× Συζητήσεις σχετικά με αμπέλια, σταφύλια, οινοπαραγωγή.

Κλαδεμα

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #4555 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Κλαδεμα
.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4558 από sangouini
Απαντήθηκε από sangouini στο θέμα Κλαδεμα
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μπορώ να το μεταφυτεύσω σε ένα μήνα περίπου? Αύριο θα σας στείλω και φωτο να μου πέιτε αν μπορώ να το κόψω καθόλου γιατί έτσι όπως είναι δε μεταφέρεται με τίποτα. Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιές ποικιλίες ευδοκιμούν στο Ιόνιο, καθ'ότι είμαι από Λευκάδα και θέλω να βάλω και κάνα άλλο κληματάκι εκεί. :P

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4565 από PALIOS
Απαντήθηκε από PALIOS στο θέμα Κλαδεμα
Σαγκουΐνη,
Ερωτάς, λές καί θά βάλης ολόκληρο αμπέλι!

Φύτευσε τό `Ροζακό σου, καλύτερα, σήμερα, 14/3. Ζεσταίνει ο καιρός καί η εποχή, καί η Σελήνη πάει πάσσο.
Όπως είπαμε:
- Βαθύ σκάψιμο καί βαθύτερο ανάσκαμα καί στό βαθύτερο λίγο λίπασμα, βραδείας αποδεσμεύσεως τού αζώτου, (μισή χούφτα 11-15-15, ή 16-20 -0, ή βάλε Κομπρεζάλ, άν καί τό καλύτερο άν εύρισκες θά ήταν μιά κουταλιά υπέρ-φωσφορικό).
- Εφ' όσον είναι έρριζο, χωρίς μπάλλα χώματος, ψαλίδισε 3-5 δάχτυλα τίς `ρίζες του.
- Βάζοντάς το στό χώμα, κάθετα οι `ρίζες, λίγο βαθύτερα από τό κανονικό, καί ααφού τό χώσης ελαφρά, τράβηξέ το λίγο έξω γιά τήν κατεύθυνσι τών `ριζών.
- χώσε καλά τό `ριζικό μέρος καί πίεσέ τό νά δέση, νά σφίξη τό χώμα. Λίγο ακόμα χώμα, καί πότισέ το. Τό σημείο απ' όπου ξεκινούν οι `ρίζες, όχι βαθύτερα από 10 εκ χωμένο.
- Τέλος, σύρε καί λίγο ελαφρύ χώμα επάνω από τό ποτισμένο, γιά νά μή τσαπιάζη τό ποτισμένο, άν καί αυτό, δεδομένης τής παρούσας εποχής, μπορείς νά τό κάνης σταδιακά αργότερα.
- Τό υπέργειο τμήμα θά τό κλαδέψης πρίν από τό 3ο μάτι, γιά διάμετρο κορμού 1- 2 εκ. Γιά χονδρύτερο κορμό, μήν τό αφήσης επάνω από τό ένα γόνατο. Καί μή τό λυπάσαι καί τό φοβάσαι, θά πετάξη πιό δυνατό.

- Εάν είναι σέ γλάστρα, διαθέτει μπάλλα χώματος, ό,τι λέγεται στήν σχετική ανάρτησι, αλλά, σέ καμμιά περίπτωσι μήν τό αφήσης ακλάδευτο πάνω από τό ένα γόνατο.

Τό `Ροζακό είναι, κυρίως, γιά φαγώσιμο, καί θά θέλη επισταμένο θειάφισμα γιά νά μη σού χαλάη τά σταφύλια.

Η Λευκάδα: φημίζεται γιά τίς φακές τής Εγκλουβής καί γιά τό (κλήμα) Βερτζαμί τό μαύρο. Τό Βερτζαμί, όμως, (αρκετά ανθεκτικό καί μάλιστα καί στό χαλάζι!), δέν είναι γιά φαi, είναι στυφό, είναι γιά καλό κρασί.
Η όποια επιλογή σου εξαρτάται πρώτα από τί θά ήθελες καί σέ συνδυασμό μέ τίς αντοχές του καί τίς δυνατότητές σου γιά τήν φυτοπροστασία του. `Ρώτησε καί τούς συντοπίτες σου. Πάντως, τά Ιόνια νησιά καί ιδίως η Ζάκυνθος διαθέτουν από τίς περισσότερε τοπικέ ποικιλίες.-

