- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Πελτές ντομάτας
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Διαλέγουμε τις ώριμες ντομάτες και τις τεμαχίζουμε
Τις τοποθετούμε σε λεκάνη και τις ρίχνουμε χοντρό μαγειρικό αλάτι.Τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους ένα βράδι.
Την άλλη μέρα τις μαλακώνουμε με τα χέρια μας και τις περνάμε από τον πολτοποιητή.
Ετοιμάζουμε ένα πανί για να ρίξουμε εκεί το υγρό της ντομάτας
Και τέλος δένουμε και αφήνουμε να στραγγίσει τα υγρά του.
Όταν δεν έχει πιά άλλα υγρά, βγάζουμε τον πελτέ από το πανί
και τον βάζουμε ακόμα λίγο στον ήλιο.
Τέλος τοποθετόυμε σε βάζα στο ψυγείο.
Προσοχή!!!
Επειδή έχει ήδη αλάτι όταν το χρησιμοποιούμε στο φαγητό προσέχουμε πάντα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 118
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Ευχαριστούμε!!!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 112
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Εγώ για παράδειγμα βάζω ένα κουτάλι της σούπας, μισό ποτήρι νερό , ίσα για να είναι σαν χυλός και το στώνω πάνω στη ζύμη που έχω ετοιμάσει για πίτσα.Μετά από πάνω βάζω τα υπόλοιπα υλικά που θέλω.
Προσοχή πάντα στο αλάτι.Ο πελτές περιέχει ήδη.
'
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- vasiliki
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 270
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
Μου λυνεις καποιες αποριες ομως?
Ο πολτοποιητης διαχωριζει τους σπορους απο την σαρκα της ντοματας?
Ποσο αλατι εβαλες σ αυτη την ποσοτητα?
Αποστειρωνει τα βαζα πριν και ποσο καιρο διατηρειται στο ψυγειο?
Αληθεια καθαριζει μετα το πανι?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Ναί ο πολτοποιητής ξεχωρίζει φλούδες και σπόρια και αφήνει το χυμό και την ψύχα της ντομάτας τα οποία μαζεύεις πρωταρχικά σε μία λεκάνη όπως είδες στη φωτο.
Σε 7 περίπου κιλά έβαλα 250 γραμ.χοντρό αλάτι.
Επειδή τα διατηρώ στο ψυγείο δεν τα αποστειρώνω, απλλά κλείνω καλά.Διατηρείται για περισσότερο απο ένα χρόνο.Αλλά είναι τόσο χρήσιμη που θα τελιώσει γρήγορα.
Αν βάλεις το πανί σε μία λεκάνη με νερό για λίγες ώρες γίνεται όπως πρίν.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 118
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 112
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ πολτοποιητη ηπαρχι αλλος τροπος να ξεχορισω τις σπορες ? ευχαριστω γιωργος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 118
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Γιώργο μέχρι να σου απαντήσει η Ζωή θα σου πω εγώ εμπειρικά ότι τις άφησα τρείς μέρες. Γιά την ακρίβεια 2 1/2 μέρες.kerkyreos έγραψε: Ζωη γιασου μπορις σε παρακαλω να μου πης ποσο περιπου αφινις τις ντοματες κρεμασμενες στον ιλιο με το πανι?? και μετα που τις βγαζης απο το πανι ποσο καιρο πρεπι να μηνη ακομι στον ιλιο ο πελτες??
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ πολτοποιητη ηπαρχι αλλος τροπος να ξεχορισω τις σπορες ? ευχαριστω γιωργος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.