× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22225 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ξαναστέλνω σε 2 δόσεις τα συνημμένα που δεν δημοσιευτηκαν προηγουμενως
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22226 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Η δεύτερη δόση
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22227 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
φωτογραφιες διαβάζω και φωτογραφίες δεν βλέπω ..... αλλα και οπως περιγράφεις τα πραματα τέτοιο πρωινο δεν εχω δοκιμάσει ακόμη με τσίπουρο και χαμπανερο..... τέλος πάντων θα δοκιμάσω ούτως ή άλλως τις πιπεριές μου και ο θεός βοηθός ..... εχω χαλαρώσει απο κάψιμο γερο εφέτος μια και ακόμη δεν έχω βγάλει τίποτε απο καυτερο που να αξίζει πέρα απο μερικά φυτα καγιέν που δεν είχαν πρόοδο καθόλου και πήρα καμια δεκαριά πιπεριές , τις κλασσικές κέρατο που είναι για αρχάριους το κάψιμο τους και τώρα άρχισαν να σκάνε καρπό οι επίσης κλασικές γράστρας που διατηρώ σε λάδι για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Δημήτρη εκτός απροόπτου (που προέκυψε προς το παρόν και κατεβαίνω επειγόντως θεσσαλονίκη άυριο) και άν όλα πάνε καλά την επόμενη εβδομάδα θα επίστρέψω Νικήτη και μάλλον θαμαι εδω.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22228 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Δημήτρη,
υπέροχες οι φωτογραφίες κι ας είναι εκτός θεματολογίας του forum μας. Στην πρώτη, τα δέντρα μπροστά είναι έλατα? Είσαι σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο?
Αλλά πιό φοβερές είναι αυτές των μεζέδων..! Τέτοιο μείγμα για πρωϊνό θα πρέπει να έτρωγαν οι παπούδες Αζτέκοι στο Μέχικο - και όχι όλοι, μόνον όσοι ήταν μέλη σε κάποιο forum σαν το δικό μας. Ξέρεις, laptop σε σκαλισμένη πέτρα, ταχύτατο internet με σήματα καπνού, κλπ. Για μένα όντως η χαμπανέρο είναι "οροφή". Αυτήν την απολαμβάνω σε πολλές συνταγές, αλλά και σκέτη με κάθε φαγητό. Τις πιό πολεμικές τις παράγω με πολύ μεράκι, αλλά τις τρώω με μεγάλη προσπάθεια και δεν απολαμβάνω. Οπως επίσης μου είναι τελείως αδιάφορες και οι "ελαφρές" (καγιέν, χαλαπένιος), αφού δεν καταλαβαίνω κανένα κάψιμο.
Θεολόγη, γιατί δεν βλέπεις τις φωτογραφίες? Φαίνονται κανονικά.
Αν δεν "μπεί" αυτό το μήνυμα, είναι που το internet μου εδω στο νησί είναι μή χειρότερα.
Σας χαιρετώ,
Τάσος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22229 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ου γαρ έρχεται το γηρας Τάσο. Αν γράφεις στο κινητό όσο μεγάλη οθόνη και να έχει χωρίς γυαλιά δεν λέει. Ομολογώ ότι το πρωινό σου Δημητρη μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Λίγο καγιεν βάζω εγώ στα αυγά μου. Ποτέ δεν άρχισα τη μέρα μου με τόσο καυτερο. Θα το δοκιμάσω.
Last edit: 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν by theologis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22230 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλε Θεολόγη,
ουδεμία σχέση του γήρατος με τα γυαλιά. Εγώ είχα πρεσβυωπία από τα 42 μου. Τώρα, μετά την εγχείρηση δεν έχω καθόλου και δεν χρησιμοποιώ γυαλιά. Και πέρασα τα 60. Και οδηγώ σχεδόν αποκλειστικά μόνο μηχανή. Ατυχώς είναι Suzuki, εξαιρετική μεν, νεανική δε. Για την ηλικία μου πλέον ταιριάζει μία μόνο (Harley), αλλά ΔΕΝ... Ισως στην επόμενη ζωή να το ρυθμίσω το θέμα.
