- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
ακόμα μια μικρή ερώτηση: Κρίνοντας απο τις πιό πρόσφατες φωτογραφίες, νομίζεις οτι οι σκορπιοί και οι καρολίνες έχουν ήδη ωριμάσει και είναι για κόψιμο? Είναι βέβαια νωρίς, όμως ίσως οι συνθήκες τις παρα-ευνόησαν και αν τις περιμένω με βάση τα περσινά δεδομένα (συγκομιδή τον Οκτώβριο), φοβάμαι μήπως χαλάσουν. Δεν μπορώ να κρίνω πότε αρχίζουν να ξεραίνονται, ξέρεις, η φυσική τους εμφάνιση είναι σαν να είναι ξερές απο την ώρα που πρωτοεμφανίζονται. Ειδικά οι καρολίνες (βλ. φωτο).
Για τις Habaneros δεν έχω πρόβλημα, τις καταλαβαίνω πολύ καλά, έχω περισσότερη εμπειρία.
Περιμένω την απάντησή σου,
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Δημητρης
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Σ' ευχαριστώ, Δημήτρη.dgkipouridis έγραψε: Τασο απεχεις πολύ ακόμη απο τη συγκομιδή . Όταν γίνουν κόκκινες (εφ' όσον τις χτυπάει ανηλεώς ο ήλιος) τότε κόψτες. Παρεπιπτόντως να σου πώ πως οι καρποι απο τις σκορπίνες σου , έχουν μπερδευτεί ειτε με καρολίνες ειτε με bhut . Το λέω κρίνοντας εμφανισιακά απο το δέρμα τους .
Δημητρης
Σαφέστατος, όπως πάντα. Πάμε πάλι για συγκομιδή Φθινοπώρου, πολύ λογικό.
Επίσης πολύ λογικό και αναμενόμενο το μπέρδεμα σκορπιών-καρολίνας. Λόγω περιορισμένου χώρου, τα κλαδιά τους είναι το ένα μέσα στο άλλο. Σκέψου τι γίνεται οταν είναι ανθισμένα... Δεν με πειράζει όμως, είναι και τα δύο του Πολεμικού Ναυτικού - καμμία σχέση με την Ακτοπλοϊα..!
Οι Habaneros μου είναι αρκετά μακριά, όμως κι αυτές έχουν φέτος πολύ κοντά τις Jalapeños που έβαλα για πρώτη φορά. Αλλα οι Habaneros είναι ήδη φορτωμένες με καρπούς, ενώ οι Jalapeños είναι απλά ανθισμένες, έτσι για φέτος δεν θα υπάρξει αλληλοεπικονίαση.
Και πάλι ευχαριστώ.
Τάσος.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
Καλό σας βράδυ
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Ναι ,εγω τον ειπα αν θελει jolokla -trinidand και μου λέει κατηγορηματικά ,όχι !!sefis έγραψε:
Τι εννοείς να πειραματιστώ ,πώς ??tasos66100 έγραψε: Φιλε sefis,
Οπως πολύ σωστά είπες στο φίλο σου, έχεις σπόρο απο την πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου. Η οποία είναι υβρίδιο-διασταύρωση μεταξύ Bhut jolokia και Habanero red. Και φυσικά θα αφήσει απογόνους, όπως άφησε μέχρι τώρα - γιαυτό έχεις σπόρους... Κι εγώ έχω Carolina reaper και Trinidad scorpion (πιό υβρίδια δε γίνεται) και αναπαράγω κάθε χρόνο με επιτυχία 100%. Να ξέρεις οτι σήμερα - δυστυχώς ή ευτυχώς- σπανιώτατα τρώμε λαχανικό που δεν είναι υβρίδιο. Και ο φίλος σου με το θερμοκήπιο μόνο υβρίδια παράγει, εκτός κι άν βρήκε απο τον προπάππο του κάποιο σπόρο ντομάτας και τον κρατάει και αναπαράγει απο τότε το ίδιο είδος.
Μην ακούς λοιπόν διάφορα. Πειραματίσου μόνος και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Μεράκι έχεις, απ'οτι φαίνεται.
Ηδη πεταχτηκε ένα ακόμα ,το πρώτο είναι Καρίμπιαν το άλλο δεν φαίνεται καλά !!
Γιατι ειχε φυτεψει καυτερες και ποιο παρακάτω ειχε πιπεριες κερατο οι οποίες μαλιστα "μολύνθηκαν"απο τις μέλισσες με αποτέλεσμα να γινουν και αυτες καυτερες
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Φαίνεται οτι οι Habaneros μου φέτος βιάζονται να φαγωθούν..! Εδώ και 3 μέρες, ανάμεσα στις καταπράσινες της παρέας, κοιτάξτε μερικές πως κοκκινίζουν. Κάθε μέρα και 2-3. Συγκομιδή απο 5 Ιουνίου..? Για μένα είναι ρεκόρ.
Τί λέτε?
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
ξαναδιάβαζα αυτές τις μέρες τις παλιότερες αναρτήσεις σου σχετικές με τη συντήρηση, αφού πολύ σύντομα θα χρειαστεί να εφαρμόσω κάποια μέθοδο που θα κρίνω πιό βολική για μένα.
Παράλληλα, επειδή μ΄αρέσει το ψάξιμο, βρήκα πολύ ενδιαφέρον το site που δίνω αμέσως παρακάτω. Ειδικά για τις Habaneros έχει τα πάντα: Απο την καλλιέργεια του φυτού, τις ιδιότητες και τη συγκομιδή, μέχρι τρόπους συντήρησης καθώς και διάφορες εξαιρετικές συνταγές. Μου άρεσε πολύ και το συνιστώ σ'ολους τους μανιακούς της Habanero. (Αλλωστε το site ονομάζεται Habanero madness..!)
www.habaneromadness.com/habanero-pepper-recipes.html
Ελπίζω να σας αρέσει και να σας βοηθήσει.
Τάσος.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Πρώτον, αρχισαν να σπανίζουν οι δημοσιεύσεις... Ολοι ξαφνικά σε διακοπές..? Αν είναι έτσι, πολύ καλά κάνατε, αλλα, αφου σίγουρα υπάρχει internet στη Μύκονο ή στην Ιμπιζα, ρίξτε κανένα "γειά" απο κεί.
Δεύτερον (εννοείται οτι το πρώτο ήταν αστείο), μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα και δεν ξέρω αν είναι σοβαρό. Κάθε μέρα οι σκορπιοί ρίχνουν φύλλα -πολλά φύλλα. Ενώ κατα τα άλλα τα φυτά είναι μια χαρα και με πολλούς καρπούς. Ποιά νομίζεται είναι η αιτία? Πολλές ώρες έκθεση στον ήλιο... Υπερβολική ζέστη... Υπερβολική υγρασία... Μήπως χρειάζονται κάποια σκίαση, ειδικά οι σκορπιοί?
Τα άλλα είναι όλα μιά χαρά. Ρίξτε μια ματιά στη σημερινή φωτό.
Κάπου διάβασα οτι θέλουν πολύ φώς, αλλά όχι έκθεση στον ήλιο. Αλλοι λένε συνέχεια στον ήλιο.
Η γνώμη σας?
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.