- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
οι γλάστρες απ οτι βλέπεις είναι μικρές και διατηρω τα φυτά εκεί για να μπορέσω να τις μεταφέρω θεσσαλονίκη με τα πρώτα κρύα. θα αντέξουν τον χειμώνα ;
να περνας καλά
θεολόγης
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Δεν είχα καταλάβει οτι θέλεις να πώ τη γνώμη μου για τα φυτά σου.
Η πρώτη φωτογραφία δείχνει οτι η χαλαπένιο σου καρποφορεί κανονικά, όμως οι καρποί που βλέπω είναι μικροί σε μέγεθος. Είναι όμως κόκκινοι, άρα ωριμάζουν. Στη δεύτερη φωτογραφία τι ακριβώς φυτό υπάρχει? Αν είναι χαμπανερο, εγώ δεν έχω δει σε τέτοιο σχήμα, παραπέμπει μάλλον σε Jolokia. Είπες ότι τις κόβεις όταν κοκκινίσουν. Εχουν κοκκινίσει καθόλου μέχρι τώρα? Πιστεύω πως αν αυτός ο καρπος κοκκινίσει, τότε πρόκειται για Bhut Jolokia και δεν σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις. Ισως όμως να είναι πράγματι χαμπανερο, ρώτα τον Δημήτρη πού βρήκε το σπόρο, θα βγάλουμε συμπέρασμα.
Οι γλάστρες σου είναι πράγματι μικρές. Αυτό βέβαια κάνει τη μεταφορά εύκολη, αλλα, όπως καταλαβαίνεις δεν επαρκεί αυτό το μέγεθος για τις χαμπανέρος οι οποίες είναι πολυετείς. Οι χαλαπένιος έτσι κι αλλιώς δεν θα ζήσουν του χρόνου - εγώ κάθε χρόνο βάζω καινούργιες. Οι χαμπανέρος σίγουρα θα τον περάσουν το χειμώνα, πίσω όμως απο τζαμαρία. Τό πώς θα τις αλλάξεις μετά και θα τις βάλλεις σε μεγάλες γλάστρες που θα μεταφέρονται μόνο με φορτηγάκι...είναι πρόβλημα που μάλλον δεν έχει λύση - έχει δηλαδή, αλλά αυτή ονομάζεται θερμοκήπιο στη Χαλκιδική, με όλα τα παράπλευρα επακόλουθα (διαζύγια, διατροφή, κλπ., εννοείται αστειεύομαι !).
Σε παρακαλώ να μου πείς για το φυτό της δεύτερης φωτογραφίας. Μου κάνει εντύπωση που λες οτι κόβεις όταν κοκκινίζουν. Αλλά σίγουρα δεν είναι η Red Habanero, απο το σχήμα της. Τί να πώ..?
Περιμένω νέα σου.
Υ.Γ. Δες κι εσύ με προσοχή το gardenforum.gr/forum/index.php?topic=612.0 αν σου θυμίζει κάποιο είδος αυτό το σχήμα των πιπεριών σου.
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
θα δω την εξέλιξη τους προς το παρον και θα αποφασίσω.... ισως καταφέρω να βάλω σπόρο εγω αν και αυτος που εχω είναι 3-4 χρόνων σε φακελλάκι και μπορεί να μην εχει απόδοση μετα απο τόσα χρόνια... τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει και θα τις αφήσω λίγο ακόμη να μεγαλώσουν και θα κόψω μια για δοκιμή.... και βλέπουμε τα αποτελέσματα..... θα προτιμούσα οι χαλαπένιος να είχαν μεγαλύτερη παραγωγή και να αποθηκεύσω μερικές σε λάδι που είναι για μένα η προτιμώτερη και πιο αγαπημένη φύλαξη.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 43
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Βαλε τις πιπεριες σε 10λιτρες τουλάχιστον γλάστρες και μην ανησυχεις για τη μεταφορά . Για τα περαιτέρω επίσης μην ανησυχεις καθόλου . Θα σου δώσω όλη την τεχνογνωσία οταν ερθει η ώρα .
Οι σπόροι που έδωσαν και τις δικές σου πιπεριές ειναι απο την δική μου σποροπαραγωγή . Απλώς δεν θυμάμαι ποιά φυτά σου έδωσα . Το φυτό της δεύτερης φωτο είναι Bhut . Aπορώ πάντως πως έχεις παραγωγή σε τόσο μικρή γλάστρα . Καλοφάγωτες να είναι . Και του χρόνου
Θα τα ξαναπούμε . Καλά να περνάτε .
