× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

κοκκάρι

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10474 από EIPHNH
κοκκάρι δημιουργήθηκε από EIPHNH
Πριν 10 μέρες φυτεψα κοκκάρια για φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλα μεγάλα, άλλα πιο μικρά. Τα φύτεψα έτσι ώστε μόλις που να καλύπτει την κορυφή τους το χώμα, ίσως και λίγο πιο κάτω (καλά έκανα ή τα έβαλα πολύ πάνω?)Πρώτη φορά έβαλα, σε μεγάλη γλάστρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνουν να φυτρώσουν τα κρεμμυδάκια κιαπ'τη στιγμή που φυτρώσουν πότε είναι έτοιμα για κόψιμο? Τέλος ποτίζω συνετά κάθε βράδυ, κάνω καλά, ή να αραιώσω λίγο το πότισμα?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10476 από athina88
Απαντήθηκε από athina88 στο θέμα κοκκάρι
Τα κρεμμυδάκια φυτεύονται με την κορυφή του βολβού προς τα επάνω. Είναι βέβαια λίγο νωρίς δεδομένου ότι ακόμα έχει ζέστη. Η συγκομιδή για φρέσκο κρεμμυδάκι γίνεται όταν το φυτό θα έχει πάχος μολυβίου και τα φύλλα αρχιζουν να κιτρινίζουν.

καλη επιτυχια!!! :)

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10477 από athina88
Απαντήθηκε από athina88 στο θέμα κοκκάρι

athina88 έγραψε: Τα κρεμμυδάκια φυτεύονται με την κορυφή του βολβού προς τα επάνω. Είναι βέβαια λίγο νωρίς δεδομένου ότι ακόμα έχει ζέστη. Η συγκομιδή για φρέσκο κρεμμυδάκι γίνεται όταν το φυτό θα έχει πάχος μολυβίου και τα φύλλα αρχιζουν να κιτρινίζουν.

καλη επιτυχια!!! :)

Σχετικα με το πότισμα τα κρεμμυδάκια δεν έχουν μεγάλη απαίτηση σε νερό. Όταν το χώμα θα είναι ξερό αυτό είναι σημάδι ότι χρειάζεται νερό.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10580 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα κοκκάρι
Επειδη εχω παρει και εγω κοκαρι να φυτεψω θελω κανω μια ερωτηση σχετικα με την διαφορα ξερου και φρεσκου κρεμυδιου. Ειναι το ιδιο κοκαρι που κανει ειτε ξερο ειτε φρεσκο ή διαφορετικο;

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10594 από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα κοκκάρι
Αν δεν κάνω λάθος (και ας με διορθώσουν), το κοκκάρι είναι το ίδιο, απλά διαφέρει η εποχή που θα το βάλεις. Αν το βάλεις φθινόπωρο παίρνεις φρέσκο κρεμμυδάκι, αν το βάλεις άνοιξη παίρνεις ξερό το καλοκαίρι, ή κάτι τέτοιο τελωσπάντων...

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10628 από ntinakos
Απαντήθηκε από ntinakos στο θέμα κοκκάρι

EIPHNH έγραψε: Πριν 10 μέρες φυτεψα κοκκάρια για φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλα μεγάλα, άλλα πιο μικρά. Τα φύτεψα έτσι ώστε μόλις που να καλύπτει την κορυφή τους το χώμα, ίσως και λίγο πιο κάτω (καλά έκανα ή τα έβαλα πολύ πάνω?)Πρώτη φορά έβαλα, σε μεγάλη γλάστρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνουν να φυτρώσουν τα κρεμμυδάκια κιαπ'τη στιγμή που φυτρώσουν πότε είναι έτοιμα για κόψιμο? Τέλος ποτίζω συνετά κάθε βράδυ, κάνω καλά, ή να αραιώσω λίγο το πότισμα?

Καλο ειναι το βαθος που φυτεψες.. Οσο για το νερο εγω φροντιζω απλα να ειναι υγρο το χωμα χωρις να κανει λιμνουλες το νερο γιατι σαπιζουν οι βολβοι.. αρα το καλυτερο(για μενα) ειναι καθε δυο μερες ποτισμα και νερο χωρις καθολου πιεση. Και ελπιζω να εβαλες λιγη κοπρια στην γλαστρα σου...

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10629 από Ki_pouros
Απαντήθηκε από Ki_pouros στο θέμα κοκκάρι
Υπάρχουν διάφορα είδη και μεγέθη από κοκκάρι κρεμμύδι.
Φυτεύεις:
α) τέλος καλοκαιριού (ή νωρίς το φθινόπωρο) και ανάλογα την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες της εποχής, θα παρεις για παραγωγή φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αν δεν προλάβεις να πάρεις παραγωγή, το κρεμμύδι θα μείνει φυτεμένο και θα βγει νωρίς την Άνοιξη-
β) τέλος φθινοπώρου για να πάρεις νωρίς την άνοιξη φρέσκο κρεμμυδάκι
γ) Τέλος του χειμώνα για να πάρεις φρέσκο κρεμμυδάκι την Άνοιξη ή και το αφήνεις προς καλοκαίρι για να γίνει μεγάλο κεφάλι και να το μαζέψεις ξερό.
δ) Αρχές με μέσα Ανοιξης για να πάρεις ξερό.