Οσο για το λίγο καγιέν με τα αυγά για πρωϊνό, είναι υπέροχο. Αν αντικαταστήσεις το καγιέν με λίγο χαμπανέρο, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς απο τη διαφορά, καίει πολύ περισσότερο, αλλά πολυ-πολυ ευχάριστα. Εγώ έχω σταθεροποιηθεί εκεί. Τώρα, αν σε εντυπωσίασε το πρωϊνό του Δημήτρη, δηλ. μείγμα 20% χαμπανέρο και υπόλοιπο 80% σκορπιό και Jolokia, τί μπορώ να πώ..? Κι εμένα με εντυπωσιάζει αυτός που "βγάζει" το Paris-Dakar με την KTM του, όπως επίσης και ο λεγεωνάριος που κάνει πορεία 180 χιλιομέτρων στην έρημο της Αλγερίας τον Ιούλιο με 52 βαθμούς. Με εντυπωσιάζει όσο δε λέγεται. Ομως...δεν θα δοκιμάσω. Εσύ δοκίμασε. Ξεκινώντας απο την Αλγερία, για πιό εύκολα, ώστε να είσαι έτοιμος για τα πιο δύσκολα του Δημήτρη.
Τάσος.
Υ.Γ. 1. Αν δεν κάνουμε και λίγη πλάκα θα την ψωνίσουμε τελείως- και δεν θέλω να τους κάνουμε το χατήρι, αυτούς που σαφέστατα εννοώ.
Υ.Γ. 2. Ενώ η σκυλίτσα μου (ονόματι Ariel) είναι ίσως η ομορφώτερη στο Κεντρικό Αιγαίο, ο καημένος ο γάτος μου (ονόνατι Γ@@@ιόλης) είναι σίγουρα ο ασχημότερος σε όλη τη νησιωτική χώρα, με το χαλασμένο μάτι του, αποτέλεσμα κάποιου νυχτερινού "επισοδείου"..!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22239 από pantel1s
Απαντήθηκε από pantel1s στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Χαιρετώ όλους τους καυτεροπιπερόφιλους του φόρουμ :) . Κάθε χρόνο ένα κομμάτι του κήπου μου αφιερώνεται σε καυτερές πιπεριές. Οι ποικίλιες είναι ελληνικές συνήθως και δοκιμάζω κάθε χρόνο νέες από μία συλογή σπόρων που κάνω εδώ και αρκετά χρόνια. Φετός έκανα την πρώτη μου προσπάθεια να δοκιμάσω την καλλιέργεια τις carolina reaper. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα καταφέρω να τις δοκιμάσω :unsure: Τις έσπειρα τέλη απριλίου σε γλαστράκια και έπειτα τις μεταφύτεψα στον κήπο. Τα φυτά δείχνουν μέχρι στιγμής να πάνε καλά αλλά...δεδομένου οτι μένω στις Σέρρες και τον Οκτώβριο πιάνουν παγωνιές θα μπορούσα με ένα μικρό θερμοκήπιο απο ναύλον να τις κρατησω ζωντανές?

- Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτο από τις reaper και μερικές ελληνικές ποικιλίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22240 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου, φίλε pantel1s
και καλώς ήλθες στην παρέα. Μιά χαρά φαίνονται οι καρολίνες σου για την ηλικία τους - 3 μηνών. Φυσικά μπορείς να τις βοηθήσεις να ξεχειμωνιάσουν σε θερμοκήπιο. Και αξίζει τον κόπο και τα έξοδα, γιατί η καρολίνα είναι πολυετής πιπεριά και θα ήταν κρίμα να τις χαλάσεις. Οπως τα βλέπω τα φυτά σου, είμαι βέβαιος οτι του χρόνου τον Μάϊο θα έχεις μιά μικρή συγκομιδή. Σου τα λέω αυτά με βάση δικά μου δεδομένα και αποτελέσματα. Μπορείς να δεις φωτογραφίες του δικού μου θερμοκηπίου-μπαλκονιού σε μια απο τις πρώτες σελίδες.
