Πώς γίνεται το μπόλιασμα ενός αμπελιού;
Εν συντομία, τα βήματα είναι τα ακόλουθα:
- Κόβουμε το παλιό κλήμα μισό μέτρο πάνω από τη βάση.
- Καθαρίζουμε τον κορμό του κλήματος από τα εξωτερικά παλαιά στρώματα.
- Προετοιμάζουμε τα μάτια από το κλήμα που θέλουμε να αναπαράγουμε.
- Κάνουμε 2 Τ τομές στον κορμό του κλήματος που κόψαμε.
- Βάζουμε τα 2 μάτια στο κομμένο κλήμα.
- Δένουμε γερά τα μάτια.
- Κάνουμε μερικές τομές στο κάτω μέρος του κλήματος ώστε να φύγουν οι περισσευόμενοι χυμοί και να μην μας πετάξει τα μάτια.
Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για το μπόλιασμα του αμπελιού;
Η κατάλληλη εποχή για το μπόλιασμα ενός αμπελιού είναι μερικές εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των ματιών. (Τέλη Μαρτίου, Αρχές Απριλίου).
Video σχετικά με το μπόλιασμα αμπελιού
Αυτά είναι μερικά πολύ χρήσιμα video που περιγράφουν αναλυτικά τη διαδικασία μπολιάσματος αμπελιού.
Bud Grafting Grapevines in the Napa Valley (Youtube)