- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Renata
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 20
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και την υποστήριξη. Θα τα έχω υπόψιν όλα, όταν με το καλό ξεκινήσω την προσπάθεια... βλέπετε τώρα προηγούνται άλλα πράγματα, που δεν μου επιτρέπουν κηπουρικές εργασίες (ίσως για τους επόμενους 9 μήνες...), αλλά σίγουρα θα σας χρειαστώ.
Καλή συνέχεια σε όλους σας!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dgkipouridis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 43
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Μεσολάβησαν κάμποσες σοδειες για τις οποιες δεν σας κορδώθηκα στέλνοντας φωτος.
Αυτη ειναι η σημερινη συγκομιδη απο τα ακόμη γεμάτα με καρπούς και άνθη φυτά μου .
Αχ και να είχα θερμοκήπιο !! Θα ξεπερνούσα και τον Μπαντουβακη , που είναι επαγγελματίας.
Ρενάτα με το καλο να έρθει το ποθούμενο μετα το 9μηνο . Μέχρι τότε αλλα και μετά εδώ είμαστε για ότι χρειαστεις. Επαναλαμβάνω με το καλό .
Δημήτρης
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Renata
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 20
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Δημήτρη σε ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά δυστυχώς δεν πήγε καλά.
Οπότε επανήλθα για συμβουλές: οι πιπεριές μου, δεν ξέρω αν φταίει ο καθυστερημένος χειμώνας, έχουν φουντώσει! Όλες μαζί! Με αποτέλεσμα να φοβάμαι ότι θα σκάσει μύτη ο πολυπόθητος χειμώνας και θα πάθουν ένα πατατράκ ομαδικό! Έψαξα αρκετά πίσω σε προηγούμενες αναρτήσεις, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τρόπους συντήρησης τους. Κάπου είδα στη τηλεόραση, πώς να συντηρούμε γενικώς τα λαχανικά σε βάζα, αλλά θα προτιμούσα να μάθω από πρώτο χέρι, για τις πιπεριές. Όποτε μπορείς, στείλε μου τρόπους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Renata
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 20
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Δεν βλέπω καμία απάντηση-βοήθεια και έκανα τα δικά μου . Δηλαδή: ζεμάτισα τις πιπερίτσες για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό με λίγο ξύδι, τις έβαλα σε αποστειρωμένο βάζο με το βρασμένο νερό, μαζί με λίγο αλάτι και έβρασα για 10 λεπτά το βάζο. Ελπίζω να τρώγονται όταν τις ανοίξω, αλλιώς εσείς θα φταίτε! χα χα... τι να κάνω; αυτή τη διαδικασία θυμάμαι από έναν σεφ στην τηλεόραση. Το αποτέλεσμα θα δείξει!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Δεν νομίζω οτι έχεις δίκιο όταν λες οτι δεν βλέπεις απάντηση/βοήθεια στο πρόβλημά σου.
Αν διαβάσεις παλιότερες συζητήσεις θα δείς οτι το θέμα συντήρησης- διατήρησης είναι το πιό πολυσυζητημένο.
Με μια πρόχειρη ματιά βλέπω αυτή τη στιγμή 12 μυνήματα αναφορικά με αυτό το θέμα και αν ψάξω λίγο θα βρώ άλλα τόσα. Μερικά είναι αναλυτικότατα. Θα σε βοηθήσω να εντοπίσεις μερικά:
-Μήνυμα 21101 ερώτημα απο bookiman
- ;; 21105 απάντηση απο theologis
- :: 21284 monemvasios
- :: 21303 monemvasios: στη δεύτερη παράγρ. του μηνύματος δίνει οδηγίες συντήρησης.
- ;; 21361 theologis: Γνώμη του για τρόπους συντήρησης
- ;; 21412 monemvasios: περιγράφει πώς τις συντηρεί ο ίδιος.
- ;; 21418 tasos66100: ερώτημα για συντήρηση και περιγραφή ενός απλού τρόπου.
- ;; 21429 bookiman: ερώτηση σχετική με το θέμα.
- ;; 21435 monemvasios: απάντηση.
- ;; 21437 tasos66100: αναλυτικές οδηγίες
- ;; 21439 theologis: Πληρέστατη περιγραφή. Πιό αναλυτικά δεν γίνεται.
-;; 22145 tasos66100: Συζήτηση με theologis πάλι για μεθόδους συντήρησης.
- ;; 22151 theologis: Και πάλι περιγραφή μεθόδων συντήρησης.
Καλημέρα,
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Renata
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 20
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
tasos66100 έγραψε: Γειά σου, Renata.
Δεν νομίζω οτι έχεις δίκιο όταν λες οτι δεν βλέπεις απάντηση/βοήθεια στο πρόβλημά σου.
Αν διαβάσεις παλιότερες συζητήσεις θα δείς οτι το θέμα συντήρησης- διατήρησης είναι το πιό πολυσυζητημένο.
Με μια πρόχειρη ματιά βλέπω αυτή τη στιγμή 12 μυνήματα αναφορικά με αυτό το θέμα και αν ψάξω λίγο θα βρώ άλλα τόσα. Μερικά είναι αναλυτικότατα. Θα σε βοηθήσω να εντοπίσεις μερικά:
-Μήνυμα 21101 ερώτημα απο bookiman
- ;; 21105 απάντηση απο theologis
- :: 21284 monemvasios
- :: 21303 monemvasios: στη δεύτερη παράγρ. του μηνύματος δίνει οδηγίες συντήρησης.
- ;; 21361 theologis: Γνώμη του για τρόπους συντήρησης
- ;; 21412 monemvasios: περιγράφει πώς τις συντηρεί ο ίδιος.
- ;; 21418 tasos66100: ερώτημα για συντήρηση και περιγραφή ενός απλού τρόπου.
- ;; 21429 bookiman: ερώτηση σχετική με το θέμα.
- ;; 21435 monemvasios: απάντηση.
- ;; 21437 tasos66100: αναλυτικές οδηγίες
- ;; 21439 theologis: Πληρέστατη περιγραφή. Πιό αναλυτικά δεν γίνεται.
-;; 22145 tasos66100: Συζήτηση με theologis πάλι για μεθόδους συντήρησης.
- ;; 22151 theologis: Και πάλι περιγραφή μεθόδων συντήρησης.
Καλημέρα,
Τάσος.
Καλημέρα Τάσο.
Χαίρομαι που μου απάντησες και ας σε έβαλα σε κόπο, να ψάξεις να βρεις μερικά παλιά ποστ... σε ευχαριστώ πολύ πολύ!! Είναι πολύ διαφωτιστικά όλα... θα δω πώς βγήκαν αυτές που έκανα και θα σας πω.. βασικά τις θέλω όσο γίνεται πιο φρέσκιες, καθώς ο σύζυγος τις τρώει ωμές, αλλά θα κάνω και μερικές μπούκοβο, για τα μπουγιουρντί που φτιάχνω. Ειδικά σήμερα με το κρύο που έχει και την φασολάδα που κάνω, θα είναι τέλειες.
Καλή συνέχεια!
Μία ερώτηση ακόμα: λέτε να συνεχίζουν να βγάζουν μέσα στο χειμώνα, εφόσον τις σκεπάσω με νάυλον;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Να τις σκεπάσεις οπωσδήποτε. Αν βάλεις μερικές βέργες-στηρίγματα, δεν έχεις καμιά δυσκολία και δεν χάνεις τίποτα να πειραματιστείς. Η δική μου εμπειρία λέει οτι τα ανθάκια θα καρποφορήσουν μέσα στο χειμώνα, αν η θερμοκρασία του χώρου σου δεν πέσει κάτω απο 14-15 βαθμ. Αν έχεις παγωνιά, εννοείται οτι θα τα βλέπεις να πέφτουν κάθε μέρα. Οι δικές μου habaneros καρποφορούν χειμώνα- καλοκαίρι, είναι όμως μέσα σε θερμοκήπιο στην Τήνο. Επειδή είναι πολυετή φυτά αναγκάζομαι να τα προσέχω ιδιαίτερα κι ας παιδεύομαι να τρέχω και να ανεμοθαλασσοδέρνομαι δυό φορές το μήνα - τους χειμωνιάτικους μήνες, γιατί όλο τον υπόλοιπο χρόνο μένω μόνιμα εκεί. Αλλά, στο ξαναλέω, δεν χάχεις τίποτα να τα σκεπάσεις τα φυτά σου.
Οσο για το προηγούμενο θέμα (συντήρηση), πληροφοριακά σου λέω οτι εγώ προτιμώ το ελαφρό ψήσιμο και αμέσως κατάψυξη. Μέσα σε ταπεράκι που το κουνάς οταν αρχισουν να παγώνουν για να μήν κολλήσουν μεταξύ τους. Κάθε φορά βγάζεις όσες θέλεις, τις βάζεις σε λίγο λαδάκι και ξεπαγώνουν σε 1 λεπτό. Είναι σαν φρέσκιες.
Αυτά. Και χαίρομαι που τα είπαμε.
Τάσος.
Υ.Γ. Στις δύο φωτογραφίες μπορείς να δείς τις χαμπανέρος και τους σκορπιούς ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ το ελαφρό ψήσιμο.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- sefis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 74
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
λιγο ασχετο με το θεμα σας αλλά προχτες παρολου με το κρύο κάνοντας ελεγχο στο δεντρλακι μου ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ με μεγάλη εκπληξη-χαρα μιά πιπερίτσα (μην ρωτησετε ρατσα πάντως το σιγουρο ειναι απο τις καυτερες)τι να την κάνω να την αφήσω αλλά εκει δεν εχει κρύο και δεύτερον εχω κανα 2 πιπεριέ κανα 20αρια πόντοι ,να τις αφησω μέσα στο σπίτι που εχει ελεγχόμενο κρύο ???
Eυχαριστώ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Renata
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 20
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Τάσο έτοιμο το θερμοκήπιο μου... η θερμοκρασία έχει πιάσει πολλές φορές τους 4-5 βαθμούς, οπότε δεν έλεγε άλλο να τα αφήσω απροστάτευτα, τώρα που έχουν πάρει φόρα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και πάλι! Βάζω φωτογραφίες παρακάτω.
sefis ως ερασιτέχνης και εγώ και με βάση αυτά που μαθαίνω από εδώ, τους παλιότερους, θα σου έλεγα να τις αφήσεις ως έχουν τις πιπεριές που μεγαλώνουν στο σπίτι, με την ελεγχόμενη θερμοκρασία. Καλή επιτυχία!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.