Τώρα λίγα τεχνικά: Οταν λες νάυλον, μη βάλλεις κάτι πολύ λεπτό, ή ημιδιαφανές. Η πείρα μου λέει οτι η καρολίνα θέλει πολύ-πολύ ήλιο. Και ζέστη και υγρασία, εννοείται. Αρα το καλύτερο νάυλον κατα τη γνώμη μου θα ήταν αυτό το χοντρό και απόλυτα διαφανές που χρησιμοποιούν το χειμώνα μερικές καφετέριες για προφυλάγονται οι πελάτες απο το κρύο. Βέβαια δεν είναι φθηνό, όμως υποθέτω οτι δεν χρειάζεσαι μεγάλη έκταση να καλύψεις, σου φτάνουν 10 τ.μ. Πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσεις οτι μέσα η θερμοκρασία δεν θα πέφτει τη νύχτα κάτω απο 14-15 βαθμούς. Και να διατηρείς την ατμόσφαιρα υγρή.
Ελπίζω να βοήθησα. Μπορείς να δεις αρκετές φωτογραφίες δικής μου παραγωγής καρολίνας, σκορπιού και χαμπανέρο (την οποία λατρεύω).
Να μαθαίνουμε νέα σου.
Τάσος.
Υ.Γ. Το γιατί διάλεξες την Carolina reaper δεν το σχολιάζω. Θα το σχολιάσεις εσύ όταν με το καλό θα έχεις την πρώτη σου παραγωγή και κάνεις την πρώτη σου δοκιμή...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22246 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημέρα καλημέρα
Χθές έκοψα την πρώτη πιπεριά (bhut jolokia κατά Δημήτρη) δεν είχε κοκκινήσει τόσο όσο έπρεπε αλλα ανυπόμονος όπως πάντα να δοκιμάσω έκανα την πρώτη επέμβαση με το μαχαιράκι.... αποτελέσματα :
Η μυρωδιά καλή αλλά όχι επιθετική
Η γεύση σχετικά καλή
Το κάψιμο δεν ήταν αυτο που περίμενα αν λάβουμε υπ όψιν την λίστα που την κατατάσει στις πιο επιθετκές καυτερές με τον υψηλότερο δείκτη καψίματος.
Γενικά οι πρώτες εντυπώσεις μου δεν ήταν οι αναμενόμες αν λάβουμε υπ όψιν οτι η πρώτη επαφή μου με τις χαμπανέρος ήταν εκπληκτικές και τα αποτελέσματα του καψίματος πολύ επιθετικά.
Την έφαγα όλη πράγμα που δεν με έκαψε όσο έπρεπε ή όσο περίμενα.
Δεν ξέρω τι φταίει . Το μόνο που είδα στην δοκιμή ήταν οτι η πρώτη γεύση δεν ήταν τόσο καυτερή αλλά μετά απο λίγο το κάψιμο ήταν αυξανόμενο .....
Εχω ακόμη μια που θα την αφήσω να κοκκινίσει πλήρως και θα δώ αποτελέσματα εκτος και αν την δώσω σε ένα φίλο που καυχιέται οτι τρώει πολλά καυτερα και ενιοτε με κοροιδεύει οτι οι πιπεριες που καλλιεργώ δεν είναι τόσο οσο πρέπει καυτερες γι αυτον. Ελπίζω να καιει πολυ αυτή και να πάρω το αίμα μου πίσω.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #22263 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτεροί καλημέρα σας είτε διακοπεύετε είτε όχι .
Λόγω έλλειψης χρόνου ανεβάζω τώρα φωτο με την συγκομιδή που έγινε στις 10 του μηνός .Λείπουν 6 που ήδη τις κατανάλωσα . Πρόκειται για μπουτ και χαμπα μόνο . Των άλλων ποικιλιών δεν ωρίμασαν ακόμη . ΟΙ σκορπίνες όπως πάντα καθυστερημένες , μόλις που άνθισαν
Θεολόγη αν είσαι στη Νικήτη , ενδεχομένως πρωι -πρωι αύριο Κυριακή που Θεού θέλοντος θα κατευθύνομαι στο Μαρμαρά , θα σου τηλεφωνήσω ωστε αν μπορείς να βγεις στον κεντρικο δρόμο για να σε εφοδιάσω.
Λόγω της φοβερής φετινής ζέστης , πότιζα πιό συχνά και γιαυτό το κάψιμο δεν είναι δολοφονικό . Αρώματα και επίγευση πάντως διαθέτουν .
Να περνάτε άπαντες ευχάριστα και θα τα ξαναπούμε μετά τις 25 .
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα