- Δημοσιεύσεις: 75
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 61
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
×
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
- blackmeli
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9932
από blackmeli
Απαντήθηκε από blackmeli στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
εμενα παρολο που πρωτη χρονια ασχοληθηκα με τον κηπο φετος, οι ντοματουλες μου πηγαν καλα. τις εβαλα σχετικα αργα (μεσα μαιου) ομως εχω μαζεψει περιπου 3-4 κιλα και εχω ακομη πολλες. την πατησα βεββαια με το πολυ νερο και καποιες σκασανε απο πανω αλλα το μετριασα και ολα καλα. συμπερασμα: δοξα το θεο ολα καλα !
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ritso
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 9
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9933
από Ritso
Απαντήθηκε από Ritso στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Κι εμείς ευχαριστούμε Ηλία για το συντονισμό όλης της προσπάθειας μοιράσματος.
Τα προβλήματα είναι γνωστά και επιπλέον κάτι που κάνει κουκούλι, ξεραίνει φύλλα από κάτω ως και όλο το φυτό και κάνει διάστικτο χρυσαφολευκό καρπό (τρώγεται μετά ή όχι) και πάλι δεν ξέρω τί είναι και τι να κάνω.
Οπότε λίγα πράγματα αλλά σταθερά για πρώτη χρονιά και αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο μικρού μεγέθους καρπός αναλογικά με το είδος των φυτών (ρομα, μπαταλα) Ευχαριστώ όσους ντοματοπαραγωγούς απάντησαν στην απορία για τη τουτα. Εις το επανειπείν.
Τα προβλήματα είναι γνωστά και επιπλέον κάτι που κάνει κουκούλι, ξεραίνει φύλλα από κάτω ως και όλο το φυτό και κάνει διάστικτο χρυσαφολευκό καρπό (τρώγεται μετά ή όχι) και πάλι δεν ξέρω τί είναι και τι να κάνω.
Οπότε λίγα πράγματα αλλά σταθερά για πρώτη χρονιά και αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο μικρού μεγέθους καρπός αναλογικά με το είδος των φυτών (ρομα, μπαταλα) Ευχαριστώ όσους ντοματοπαραγωγούς απάντησαν στην απορία για τη τουτα. Εις το επανειπείν.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9934
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Σας χαιρετω και εγω
H πρώτη μου χρονιά και εμένα η (περσινή ήταν σε πειραματικό στάδιο )
Είχα δυο καλλιέργειες μια στην ταράτσα της πολυκατοικίας σε γλάστρες και μια στο εξοχικό .
Τα αποτελέσματα ήταν έξοχα και στις δυο καλλιέργειες που έκανα , και οι δυο μου απέδωσαν σε ικανοποιητικό βαθμό .
Οι ντοματιές επί το πλείστον από δικά μου σπορόφυτα πήγαν θαυμάσια ,στην ταράτσα ξεράθηκαν όμως αρκετά γρήγορα εφόσον έδωσαν τους καρπούς τους παρά το πανί σκίασης που τους έβαλα ,οι μελιτζάνες όμως ζουν και βασιλεύουν και προβλέπω να συνεχίσουν μέχρι και το Φθινόπωρο .
Στο εξοχικό παρόλο που δεν τις σκέπασα μιας και δεν τις χτυπάει ο ήλιος κατευθείαν (του χρόνου ίσως να το κάνω για ακόμα καλλίτερη απόδοση )
Η παράγωγη συνεχίζεται αμείωτη είναι γεμάτες ντομάτες ,οι μελιτζάνες έχουν απίστευτη παραγωγή και οι κολοκυθιές με έχουν ανταμείψει πλουσιοπάροχα χωρίς καμιά ιδιαίτερη φροντίδα .
Συμπέρασμα ήταν μια εξαιρετική παράγωγη που αντάμειψε τον κόπο μου !!!!!!!
H πρώτη μου χρονιά και εμένα η (περσινή ήταν σε πειραματικό στάδιο )
Είχα δυο καλλιέργειες μια στην ταράτσα της πολυκατοικίας σε γλάστρες και μια στο εξοχικό .
Τα αποτελέσματα ήταν έξοχα και στις δυο καλλιέργειες που έκανα , και οι δυο μου απέδωσαν σε ικανοποιητικό βαθμό .
