- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
κοκκάρι
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- athina88
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
καλη επιτυχια!!!
- athina88
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
athina88 έγραψε: Τα κρεμμυδάκια φυτεύονται με την κορυφή του βολβού προς τα επάνω. Είναι βέβαια λίγο νωρίς δεδομένου ότι ακόμα έχει ζέστη. Η συγκομιδή για φρέσκο κρεμμυδάκι γίνεται όταν το φυτό θα έχει πάχος μολυβίου και τα φύλλα αρχιζουν να κιτρινίζουν.
καλη επιτυχια!!!
Σχετικα με το πότισμα τα κρεμμυδάκια δεν έχουν μεγάλη απαίτηση σε νερό. Όταν το χώμα θα είναι ξερό αυτό είναι σημάδι ότι χρειάζεται νερό.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- ntinakos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
EIPHNH έγραψε: Πριν 10 μέρες φυτεψα κοκκάρια για φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλα μεγάλα, άλλα πιο μικρά. Τα φύτεψα έτσι ώστε μόλις που να καλύπτει την κορυφή τους το χώμα, ίσως και λίγο πιο κάτω (καλά έκανα ή τα έβαλα πολύ πάνω?)Πρώτη φορά έβαλα, σε μεγάλη γλάστρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνουν να φυτρώσουν τα κρεμμυδάκια κιαπ'τη στιγμή που φυτρώσουν πότε είναι έτοιμα για κόψιμο? Τέλος ποτίζω συνετά κάθε βράδυ, κάνω καλά, ή να αραιώσω λίγο το πότισμα?
Καλο ειναι το βαθος που φυτεψες.. Οσο για το νερο εγω φροντιζω απλα να ειναι υγρο το χωμα χωρις να κανει λιμνουλες το νερο γιατι σαπιζουν οι βολβοι.. αρα το καλυτερο(για μενα) ειναι καθε δυο μερες ποτισμα και νερο χωρις καθολου πιεση. Και ελπιζω να εβαλες λιγη κοπρια στην γλαστρα σου...
- Ki_pouros
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 171
Φυτεύεις:
α) τέλος καλοκαιριού (ή νωρίς το φθινόπωρο) και ανάλογα την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες της εποχής, θα παρεις για παραγωγή φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Αν δεν προλάβεις να πάρεις παραγωγή, το κρεμμύδι θα μείνει φυτεμένο και θα βγει νωρίς την Άνοιξη-
β) τέλος φθινοπώρου για να πάρεις νωρίς την άνοιξη φρέσκο κρεμμυδάκι
γ) Τέλος του χειμώνα για να πάρεις φρέσκο κρεμμυδάκι την Άνοιξη ή και το αφήνεις προς καλοκαίρι για να γίνει μεγάλο κεφάλι και να το μαζέψεις ξερό.
δ) Αρχές με μέσα Ανοιξης για να πάρεις ξερό.
Προτιμώ να φυτεύω τα μακρουλά και λίγο αδύνατα για να παίρνω φρέσκα
και τα πιο χονδρά κοκκάρια για να παίρνω τα ξερά.
Φέτος με παρότρυναν να βάλω τα άσπρα κοκκάρια (είναι Ολλανδίας εισαγώμενα).
Γίνανε ικανοποιητικά σε μέγεθος αλλά γεύση ... μάπα. (την πάτησα και σας αποτρέπω να δοκιμάσετε) Μάλλον είναι και στην φωτογραφία της ανάρτησης: 2019.kalliergo.gr/home-kalliergo/kremmyd...ergeia-07012012.html
Ακόμα όμως αναζητώ τα νεροκρόμμυδα. Κανείς να ξέρει που θα βρω;
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
ntinakos έγραψε:
EIPHNH έγραψε: Πριν 10 μέρες φυτεψα κοκκάρια για φρέσκο κρεμμυδάκι, άλλα μεγάλα, άλλα πιο μικρά. Τα φύτεψα έτσι ώστε μόλις που να καλύπτει την κορυφή τους το χώμα, ίσως και λίγο πιο κάτω (καλά έκανα ή τα έβαλα πολύ πάνω?)Πρώτη φορά έβαλα, σε μεγάλη γλάστρα. Ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνουν να φυτρώσουν τα κρεμμυδάκια κιαπ'τη στιγμή που φυτρώσουν πότε είναι έτοιμα για κόψιμο? Τέλος ποτίζω συνετά κάθε βράδυ, κάνω καλά, ή να αραιώσω λίγο το πότισμα?
Καλο ειναι το βαθος που φυτεψες.. Οσο για το νερο εγω φροντιζω απλα να ειναι υγρο το χωμα χωρις να κανει λιμνουλες το νερο γιατι σαπιζουν οι βολβοι.. αρα το καλυτερο(για μενα) ειναι καθε δυο μερες ποτισμα και νερο χωρις καθολου πιεση. Και ελπιζω να εβαλες λιγη κοπρια στην γλαστρα σου...
Ουουου και κοπριά και βιολογικό λίπασμα, πολύ σχολαστικά και αφράτο καινούριο χώμα και βαθυά ζαρτινιέρα.! Ουτε εγώ τα μουλιάζω, ποτίζω καθε μέρα με ποτιστήρι με τρυπούλες ίσα να διατηρείται νωπό το χωμα να μην ξεραίνεται γιατί ακόμα κρατάει η ζέστη.
- EIPHNH
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Εκείνο που με προβλημάτισε σε σχέση με τα κοκκάρια είναι ότι την ίδια περίοδο που φύτευσα στη ζαρτινιέρα μου, πήγα και 5-6 στην πεθερά μου, η οποία έχει κάτι παλιές γλάστρες στο μπαλκόνι με λουλούδια και αρωματικά και της έχωσα μερικους βολβούς μέσα στη γλάστρα. Φανταστείτε ότι το χώμα ήταν παλιό, ούτε λίπασμα ούτε κοπρια, στριμωχτά με άλλα φυτά και βγήκαν παρακαλώ 10 μέρες πριν απ'τα δικά μου!!!! Έσκασα!! Πώς γίνεται αυτό? Το ίδιο πότισμα τους κάναμε κι οι 2. Αλλά εγώ που τους είχα τις καλύτερες συνθήκες με το χωματάκι τους το καινούριο, την κοπριούλα τους, το λιπασματάκι τους, την εξοχή τους, τον καθαρό αέρα τους και πήγαν και βγήκαν στις παμπάλαιες γλάστρες της πεθεράς μου!!!! Απαιτώ εξήγηση!!!
- ssotiris
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
φαντάσου ότι είχαν βγει τα μισά και τα άλλα μισά δεν είχαν βγει, και φαντάστηκα ότι θα είχαν σαπίσει από το πολύ πότισμα...και όπως πήγαν να σκάψω λίγο να βάλω καινούργιο κοκκάρι...βρήκα τα παλιά που είχαν βγάλει ρίζες αλλά από βλαστό τίποτα...τελικά έβαλα καμιά 20ριά νέα, να έχουμε να τρώμε κρεμμυδάκι καιρό.