PALIOS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #4585 από sangouini
Απαντήθηκε από sangouini στο θέμα Κλαδεμα
Συγγνώμη αν έγινα κουραστική απλά ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω. Σας ευχαριστώ!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12610 από JOHNAGGEL
Απαντήθηκε από JOHNAGGEL στο θέμα Κλαδεμα
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ακούς γκρίνια ότι δεν υπάρχουν δουλειές-μεροκάματα, να ζητάς άτομα για μεροκάματα και να ακούς ότι είναι μακριά ή ότι είναι πολύ λίγα……. Τι να πω ζήτησα άτομα να με βοηθήσουν για έναν ελαιώνα και έναν αμπελώνα και αυτά άκουσα!!!!!!!!!!!!! :sick:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, fireseaker, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12623 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Κλαδεμα
όλα είναι σχετικά....

ο εργάτης αλλοδαπός στο πατρικό μου στην Ήπειρο για τις ελιές ζήτησε 35€ μεροκάματο, και ήταν μάλλον ντεμπελάκος (δεν προλάβαμε τελικά και έπιασαν βροχές, 1.5-2 τόνοι έμειναν στα δέντρα), γιατί κάτι άλλοι καλύτεροι (εκ του αποτελέσματος) ζήταγαν 50 € ημερησίως.

εδώ στην Αχαία που κατοικώ, είναι πιο οργανωμένοι και οι κτηματίες κουβαλάνε με τα φορτηγά πακιστανούς μάλλον, σε ποσότητες 20-40 άτομα και τους δίνουν 5 € την μέρα, για όλες τις δουλιές, από το να μαζεύουν πιπεριές μέχρι ελιές.

εάν λοιπόν οι τιμές είναι στην πρώτη περίπτωση είναι οκ, εάν είναι στην δεύτερη, ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12625 από kerkireos
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα Κλαδεμα
5 ευρώ η 50?

Αν ειναι 5 ευρω τοτε αυτος ο αγροτης πρεπει να χει πολυ θρασος για να διαμαρτυρεται αν το παιδι του δουλευει στην Αθηνα 12ωρο για 500 ευρω.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12626 από tsouknidas
Απαντήθηκε από tsouknidas στο θέμα Κλαδεμα
Συμφωνώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12642 από JOHNAGGEL
Απαντήθηκε από JOHNAGGEL στο θέμα Κλαδεμα
Καλημέρα, το σχόλιο έγινε για το παρακάτω: Ζήτησα να έρθουν να με βοηθήσουν για κλάδεμα-βλαστολόγημα- ξεφύλλισμα-κορφολόγημα για έναν αμπελώνα στη Σταμάτα και δεν ερχόταν κανένας !!!! Στο κλάδεμα ο ιδιοκτήτης έδινε μέχρι και 50 για το κλάδεμα, ενώ για τα υπόλοιπα μέχρι και 40…… Όσο για τι ελιές στην Εύβοια η γυναίκα μου ζήτησε 50 (θα τίναζα εγώ με εργαλείο) για να στρώνει δίχτυα και να σακιάζει!!!! Στη Σταμάτα ο εργάτης που είχα, πήρε 35 και έκανε τα πάντα τίναγμα, δίχτυα, κουβάλημα κλπ κλπ…..
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by JOHNAGGEL.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12646 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Κλαδεμα

fireseaker έγραψε: Εγώ ξέρω ότι το κλαδεμα πάει με το κομμάτι. Λένε πχ έχω τόσες ελιές με τοσο η μία τόσο. Αν θα μπουν 5, 15 ή 25 αυτό ειναι άλλο θέμα. Στην Αργολίδα έτσι κάνουν και τα "συνεργεία" είναι κυρίως αλβανοί.


μακάρι να ήταν έτσι τουλάχιστον στην περιοχή μου, προσπάθησα να πετύχω τέτοιο διακανονισμό αλλά κανείς δεν δέχονταν, ήθελαν όλοι μεροκάματο...για να σε αναγκάζουν να είσαι από πάνω τους και να τους κυνηγάς...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα