- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Χώμα - Κομποστοποίηση - Ανακύκλωση - Άλλες Χρήσεις
- COMPOST TEA
COMPOST TEA
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Από την σχολή τεχνολογίας γεωπονίας Κρήτης
triton.chania.teicrete.gr/bio_geo/Parask...raskeyh_Combost_.htm
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- georz
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 38
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
Το ρωτάω αυτό γιατί στην ταράτσα μου έχω ένα καμαράκι στο οποίο μπορώ εκεί να φτιάξω compost tea αλλά το καλοκαίρι ο ήλιος το χτυπά όλη την ημέρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να ανεβαίνει και στους 50C.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 185
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- jdoohan
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Δημοσιεύσεις: 36
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
Να κάνω μια ερώτηση??
Όπου και να είδα και να διάβασα, απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή του εκχυλίσματος κομπόστ είναι η μελάσα.
Ένας φίλος γεωπόνος μου τόνισε ότι όταν φτιάχνει παγίδες για την μύγα μεσογείου χρησιμοποιεί μελάσα ως ελκυστικό.
Αν ισχύει αυτό ψεκάζοντας το φυτό με το μείγμα δεν θα γεμίσει μύγες μεσογείου.
Δεν ξέρω τι κακό κάνει η μύγα μεσογείου γιατί δεν πρόλαβα να ρωτήσω.
Αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι που θέλουμε.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- k.andre
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 57
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 81
jdoohan έγραψε: Καλησπέρα.
Να κάνω μια ερώτηση??
Όπου και να είδα και να διάβασα, απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή του εκχυλίσματος κομπόστ είναι η μελάσα.
Ένας φίλος γεωπόνος μου τόνισε ότι όταν φτιάχνει παγίδες για την μύγα μεσογείου χρησιμοποιεί μελάσα ως ελκυστικό.
Αν ισχύει αυτό ψεκάζοντας το φυτό με το μείγμα δεν θα γεμίσει μύγες μεσογείου.
Δεν ξέρω τι κακό κάνει η μύγα μεσογείου γιατί δεν πρόλαβα να ρωτήσω.
Αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι που θέλουμε.
Μην ανησυχείς καθόλου. Μιλάμε πως μια κουταλιά μελάσσας, κατανέμεται εντέλει σε 50 ή 100 λίτρα νερού. Χώρια που ήδη η διαδιασία δεν θα της έχει αφήσει καμμία ιδιότητα....
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- despina119
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Δημοσιεύσεις: 185
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 62
Το προηγούμενο μοσχολβολούσε δάσος και χάρηκα που τα πήγα καλύτερα από την πρώτη δοκιμή, αυτό όμως...μυρίζει άσχημα και η μαξιλαροθήκη που συγρατεί το κομποστ δεν είναι καθαρή, έχει μια ελαφριά μαύρη γλίτσα.
Το μόνο διαφορετικό που έκανα ήταν ότι χρησιμοποίησα φρέσκο κομποστ, δηλ μόλις το έβγαλα από τον σωρό το έβαλα στο τσάι, ενώ τις 2 προηγούμενες φορές ήταν 5-6 ημερών κι εντελώς στεγνό.
Προς το παρόν το έχω ακόμη στον κουβά με την αεραντλία και περιμένω να δω αύριο....
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- k.andre
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 57
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 81
despina119 έγραψε: Κάνω την 3η παρτίδα τσάι αλλά το συγκεκριμένο μυρίζει άσχημα, τι φταίει;
Το προηγούμενο μοσχολβολούσε δάσος και χάρηκα που τα πήγα καλύτερα από την πρώτη δοκιμή, αυτό όμως...μυρίζει άσχημα και η μαξιλαροθήκη που συγρατεί το κομποστ δεν είναι καθαρή, έχει μια ελαφριά μαύρη γλίτσα.
