- Δημοσιεύσεις: 57
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 81
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Χώμα - Κομποστοποίηση - Ανακύκλωση - Άλλες Χρήσεις
- COMPOST TEA
COMPOST TEA
- k.andre
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ssotiris
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 119
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
Πολύ καλή κίνηση, θα προσπαθήσω να έρθω και εγώ.k.andre έγραψε: Πάντως η ομάδα μας στην Πάτρα σκέφτεται να οργανώσειί μια μεγάλη μάζωξη με θέμα την κομποστοποίηση και την παρασκευή εκχυλισμάτων στην πράξη.Ένας εκ των ομιλητών θα είμαι κι εγώ. Θα γίνει στην Αχαΐα και θα ενημερωθείτε πολύ νωρίτερα για όλες τις λεπτομέρειες. Εύχομαι να μπορέσετε να παρευρεθείτε όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Τι ομάδα είναι αυτή andre?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- k.andre
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 57
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 81
Κώστας
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Οπότε από μεθαύριο θα έχουμε tea time που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι
Και φυσικά πρώτη φορά τσάι κομπόστας χωρίς πειράματα και μετρήσεις δεν γίνεται.
Λοιπόν το εγχείρημα μου είναι με κομπόστ από τον κήπο μου αρκετά ώριμο νερό από το πηγάδι του γείτονα και μελάσα ζαχαροκάλαμου.
Οι μετρήσεις γίνονται με ψηφιακό αγωγιμόμετρο.
(Όταν μετράμε την Αγωγιμότητα, μετράμε το ποσό κάποιου μικρού ρεύματος το οποίο έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσω μίας συγκεκριμένης ποσότητας υγρού. Τα διαλυμένα άλατα – ή τα θρεπτικά συστατικά – μέσα στο νερό επιτρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα να περάσει. Όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση τόσο περισσότερο ρεύμα διέρχεται από το διάλυμα και τόσο μεγαλύτερη είναι η αγωγιμότητα. Αντίθετα, όσο η ύπαρξη των θρεπτικών συστατικών και των αλάτων είναι μικρή τόσο μικρότερη είναι η αγωγιμότητα.)
Το αγωγιμόμετρο στην μέτρηση του νερού έδειξε 197 ppm (parts per million)
Με την προσθήκη του κομπόστ και της μελάσας στα 15 πρώτα λεπτά έφτασε 1650 ppm.
Μετά από δύο ώρες έχει φτάσει στα 2750 ppm.
Η δε οσμή του είναι υπέροχη. Πόσο τυχερά είναι τα φυτάκια που θα ψεκαστούν και θα ποτιστούν με αυτό;;;;;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Δημοσιεύσεις: 429
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
Επίσης, έχεις φροντίσει για ψιλές ή μεγάλες μπουρμπουλίθρες;
Με ενδιαφέρουν οι μετρήσεις σου. Εάν έχεις διάθεση, γράψε μας τακτικά γι' αυτές, μέχρι και το σημείο που το τσάι σου θα είναι έτοιμο.
Επίσης, θα ήθελα να ξέρω σε ποια φυτά σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, σε τι αραίωση και σε ποιο στάδιο ανάπτυξής τους βρίσκονται.
Πολλά, ε; Silly me.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kristi1
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 280
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 168
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Δημοσιεύσεις: 429
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
kristi1 έγραψε: Ρε Μάνο, γιατί να τα κάνουμε δύσκολα; Πρέπει να βάλουμε και μελάσα; Που να τη βρούμε; πόσο κάνει;
Περίπου 6-7€ το βάζο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα ειδών βιολογικής τροφής.
Γίνεται και με γλυκόζη σε διπλάσια ποσότητα (την οποία είναι εξαιρετικά εύκολο να τη βρεις παντού), όπως έχει περιγραφεί στην αρχή του topic.
Η προσθήκη τέτοιων συστατικών είναι απολύτως απαραίτητη για την θρέψη και την ανάπτυξη των ωφέλιμων μικροοργανισμών, οι οποίοι θα φτιάξουν τελικά το τσάι μας.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Roula έγραψε: Μάνο, πόσα σωληνάκια παροχής αέρα χρησιμοποιείς;
Επίσης, έχεις φροντίσει για ψιλές ή μεγάλες μπουρμπουλίθρες;
Με ενδιαφέρουν οι μετρήσεις σου. Εάν έχεις διάθεση, γράψε μας τακτικά γι' αυτές, μέχρι και το σημείο που το τσάι σου θα είναι έτοιμο.
Επίσης, θα ήθελα να ξέρω σε ποια φυτά σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις, σε τι αραίωση και σε ποιο στάδιο ανάπτυξής τους βρίσκονται.
Πολλά, ε; Silly me.
Η αεραντλία έχει 2 εξόδους αέρα.
Στην μία έχω δώσει μία μπάρα πορόλιθου περίπου 10-12 εκατοστών και στην άλλη με διακλάδωση σε δύο μικρούς.
Οι φυσαλίδες είναι μικρές από τους μικρούς και μεγάλες από την μπάρα αλλά γενικά γίνεται αρκετή οξυγόνωση.
Το τσάι θα το αραιώσω φυσικά σε 1/10 πάλι με πηγαδήσιο νερό και θα ψεκάσω + ριζοποτίσω σπορόφυτα που είναι στο ύψος των 10 εκατοστών τώρα.
Μάλιστα αύριο που φαντάζομαι ότι θα είναι έτοιμο θα τους κάνω και την τελευταία μεταφύτευση πριν πάνε στον κήπο οπότε μετά τη μεταφύτευση αυτή θα ποτιστούν και με το τσάι απευθείας.
Θα κρατήσω όμως και μία ποσότητα για το πείραμα με το υδροπονάκι μου.....
Αν μου πάει καλά να φάμε και καμιά ντομάτα να δούμε τι γεύση θα έχει.....
Όσο για τις μετρήσεις θα σας κρατάω ενήμερους έως το τέλος......
Πάντως αυτό που με εξέπληξε είναι η οσμή του.Απίστευτα όμορφη......
Φαντάζομαι πως από εδώ και στο εξής θα κάνω σε μόνιμη βάση.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Ζύμωση χωρίς σάκχαρα δεν γίνεται όσο και να το παλεύεις.........
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Μαιρη.Μ.
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Δημοσιεύσεις: 15
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Χώμα - Κομποστοποίηση - Ανακύκλωση - Άλλες Χρήσεις
- COMPOST TEA