- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Πελτές ντομάτας
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Την ποσότητα της φωτογραφίας, η οποία βγήκε απο 7κιλά ντομάτα την άφησα στο πανί από το μεσημέρι μέχρι το άλλο πρωί. Ο χρόνος που θα στραγγίσει εξαρτάται από την ποσότητα του πολτού που θα μπεί στο πανί.
Αν δεν έχεις πολτοποιητή τότε περνάς τις μαλακές ντομάτες με το αλάτι από το
multi και μετά από ένα σουρωτήρι σαν αυτό που στραγγίζουμε τα μακαρόνια.
Πέφτει ο πολτός σε μία λεκάνη και πετάς φλούδες και σπόρια.
Ετσι όμως είναι χρονοβόρα διαδικασία.
Ένας πολτοποιητής κοστίζει γύρω στα 20 € και τον βρίσκει κανείς σε μαγαζί με είδη σπιτιού.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 112
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kerkyreos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 112
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 19
συγουρα θα δοκιμασω να φτιαξω τον δικομου πελτε , αν εχεις καπια ωραια συνταγη για οτι διποτε ενδιαφερον παρακαλω δοσε μου την
γιωργος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Χωριάτισσα
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 142
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Οχι δεν βάζω λάδι απο πάνω .
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Χωριάτισσα
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 142
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
κρατάει δηλαδή ο πελτές χωρίς λαδάκι στο ψυγειο;;σούπερ!!!
τώρα το μόνο που μου μένει είναι νά κάνω υπομονή να βγούν οι ντομάτες μου....(άργησα λόγω συνθηκών που δεν περνάγανε από το χέρι μου να φυτέψω και έτσι παρηγοριέμαι με τα δικά σας προς το παρόν....)
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 118
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Ζωή γιά ποιό λόγο ο δικός μου πελτές έκανε τόσο πολύ να στραγγίσει?ΖΩΗ έγραψε: Γιώργο, ο πολτός στο πανί μένει τόσο ώστε να μην στάζει άλλο υγρό.Δεν μένει απαράιτητα στον ήλιο κρεμασμένος.Αφου στραγγίσει το βάζουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στον ήλιο για 4-5 ώρες, αν θέλουμε.Αν δε θέλουμε αφού το ανοίξουμε απο το πανί το βάζουμε σε βάζο.
Την ποσότητα της φωτογραφίας, η οποία βγήκε απο 7κιλά ντομάτα την άφησα στο πανί από το μεσημέρι μέχρι το άλλο πρωί. Ο χρόνος που θα στραγγίσει εξαρτάται από την ποσότητα του πολτού που θα μπεί στο πανί.
Αν δεν έχεις πολτοποιητή τότε περνάς τις μαλακές ντομάτες με το αλάτι από το
multi και μετά από ένα σουρωτήρι σαν αυτό που στραγγίζουμε τα μακαρόνια.
Πέφτει ο πολτός σε μία λεκάνη και πετάς φλούδες και σπόρια.
Ετσι όμως είναι χρονοβόρα διαδικασία.
Ένας πολτοποιητής κοστίζει γύρω στα 20 € και τον βρίσκει κανείς σε μαγαζί με είδη σπιτιού.
Έφτιαξα κοντά στα τρία κιλά και δεν τον κρέμασα βέβαια στον ήλιο γιατί φοβήθηκα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΖΩΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 79
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 33
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 118
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.