- Δημοσιεύσεις: 488
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 311
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
κοκκάρι
- zvranik
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
ισως ειναι το κοκκάρι τι να σου πω....
αφηνω την απαντηση σε πιο εμπειρους απο μένα.... ισως μας λυσουν την απορια.....
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ntinakos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 61
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOMVOS
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Δημοσιεύσεις: 346
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 378
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 133
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Domvos το εβαλα στο φαγητό σήμερα, μια χαρά ήταν, τσούξαν και τα μάτια μου που το έκοβα , μυρωδάτο μυρωδάτο. Απλά το σχήμα του και το γεγονός ότι ήταν λεπτό σαν μολύβι με προβλημάτισαν. Δηλαδή λες να το άφηνα παραπάνω? Αλλά τα πράσινα φύλλα του είχαν μεγαλώσει πολύ και είχαν τσακίσει. Θα πάχαινε κι άλλο στη ζαρτινιέρα αν το άφηνα λες?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ssotiris
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 119
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
ο βλαστός χοντραίνει και ψηλώνει, νομίζω δεν υπάρχει φόβος σπασίματος εάν κρίνω από τα κρεμμυδάκια του εμπορίου.
τα δικά μου κοκκάρια ήταν ανάμικτα, φύτρωσαν όλα, και δεν καταλαβαίνω διαφορά στο φυτό που προήρθε από μικρό κοκκάρι ή από μεγάλο.
εγώ βγάζω 3-4 κάθε βδομάδα (και τα αντικαθιστώ με νέα) για να μπορώ να κάνω μαρουλοσαλάτα....
επικουρικά έχω φυτέψει σε γλάστρα, σχινόπρασο το οποίο θέριεψε και είναι σαν το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά στο ποιο αδύνατο, γευστικά είναι περίπου το ίδιο. (φαντάσου κάτι σαν την διαφορά του λεμονιού με το lime).
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOMVOS
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Δημοσιεύσεις: 346
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 378
Αυτό ακριβώς λέω,'αστα παραπάνω,μην βιάζεσαι.
Μεγάλα και μικρά κοκκάρια,η μόνη διαφορά,τα πιο μεγάλα θα γίνουν λίγο γρηγορότερα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 133
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
ssotiris έγραψε: και μένα έτσι είναι τώρα αλλά μεγαλώνουν συνεχώς.
ο βλαστός χοντραίνει και ψηλώνει, νομίζω δεν υπάρχει φόβος σπασίματος εάν κρίνω από τα κρεμμυδάκια του εμπορίου.
τα δικά μου κοκκάρια ήταν ανάμικτα, φύτρωσαν όλα, και δεν καταλαβαίνω διαφορά στο φυτό που προήρθε από μικρό κοκκάρι ή από μεγάλο.
εγώ βγάζω 3-4 κάθε βδομάδα (και τα αντικαθιστώ με νέα) για να μπορώ να κάνω μαρουλοσαλάτα....
επικουρικά έχω φυτέψει σε γλάστρα, σχινόπρασο το οποίο θέριεψε και είναι σαν το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά στο ποιο αδύνατο, γευστικά είναι περίπου το ίδιο. (φαντάσου κάτι σαν την διαφορά του λεμονιού με το lime).
Έχω φάει σχοινοπρασο και μου ειχε αρέσει πολύ. Σπόρους έβαλες ή φυντανάκια? Απ'το φυτώριο που πέρασα προχθές είχα δει φυντανάκια που ήταν μάτσο πολλά πολλά μαζί. Αλλά δεν ξερω πως τα διαχωρίζεις για να τα φυτέψεις. Σε γλάστρα γίνονται άραγε?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 133
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
DOMVOS έγραψε: Ειρήνη,
Αυτό ακριβώς λέω,'αστα παραπάνω,μην βιάζεσαι.
Μεγάλα και μικρά κοκκάρια,η μόνη διαφορά,τα πιο μεγάλα θα γίνουν λίγο γρηγορότερα.
Εντάξει το πιασα. Τα υπολοιπα θα τα αφήσω να μεγαλωσουν με την ησυχία τους
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ssotiris
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 119
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
εγώ πήρα 2 φιντανάκια από το φυτώριο και τα μεταφύτεψα σε μεγαλύτερες γλαστρούλες. έτσι όπως λες ήταν ένα μάτσο νόστιμα σχοινάκια, και έτσι τα άφησα, 1 μήνα μετά έχουν γεμίσει τις γλάστρες παρότι κόβω κιόλας....EIPHNH έγραψε:
ssotiris έγραψε: και μένα έτσι είναι τώρα αλλά μεγαλώνουν συνεχώς.
ο βλαστός χοντραίνει και ψηλώνει, νομίζω δεν υπάρχει φόβος σπασίματος εάν κρίνω από τα κρεμμυδάκια του εμπορίου.
τα δικά μου κοκκάρια ήταν ανάμικτα, φύτρωσαν όλα, και δεν καταλαβαίνω διαφορά στο φυτό που προήρθε από μικρό κοκκάρι ή από μεγάλο.
εγώ βγάζω 3-4 κάθε βδομάδα (και τα αντικαθιστώ με νέα) για να μπορώ να κάνω μαρουλοσαλάτα....
επικουρικά έχω φυτέψει σε γλάστρα, σχινόπρασο το οποίο θέριεψε και είναι σαν το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά στο ποιο αδύνατο, γευστικά είναι περίπου το ίδιο. (φαντάσου κάτι σαν την διαφορά του λεμονιού με το lime).
Έχω φάει σχοινοπρασο και μου ειχε αρέσει πολύ. Σπόρους έβαλες ή φυντανάκια? Απ'το φυτώριο που πέρασα προχθές είχα δει φυντανάκια που ήταν μάτσο πολλά πολλά μαζί. Αλλά δεν ξερω πως τα διαχωρίζεις για να τα φυτέψεις. Σε γλάστρα γίνονται άραγε?
τώρα εάν θες να τα ξεχωρίσεις κόψε τα μισά, μαζί με το χώμα και τις ρίζες και βάλτο σε άλλη γλάστρα, αυτό που παρατήρησα είναι ότι μεγαλώνει εύκολα και γρήγορα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkireos
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 166
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Δεν κρατηθηκα και εβγαλα μερικα και τα αντικατεστησα με καινουργιο κοκκαρι.
Καποια δεν ειχαν ριζωσει καν οποτε μαλλον καλα εκανα, καποια αλλα ειχα μεγαλει ριζα (οσο περιπου το μεγεθος του βολβου αλλα δεν πεταξαν βλαστο).
Θελω να δω τα καινουργια που φυτεψα αν και σε ποσες μερες θα βγουν.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.