Το μόνο διαφορετικό που έκανα ήταν ότι χρησιμοποίησα φρέσκο κομποστ, δηλ μόλις το έβγαλα από τον σωρό το έβαλα στο τσάι, ενώ τις 2 προηγούμενες φορές ήταν 5-6 ημερών κι εντελώς στεγνό.
Προς το παρόν το έχω ακόμη στον κουβά με την αεραντλία και περιμένω να δω αύριο....
Δέσποινα μη βιαστείς με το συγκεκριμένο μίγμα. Θα το αφήσεις μέχρι 5 μέρες να γίνεται κι αν συνεχίσει η δυσοσμία ΔΕΝ θα το χρησιμοποιήσεις. Θα το ρίξεις στο σωρό του κομπόστ που ετοιμάζεις τώρα. Όχι στα φυτά.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Γνωρίζοντας το σερμπέτι που λέγαν οι παλιοί (κοπριά χωνεμένη αραιωμένη σε νερό) σκέφτηκα αν θα μπορούσαμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε και τσάϊ κοπριάς.
Η απορία αυτή μου δημιουργήθηκε επειδή την τελευταία φορά που αγόρασα κοπριά είχε μέσα αρκετές μπλάνες με αποτέλεσμα να τις σπάω σε νερό κάνοντας σερμπέτι για να μην πάνε χαμένες.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- k.andre
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Δημοσιεύσεις: 57
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 81
manosdet έγραψε: Καλησπέρα σας.
Γνωρίζοντας το σερμπέτι που λέγαν οι παλιοί (κοπριά χωνεμένη αραιωμένη σε νερό) σκέφτηκα αν θα μπορούσαμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε και τσάϊ κοπριάς.
Η απορία αυτή μου δημιουργήθηκε επειδή την τελευταία φορά που αγόρασα κοπριά είχε μέσα αρκετές μπλάνες με αποτέλεσμα να τις σπάω σε νερό κάνοντας σερμπέτι για να μην πάνε χαμένες.
Μάνο καλημέρα,
Αν είσαι σίγουρος για την καλή ποιότητα και το "ψήσιμο" της κοπριάς, φυσικά και μπορείς να κάνεις τσάι. Όμως θα λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά τους τσαγιού κομπόστας από την έλλειψη των υπόλοιπων οργανικών υλικών προκειμένου να θεωρηθεί το τσάι αυτό ολοκληρωμένο λίπασμα. Παρόλα αυτά όμως, θα έχεις κι έτσι καλά αποτελέσματα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Η κοπριά που αγόρασα είναι κατσικίσια και καλά χωνεμένη.
Δεν μου πείραξε ούτε ένα σπορόφυτο και δεν μου έβγαλε καθόλου ζιζάνια και αγριόχορτα όπου την έριξα.
Μου το έλεγε και ο τσοπάνος που μου την έφερε αλλά φαντάστηκα ότι υπερβάλει και πραγματικά εξεπλάγην με την ποιότητα της.
Το μόνο αρνητικό ότι έχει ακρετές μπλάνες αλλά και πάλι δεν με ενοχλεί.
Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή που περιγράφεις παραπάνω για το τσάι κομπόστας ; (Μελάσσα, αντλία οξυγόνωνσης κτλ κτλ).
Φυσικά χωρίς να περιμένεις από την κοπριά να σου βγάλει ένα ωραίο άρωμα στο τσάι της
Ξέρω ότι ίσως φανώ υπερβολικός αλλά παρατήρησα το εξής.
Έριξα από το σερμπέτι αραιωμένο 1 προς 3 σε ένα πυξαράκι και μέσα σε 2-3 μέρες πήραν τα φύλλα του ένα σκούρο και έντονο πράσινο χρώμα.
Επίσης πόσο πρέπει να αραιώνω το τσάι της κοπριάς;;;;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Χώμα - Κομποστοποίηση - Ανακύκλωση - Άλλες Χρήσεις
- COMPOST TEA