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 43
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Κόβουμε μόλις κοκκινίσει ο καρπός.Δεν τον αφήνουμε κόκκινο για πολλές μέρες πάνω στο φυτό γιατί ετσι γερνάει . Οι bhut ωριμάζουν νωρίτερα απο τις κουβανέζες και αυτές νωρίτερα απο τις σκορπίνες .
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Πόσο καιρο κάνει να αποδόσει η bhut jolokla η και η trinidad scorpion ....εχω γυρω στις 4 αλλα ειναι με 7-8 φυλλαράκια ...τι λές θα εχω κανα καρπό μεσα σεπτεμβριου ???dgkipouridis έγραψε: Φυσικα και ειναι δικος μου ο σπόρος . Ουδέποτε αγόρασα σπόρο . Την πρώτη φορά μου έδωσαν και εγω που δωρεάν έλαβα , δωρεάν δίδω .
Κόβουμε μόλις κοκκινίσει ο καρπός.Δεν τον αφήνουμε κόκκινο για πολλές μέρες πάνω στο φυτό γιατί ετσι γερνάει . Οι bhut ωριμάζουν νωρίτερα απο τις κουβανέζες και αυτές νωρίτερα απο τις σκορπίνες .
Επίσης να την σκεπάσω με ναυλον σακουλα να εχουν μόνο το φως τους με λίγες τρύπες φυσικά και να την έχω όλη την μέρα στον ήλιο ??κάποιοα δοκιμή που εχω κάνει την σκλεπασα με μπλε ανοιχτοχρωμη έχει φως μέσα εμώ έξω εχει την ζέστα του καλοκαιριου μέσα βράζει και το κυριότερο δεν εξαντλεί το νερό που τα ρίχνω
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Χαίρομαι που φάνηκες μετά απο αρκετό καιρό. Επίσης χαίρομαι που δεν έπεσα έξω στη δεύτερη φωτογραφία του Θεολόγη - κάτι μου πήγαινε σε Bhut jolokia. Εχω τη γνώμη οτι πρέπει να τη δοκιμάσει με μεγάλη προσοχή, το κάψιμό της είναι επιπέδου scorpion.
Σπόρους κρατώ κι εγώ κάθε χρόνο. Και η εμπειρία μου είναι οτι η φυτρωτικότητά τους είναι πολύ καλή, άσχετα με το οτι είναι υβρίδια. Αλλωστε τί άλλο εκτός απο υβρίδιο θα μπορούσε να είναι ενας σκορπιός ή μιά καρολίνα, αφού απο την αρχική τους δημιουργία είναι διασταυρώσεις.
Να τα λέμε.
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 43
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Αν και δεν είναι την θεματολογίας του φόρουμ, οι 3 πρώτες φωτογραφίες (69 - 70 - 71) είναι η θέα από το μπαλκόνι μας, σήμερα Κυριακή πρωί, από Νότο προς Βορρά. Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος δεν φαίνονται γιατί είναι μουντή η ατμόσφαιρα.
Στην φωτογραφία 72 είναι μείγμα έτοιμο για χρήση στο πρωινό. Σύσταση: 20% orange habanero και 80% scorpion και bhut. Τρώγονται μια χαρά από τους "εθισμένους", σαν εμάς.
Στη φωτογραφία 76 είναι έτοιμο το Κυριακάτικο πρωινό, με κρασί και τσίπουρο κατά προτίμηση.
Sefis: Αν φέτος πάρεις παραγωγή θα είσαι πολύ τυχερός. Πάρεις δεν πάρεις φρόντισε να διατηρήσεις τα φυτά μέσα στο σπίτι, ώστε τον Μάιο να αρχίσουν να πετάνε κλαδιά και τον Ιούνιο να έχεις παραγωγή. Αφησε ελεύθερα τα φυτά, ασκέπαστα από νάυλον ή οτιδήποτε άλλο μέχρι να κρυώσει ο καιρός και να τα πάρεις μέσα.
Τάσο διακρίνω μια φοβία για καψίματα από το επίπεδο της Habanero και άνω. Είναι ζήτημα συνήθειας και κουλτούρας. Μια ιδέα είναι όλα.
Θεολόγη επαναλαμβάνω μή φοβάσαι τη μεγάλη γλάστρα, μεταφέρεται εύκολα, γιατί τα φυτά σου δεν θα προλάβουν να γίνουν μεγάλα. Μέσα στον Αύγουστο, αν είσαι στη Νικήτη, πιθανότατα θα ειδωθούμε, γιατί κάπου προς τα εκεί θα πάμε και εμείς.
Σας χαιρετώ, να περνάτε καλά.
Υ.Γ.: Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από τον φετινό γλαστρόκηπο, που περιλαμβάνει και πέντε πιπεριές από Over-Wintering.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.