Οι ντοματιές επί το πλείστον από δικά μου σπορόφυτα πήγαν θαυμάσια ,στην ταράτσα ξεράθηκαν όμως αρκετά γρήγορα εφόσον έδωσαν τους καρπούς τους παρά το πανί σκίασης που τους έβαλα ,οι μελιτζάνες όμως ζουν και βασιλεύουν και προβλέπω να συνεχίσουν μέχρι και το Φθινόπωρο .
Στο εξοχικό παρόλο που δεν τις σκέπασα μιας και δεν τις χτυπάει ο ήλιος κατευθείαν (του χρόνου ίσως να το κάνω για ακόμα καλλίτερη απόδοση )
Η παράγωγη συνεχίζεται αμείωτη είναι γεμάτες ντομάτες ,οι μελιτζάνες έχουν απίστευτη παραγωγή και οι κολοκυθιές με έχουν ανταμείψει πλουσιοπάροχα χωρίς καμιά ιδιαίτερη φροντίδα .
Συμπέρασμα ήταν μια εξαιρετική παράγωγη που αντάμειψε τον κόπο μου !!!!!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9935
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Η μία καλλιέργεια ειίναι στόν Κορυδαλλό και η άλλη στη Σαλαμίνα
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- EIPHNH
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 133
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9936
από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Γεια σας κι από μένα, είμαι καινούρια στο φόρουμ και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Να πω κι εγώ για τις τομάτες μου. Λόγω έλειψης χώρου στον κήπο (έχω μόνο 10 τ.μ διαθέσιμα για λαχανόκηπο, τα υπόλοιπα έχουν άλλα φυτά), έβαλα φέτος για πρώτη φορά 2 ρίζες τομάτας. Δεν ξέρω τί ποικιλίας, ζήτησα απ'το φυτώριο της γειτονιάς και μου έδωσε 2 σπορόφυτα. Τα φύτεψα αρχές Μαίου. Ξεκίνησαν πηγαίνοντας πολυ καλά, αναπτύχθηκαν κ μεγάλωσαν πολύ γρήγορα με πολλά άνθη. Τέλη Ιουνίου παρατήρησα ότι άρχισαν να τσαλακώνονται τα φύλλα, να κιτρινίζουν και στα κάτω φύλλα παρατήρησα ταινίες άσπρες σαν σκουλήκι. Πήγα δείγματα στο γεωπόνο και μου είπε τετράνυχος και τούτα. Αναγκάστηκα να ψεκάσω γιατί πήγαιναν για τα θυμαράκια τα φυτούλια μου...Τελικά πήραν τα πάνω τους μετά από 2 ψεκασμούς και μου απέδωσαν μέχρι στιγμής 40 τομάτες περίπου και οι 2, διαφόρων μεγεθών από τεράστιες μέχρι μικρούλικες. Είναι καλή παραγωγή άραγε αυτή για δύο σπορόφυτα? Δεν έχω ιδέα γιατί οπως είπα είμαι καινούρια στον τομέα Έχουν ακόμα άλλους δέκα καρπούς περίπου, και μετά δε νομίζω να κάνουν άλλους γιατί μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα. Κανονικά μέχρι πότε ζουν και δίνουν καρπούς? Πάντως δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη γιατί ενώ φάγαμε τομάτες, δυστυχώς δεν ήταν βιολογικές όπως υπολόγιζα γιατί λόγω ασχετοσύνης δεν είχα ιδέα ότι προσβάλλονται από ασθένειες τα κηπευτικά. Τελικά μπορεί κανείς να φάει άραγε βιολογικά με τόσες ασθένειες που κυκλοφορούν? Και αξίζει τελικά να αγοράζεις λιπάσματα εντομοκτόνα κλπ για κάποια κιλά τομάτας που θα φας και που στο κάτω κάτω δεν είναι βιολογικά?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gianthom
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 90
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 29
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9938
από gianthom
Απαντήθηκε από gianthom στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Καλησπερα απο δυο χωραφια που ειχα φυτεψει τις δικες μου ντοματες ολα τα σπωροφυτα αγορασμενα απο το ιδιο μαγαζι και ειδια ποικιλια στο ενα εφαρμοσα την κλασικη συνταγη με την κοπρια και κομποστ αλλα δεν πηγαν καθολου καλα ειχα πολλα ξερα φυτα και με λιγες ντοματες πανω ενω στο αλλο ειχα βαλει βιολογικο λιπασμα απο φυκια και τα φυτα μου ηταν υπεροχα και με αρκετους καρπους.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- peppasev
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 46
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 35
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9941
από peppasev
Απαντήθηκε από peppasev στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Ειρήνη καλώς ήρθες!
Το θέμα βιολογική διατροφή είναι τεράστιο, έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ και με την ευκαιρία που μας δίνεις θέλω να πω και εγώ 2 λόγια. Καταρχήν προσωπικά έχω θέμα ακόμα και με τον όρο βιολογικό, η ανάλυση της λέξης δίνει 2 έννοιες, τον βίος (ζωή) και το λογικός. Νοηματικά θα μπορούσε να έχει την περιγραφική εξήγηση "παραγωγή των τροφών στη βάση της λογικής της ίδιας της ζωής τους". Αυτό που με χαλάει βασικά είναι η λέξη λογική η οποία δεν εκφράζει κάτι σταθερό. Άλλη η λογική σε ένα θέμα ή ένα πρόβλημα μου σήμερα, άλλη στο παρελθόν, άλλη στο μέλλον άρα με άλλα κριτήρια θα χαρακτηρίσω κάτι ως βιολογικό σήμερα και με άλλα αύριο. Αν σκεφτούμε και ότι σήμερα όλα είναι εμπόριο και πως το βιολογικό "πουλάει" πολύ, θέλει πολύ προσοχή στο να ακολουθήσουμε την σωστή κατεύθυνση στην παραγωγή της τροφής μας.
Αυτό νομίζω ότι είναι και το ζητούμενο της προσπάθειας μας, η σωστή και ποιοτική τροφή. Αν και για μένα το να παράγει κάποιος μόνος του την τροφή του σημαίνει ΚΑΙ ανεξαρτησία δηλ. ουσιαστική ελευθερία (όνειρο θερινής νυκτός για την ώρα)!
Ας αναρωτηθούμε τώρα τι είναι σωστή και ποιοτική τροφή. Βασικά επειδή είμαι άσχετος από διατροφικούς όρους, όπως ίσως και οι περισσότεροι, θα κρατήσω μόνο ένα κριτήριο το οποίο έχει κατ επανάληψη αναφερθεί από πολλούς καλλιεργητές και είναι ουσιαστικά η επιβράβευση των κόπων μας και η διαφορά από το σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι η ΓΕΥΣΗ.
Οι πρόγονοί μας καλλιεργούσαν την φύση και έτρωγαν τους καρπούς της, υπήρχαν ασθένειες και αντιμετωπίζονταν με διάφορα μέσα της φύσης πάλι, που η λαϊκή σοφία είχε καταλήξει με βάση την παρατήρηση, την καταγραφή και τα αποτελέσματα αιώνων. Αυτή την αρμονική σχέση καλλιεργητών-φύσης διατάραξε η νέα "ανθρώπινη" "λογική" όπου με όχημα την επιστήμη, οδηγό το κέρδος και ενέργεια την πλεονεξία, μας έφτασε στην σημερινή εποχή των φυτών υβριδίων, των χημικών λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των ομοιόμορφων-πανέμορφων-άγευστων λαχανικών/φρούτων και μια ανάσα πριν την απόλυτη διατροφική εξάρτηση.
Ειρήνη, για να μην κουράζω άλλο και εσένα και τους υπόλοιπους, καταλήγω με την απάντηση στην ερώτηση σου αν τελικά μπορεί κανείς να φάει άραγε βιολογικά με τόσες ασθένειες που κυκλοφορούν και αν αξίζει τελικά να αγοράζεις λιπάσματα εντομοκτόνα κλπ για κάποια κιλά τομάτας που θα φας και που στο κάτω κάτω δεν είναι βιολογικά.
Η απάντηση είναι ότι σαφώς και δεν αξίζει. Αν θέλεις να κάνεις κάτι που να αξίζει πρέπει να "σπάσεις τις αλυσίδες" και να κινηθείς εκτός των προσταγών του εμπορίου, των φυτωρίων και των γεωπόνων.
1. Να βρείς φυσικούς σπόρους από ντόπιες ποικιλίες να καλλιεργήσεις (ακόμα μεγαλύτερη η χαρά της καλλιέργειας από σπόρο) και να κρατάς δικό σου σπόρο για την επόμενη χρονιά.
2. Να παρακολουθείς τα φυτά σου, έγκαιρα να εντοπίζεις τα προβλήματα (όπως και έκανες) αλλά να βρεις οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισης (πολλά άρθρα του παρόντος ιστότοπου θα σε βοηθήσουν.)
3. Όταν λέμε λίπασμα να εννοούμε μόνο κοπριά (θέλει λίγο προσοχή στην ποιότητα αλλά και εκεί θα βρεις πολλές πληροφορίες σε διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει.)
Αν ακολουθήσεις/ακολουθήσουμε τα παραπάνω, ο κήπος σου δεν θα σου στοιχίζει και η τροφή σου θα κοστίζει όσο ο κόπος σου, το πόσο θα αξίζει ελπίζω να μας το πεις εσύ αργότερα
ΥΓ1. Η παραγωγή σου ακούγεται πάρα πολύ ικανοποιητική (50 ντομάτες από 2 ρίζες! εγώ μακάρι να πάρω 100 από 30 ρίζες!).
ΥΓ2. Η ντοματιά θεωρείτε 2ετές φυτό αλλά όλοι τις ξεριζώνουν με τα πρώτα κρύα και φυτεύουν νέες την επόμενη άνοιξη. Οι δικές μου πέρσι, πέρασαν 2η νιότη από Οκτώβρη μέχρι Νοέμβρη και μπορώ να πω ότι έφαγα τότε τις περισσότερες. Θα σου πρότεινα να τις αφήσεις μέχρι τα πρώτα κρύα αν δεν ξεραθούν από μόνες τους.
Το θέμα βιολογική διατροφή είναι τεράστιο, έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ και με την ευκαιρία που μας δίνεις θέλω να πω και εγώ 2 λόγια. Καταρχήν προσωπικά έχω θέμα ακόμα και με τον όρο βιολογικό, η ανάλυση της λέξης δίνει 2 έννοιες, τον βίος (ζωή) και το λογικός. Νοηματικά θα μπορούσε να έχει την περιγραφική εξήγηση "παραγωγή των τροφών στη βάση της λογικής της ίδιας της ζωής τους". Αυτό που με χαλάει βασικά είναι η λέξη λογική η οποία δεν εκφράζει κάτι σταθερό. Άλλη η λογική σε ένα θέμα ή ένα πρόβλημα μου σήμερα, άλλη στο παρελθόν, άλλη στο μέλλον άρα με άλλα κριτήρια θα χαρακτηρίσω κάτι ως βιολογικό σήμερα και με άλλα αύριο. Αν σκεφτούμε και ότι σήμερα όλα είναι εμπόριο και πως το βιολογικό "πουλάει" πολύ, θέλει πολύ προσοχή στο να ακολουθήσουμε την σωστή κατεύθυνση στην παραγωγή της τροφής μας.
Αυτό νομίζω ότι είναι και το ζητούμενο της προσπάθειας μας, η σωστή και ποιοτική τροφή. Αν και για μένα το να παράγει κάποιος μόνος του την τροφή του σημαίνει ΚΑΙ ανεξαρτησία δηλ. ουσιαστική ελευθερία (όνειρο θερινής νυκτός για την ώρα)!
Ας αναρωτηθούμε τώρα τι είναι σωστή και ποιοτική τροφή. Βασικά επειδή είμαι άσχετος από διατροφικούς όρους, όπως ίσως και οι περισσότεροι, θα κρατήσω μόνο ένα κριτήριο το οποίο έχει κατ επανάληψη αναφερθεί από πολλούς καλλιεργητές και είναι ουσιαστικά η επιβράβευση των κόπων μας και η διαφορά από το σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι η ΓΕΥΣΗ.
Οι πρόγονοί μας καλλιεργούσαν την φύση και έτρωγαν τους καρπούς της, υπήρχαν ασθένειες και αντιμετωπίζονταν με διάφορα μέσα της φύσης πάλι, που η λαϊκή σοφία είχε καταλήξει με βάση την παρατήρηση, την καταγραφή και τα αποτελέσματα αιώνων. Αυτή την αρμονική σχέση καλλιεργητών-φύσης διατάραξε η νέα "ανθρώπινη" "λογική" όπου με όχημα την επιστήμη, οδηγό το κέρδος και ενέργεια την πλεονεξία, μας έφτασε στην σημερινή εποχή των φυτών υβριδίων, των χημικών λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των ομοιόμορφων-πανέμορφων-άγευστων λαχανικών/φρούτων και μια ανάσα πριν την απόλυτη διατροφική εξάρτηση.
Ειρήνη, για να μην κουράζω άλλο και εσένα και τους υπόλοιπους, καταλήγω με την απάντηση στην ερώτηση σου αν τελικά μπορεί κανείς να φάει άραγε βιολογικά με τόσες ασθένειες που κυκλοφορούν και αν αξίζει τελικά να αγοράζεις λιπάσματα εντομοκτόνα κλπ για κάποια κιλά τομάτας που θα φας και που στο κάτω κάτω δεν είναι βιολογικά.
Η απάντηση είναι ότι σαφώς και δεν αξίζει. Αν θέλεις να κάνεις κάτι που να αξίζει πρέπει να "σπάσεις τις αλυσίδες" και να κινηθείς εκτός των προσταγών του εμπορίου, των φυτωρίων και των γεωπόνων.
1. Να βρείς φυσικούς σπόρους από ντόπιες ποικιλίες να καλλιεργήσεις (ακόμα μεγαλύτερη η χαρά της καλλιέργειας από σπόρο) και να κρατάς δικό σου σπόρο για την επόμενη χρονιά.
2. Να παρακολουθείς τα φυτά σου, έγκαιρα να εντοπίζεις τα προβλήματα (όπως και έκανες) αλλά να βρεις οικολογικούς τρόπους αντιμετώπισης (πολλά άρθρα του παρόντος ιστότοπου θα σε βοηθήσουν.)
3. Όταν λέμε λίπασμα να εννοούμε μόνο κοπριά (θέλει λίγο προσοχή στην ποιότητα αλλά και εκεί θα βρεις πολλές πληροφορίες σε διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει.)
Αν ακολουθήσεις/ακολουθήσουμε τα παραπάνω, ο κήπος σου δεν θα σου στοιχίζει και η τροφή σου θα κοστίζει όσο ο κόπος σου, το πόσο θα αξίζει ελπίζω να μας το πεις εσύ αργότερα
ΥΓ1. Η παραγωγή σου ακούγεται πάρα πολύ ικανοποιητική (50 ντομάτες από 2 ρίζες! εγώ μακάρι να πάρω 100 από 30 ρίζες!).
