτώση.Δεν εχω καινούρια ανθη και τα φυτα αρχίζουν να ξεραίνονται.Δεν έχω σκίαση πουθενά αλλα πέρισυ οι ντοματιές , χωρίς σκίαση πάλι, μου εδιναν μέχρι τα τέλη του οκτώβρη και τον νοέμβριο έκανα και τουρσί.Απο την άλλη μεριά σπόροι πολλά υποσχόμενοι απο μία φίλη γέμισαν τον κήπο μου ντοματιές καθώς και του κήπους των γειτόνων -μια καιείχα πάρα πολλά φυτα- αλλα το κάθε φυτο εχει μια η δύο ντομάτες - με εξαίρεση κανα δυο φυτα που ειναι γεμάτα- και το σημντικότερο πριν ακόμη κοκκινήσουν οι ντομάτες ξεραίνονται.Το ίδο συμβαίνει και σε όλους του φίλος μου έδωσα φυτά.Δεν μπορώ να καταλάβω τις απαιτήσεις του φυτού σε ασβέστιο όπως αναφέρετε αρκετοί.Πως μπορώ να καταλάβω πόσο καλό και ικανό είναι το χώμα και αν έχεις κάποιες απαιτήσεις σε κάτι να το εμπλουτίσω; Γιατί πέρα απο την κοπριά που δεν ξέρουμε την προέλευση της δεν μπορούμε να ρίχνουμε οτι νάναι στα φυτά μια και αποφασίσαμε να φάμε ενα λαχανικό καθαρό απο τα όποια ''ασφαλή και '''βιολογικά''' φυτοφάρμακα που κυκλοφορούν.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9924 από Αγγελος
Απαντήθηκε από Αγγελος στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
καλησπερα και απο μενα. εγω καλιεργω στο μενιδι σε οχι και τοσο καλο χωμα το οποιο εμπλουτισα με κοπρια. δεν ξερω αν μπορω να ειμαι ικανοποιημενος η οχι. φυτεψα ετοιμα σποροφυτα τελη απριλη και αρχισα να περνω καποιες ντοματουλες μετριες στα μεσα ιουλη αφου πρωτα πεταξα κμμια εικοσαρια με την γνωστη ταπα γενικα απο περιπου 35 ριζες που εβαλα σταδιακα απο 20 απριλη μεχρι 5 μαη τωρα περνω 7-8 ντοματες μερα παρα μερα. τα προβληματα που αντιμετοπισα ηταν λιγο πολυ τα γνωστα. τετρανυχος στην αρχη της περιοδου στις κολοκυθιες στις πεπονιες και στις αγγουριες. στις ντοματες η γνωστη ταπα και η τουτα που τις αντημετοπισα εγκαιρα. σκετη απογοητευση ηταν και ειναι οι κολοκυθιες απο 7 φυτα μεγαλα πηρα τεσσερα κολοκυθια ολα και ολα μολις γινουν περιπου 4-5 εκατοστα κιτρινιζουν και μαραινονται.. ενω περσι που το χωμα ηταν ακομα πιο αθλιο τουλαχιστον κολοκυθακια πηρα πολλα.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9925 από keepwalking
Απαντήθηκε από keepwalking στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Μάνο είμαι επιφυλακτικός για παραγγελια με ebay. Εσύ κατάλαβα δεν αντιμετώπισες πρόβλημα. Είναι υβρίδια αυτά που πήρες?

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9926 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη συμμετοχή σας και τις αναφορές σας.
Βοηθά πολύ να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας.
Θα σας καλούσα μάλιστα να ανοίξετε αντίστοιχα θέματα και για άλλα λαχανικά ώστε να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλον.

Θα πρέπει να αναφέρετε το έτος και την περιοχή που καλλιεργείτε.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9927 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);

peppasev έγραψε:
Μάνο, οι σπόροι που αγόρασες είναι υβρίδια; Ενδιαφέρομαι για φυσικό σπόρο νόστιμης μεγάλης ντομάτας για του χρόνου.

Βαγγέλη υποτίθεται ότι τα αγόρασα για παραδοσιακές ποικιλίες και κρατάω σπόρο.
Θα τα πούμε από κοντά το Σεπτέμβρη και θα σου δώσω σπόρους

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9928 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);

keepwalking έγραψε: Μάνο είμαι επιφυλακτικός για παραγγελια με ebay. Εσύ κατάλαβα δεν αντιμετώπισες πρόβλημα. Είναι υβρίδια αυτά που πήρες?

Πρόβλημα δεν αντιμετώπισα αλλά τι θα μου βγουν του χρόνου δεν γνωρίζω γιατί είναι πρώτη χρονιά.
Τα αγόρασα για παραδοσιακές ποικιλίες (heirloom)

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9931 από dionisios
Απαντήθηκε από dionisios στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
ηλια εβαλα κουνουπιδια κ λαχανα οχι πολλα τα εβαλα για 1η φορα
τωρα θα δουμε στην πορεια

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.438 δευτερόλεπτα