Προτιμώ να φυτεύω τα μακρουλά και λίγο αδύνατα για να παίρνω φρέσκα
και τα πιο χονδρά κοκκάρια για να παίρνω τα ξερά.

Φέτος με παρότρυναν να βάλω τα άσπρα κοκκάρια (είναι Ολλανδίας εισαγώμενα).
Γίνανε ικανοποιητικά σε μέγεθος αλλά γεύση ... μάπα. (την πάτησα και σας αποτρέπω να δοκιμάσετε) Μάλλον είναι και στην φωτογραφία της ανάρτησης: 2019.kalliergo.gr/home-kalliergo/kremmyd...ergeia-07012012.html

Ακόμα όμως αναζητώ τα νεροκρόμμυδα. Κανείς να ξέρει που θα βρω;

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10631 από EIPHNH

ntinakos έγραψε:

EIPHNH έγραψε: Πριν 10 μέρες φυτεψα κοκκάρια για φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλα μεγάλα, άλλα πιο μικρά. Τα φύτεψα έτσι ώστε μόλις που να καλύπτει την κορυφή τους το χώμα, ίσως και λίγο πιο κάτω (καλά έκανα ή τα έβαλα πολύ πάνω?)Πρώτη φορά έβαλα, σε μεγάλη γλάστρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνουν να φυτρώσουν τα κρεμμυδάκια κιαπ'τη στιγμή που φυτρώσουν πότε είναι έτοιμα για κόψιμο? Τέλος ποτίζω συνετά κάθε βράδυ, κάνω καλά, ή να αραιώσω λίγο το πότισμα?

Καλο ειναι το βαθος που φυτεψες.. Οσο για το νερο εγω φροντιζω απλα να ειναι υγρο το χωμα χωρις να κανει λιμνουλες το νερο γιατι σαπιζουν οι βολβοι.. αρα το καλυτερο(για μενα) ειναι καθε δυο μερες ποτισμα και νερο χωρις καθολου πιεση. Και ελπιζω να εβαλες λιγη κοπρια στην γλαστρα σου...

Ουουου και κοπριά και βιολογικό λίπασμα, πολύ σχολαστικά και αφράτο καινούριο χώμα και βαθυά ζαρτινιέρα.! Ουτε εγώ τα μουλιάζω, ποτίζω καθε μέρα με ποτιστήρι με τρυπούλες ίσα να διατηρείται νωπό το χωμα να μην ξεραίνεται γιατί ακόμα κρατάει η ζέστη.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11038 από EIPHNH
Παιδια, τελικά τα λαχανικά μου είναι όντως της υπομονής. Πάνω που απογοητεύομαι ότι δε θα φυτρώσει τίποτα, τσουπ ξεπετιέται! Τα κοκκάρια που σας έλεγα, ξεπρόβαλλαν τα 2 πρώτα, 1 μήνα μετά τη φύτευση!!! Σας έχει τύχει αυτό βρε παιδιά? Εγώ για 2 βδομάδες άκουγα...Τελικά η ζέστη κάνει την καθυστέρηση άραγε? Θέλω να ξέρω για τις επόμενες απόπειρες.
Εκείνο που με προβλημάτισε σε σχέση με τα κοκκάρια είναι ότι την ίδια περίοδο που φύτευσα στη ζαρτινιέρα μου, πήγα και 5-6 στην πεθερά μου, η οποία έχει κάτι παλιές γλάστρες στο μπαλκόνι με λουλούδια και αρωματικά και της έχωσα μερικους βολβούς μέσα στη γλάστρα. Φανταστείτε ότι το χώμα ήταν παλιό, ούτε λίπασμα ούτε κοπρια, στριμωχτά με άλλα φυτά και βγήκαν παρακαλώ 10 μέρες πριν απ'τα δικά μου!!!! :angry: :angry: :angry: Έσκασα!! Πώς γίνεται αυτό? Το ίδιο πότισμα τους κάναμε κι οι 2. Αλλά εγώ που τους είχα τις καλύτερες συνθήκες με το χωματάκι τους το καινούριο, την κοπριούλα τους, το λιπασματάκι τους, την εξοχή τους, τον καθαρό αέρα τους και πήγαν και βγήκαν στις παμπάλαιες γλάστρες της πεθεράς μου!!!! Απαιτώ εξήγηση!!! :angry: :angry: :angry:

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11040 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα κοκκάρι
Εμένα στο χώμα, χωρίς τίποτα έξτρα, απλά μέσα στο παλιόχωμα του κήπου, μπορεί να έκαναν και παραπάνω από μήνα, και από ότι κατάλαβα η ζέστη ήταν ο παράγοντας που τα έκανε να αργήσουν τόσο.

φαντάσου ότι είχαν βγει τα μισά και τα άλλα μισά δεν είχαν βγει, και φαντάστηκα ότι θα είχαν σαπίσει από το πολύ πότισμα...και όπως πήγαν να σκάψω λίγο να βάλω καινούργιο κοκκάρι...βρήκα τα παλιά που είχαν βγάλει ρίζες αλλά από βλαστό τίποτα...τελικά έβαλα καμιά 20ριά νέα, να έχουμε να τρώμε κρεμμυδάκι καιρό.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": EIPHNH

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.048 δευτερόλεπτα