ΥΓ2. Η ντοματιά θεωρείτε 2ετές φυτό αλλά όλοι τις ξεριζώνουν με τα πρώτα κρύα και φυτεύουν νέες την επόμενη άνοιξη. Οι δικές μου πέρσι, πέρασαν 2η νιότη από Οκτώβρη μέχρι Νοέμβρη και μπορώ να πω ότι έφαγα τότε τις περισσότερες. Θα σου πρότεινα να τις αφήσεις μέχρι τα πρώτα κρύα αν δεν ξεραθούν από μόνες τους.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- EIPHNH
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 133
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9951
από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
α, ωραία χάρηκα πολύ! Αν δεν τις είχα ψεκάσει κιόλας θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο Ναι, του χρόνου σκοπεύω να προμηθευτώ σπόρο από ενα γνωστό στο χωριό που βγάζει τις ωραιότερες και γλυκύτερες τομάτες που έχω δοκιμάσει. Ευχαριστώ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- papamaik
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 5
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9979
από papamaik
Απαντήθηκε από papamaik στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
γεια σας και απο μενα,φετος ειμαι σε μια φαση 50-50 ολοι οι σποροι ντοματας (δικος μου βιολογικος και δοκιμασμενος τα τελευταια 50 χρονια απο μπαμπα και παππου) εγιναν ακμαια φυτα και τωρα περιμενω την σοδεια που φαινεται να ειναι πολυ καλη και καθαρη απο αρρωστιες. τα φυτα που πηρα απο καταστημα στην αθηνα πηγαν απο ασχημα εως χαλια(μαλλον θα τις φανε τα προβατα ενως φιλου).οτι σπορια κρατησα απο αυτα τα φυτα που ειχα παρει και περσι απο το ιδιο καταστημα ναι μεν φυτρωσαν,ειναι ακμαια αλλα απο καρπο, οτι πιο τραγικο εχω δει στα 33 μου χρονια. υβριδιο που μαλλον ειναι για μια χρονια και χωρις δυνατοτητα να του παρεις σπορια για αλλη φορα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- efi irene
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 15
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9983
από efi irene
Απαντήθηκε από efi irene στο θέμα Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Καλησπερα κ απο μενα
καλλιεργω στην περιοχη της Χαλκιιδικης κ ειναι η δευτερη χρονια που καλλιεργω τοματες με φυτα που εκανα μονη. Ειναι 3 ποικιλιες μεγαλη ντοπια τοματα, ντοματινια κ ρομα για σαλτσα.
Εχω βαλει διχτυ σκιασης. Ξεκινησαμε πολυ δυναμικα, τα φυτα δυναμωσαν κ ψηλωσαν. οσα βρισκοταν στην ακρη απο το δικτυ αρχισαν σταδιακα να ξεραίνονται. εριξα μπολικη κοπρια, ψεκασα με σαπουνονερο για τα εντομα, εριξα μαρμαροσκονη με τα πρωτα δειγματα μαυρισματος. Πιστευω οτι αν δεν επικρατουσαν τοσο υψηλες θερμοκρασιες η παραγωγη θα ηταν πολυ καλυτερη.
παντως δεν παραπονιεμαι εχω μαζεψει αρκετες τοματες κ εκανα κ τα πρωτα βαζα σαλτσας.
Πραγματικα ειναι πολυ μεγαλη ικανοποιηση να βλεπεις τα φυτα που τα ξεκινησες απο μικροσκοπικα σπορακια να μεγαλωνουν κ να καρπιζουν κ πραγματικα λυπαμε οταν καποιο απο αυτα δεν καρπιζει ή ξεραινετε.
ελπιζω να εχουμε ολοι καλες παραγωγες κ οσοι βαλουν κ χειμωνιατικα φυτα καλη δυναμη!!
καλλιεργω στην περιοχη της Χαλκιιδικης κ ειναι η δευτερη χρονια που καλλιεργω τοματες με φυτα που εκανα μονη. Ειναι 3 ποικιλιες μεγαλη ντοπια τοματα, ντοματινια κ ρομα για σαλτσα.
Εχω βαλει διχτυ σκιασης. Ξεκινησαμε πολυ δυναμικα, τα φυτα δυναμωσαν κ ψηλωσαν. οσα βρισκοταν στην ακρη απο το δικτυ αρχισαν σταδιακα να ξεραίνονται. εριξα μπολικη κοπρια, ψεκασα με σαπουνονερο για τα εντομα, εριξα μαρμαροσκονη με τα πρωτα δειγματα μαυρισματος. Πιστευω οτι αν δεν επικρατουσαν τοσο υψηλες θερμοκρασιες η παραγωγη θα ηταν πολυ καλυτερη.
παντως δεν παραπονιεμαι εχω μαζεψει αρκετες τοματες κ εκανα κ τα πρωτα βαζα σαλτσας.
Πραγματικα ειναι πολυ μεγαλη ικανοποιηση να βλεπεις τα φυτα που τα ξεκινησες απο μικροσκοπικα σπορακια να μεγαλωνουν κ να καρπιζουν κ πραγματικα λυπαμε οταν καποιο απο αυτα δεν καρπιζει ή ξεραινετε.
ελπιζω να εχουμε ολοι καλες παραγωγες κ οσοι βαλουν κ χειμωνιατικα φυτα καλη δυναμη!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Πως πήγαν οι τομάτες σας φέτος (2012);
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.202 δευτερόλεπτα