× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ντομάτα με πρόβλημα...

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9785 από Ritso
Ντομάτα με πρόβλημα... δημιουργήθηκε από Ritso
Χαίρετε συγκαλλιεργητές.
Οι ντομάτες έχουν διάφορα και τα χειρότερα είναι α) όλα καλά εξωτερικά και μέσα σκουλίκι, μου είπαν ότι είναι νέα ασθένεια και λέγεται "τούτα" και β) κάτι τρώει το μίσχο στη βάση του φυτού και το υπόλοιπο δεν τα βγάζει πέρα. Οποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας μου δώσει τα φώτα του.
Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9814 από Green Dragon
Απαντήθηκε από Green Dragon στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
Λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν υπάρχει λύση.

Τα υπάρχοντα εντομοκτόνα με έγκριση για το συγκεκριμένο έντομο (tuta absoluta) κάνουν από λίγα έως τίποτα.

Γνώμη μου είναι να τις αφήσεις ως έχουν και ότι μείνει.

Καλλιεργείς από παλιά ή είσαι νέος;

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9838 από papamaik
Απαντήθηκε από papamaik στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
Η τουτα δεν ειναι καθολου νεο προβλημα,μεχρι και 7 χρονια πριν χρησιμοποιουσαν ενα και μονο σκευασμα απο israel με χρονο ζωης 20 μερες στο φυτο και χρονο συγκομηδης περι τις 30 με 35 μερες μετα τον ψεκασμο.[σημ (υποληματικοτητα στο εδαφος 2-3 χρονια)σας λεει κατι αυτο?] τωρα οσοι εχουν βαλει ντοματα ξερουν ποσο χρονο χρειαζεται απο το δεσιμο της (γονιμοποιηση ανθους) μεχρι το μαζεμα της και ας πει στους γυρω του τι ετρωγαν τοσα χρονια. τα μοντερνα φαρμακα για την τουτα ειναι 8 και χρησιμοποιουνται σε σειρα το ενα μετα το αλλο για να καταστρεψουν τα ακμαια εντομα και τα αυγα εως 2 ημερων μεσα στην ντοματα(καλοοοοοοο!!!!!!!) φαρμακι μεσα-εξω.αρα αφηνεις την ντοματα σου ως εχει η εστω την κυνηγας με κανενα βιολογικο σκευασμα πυρεθρου ανα 7 μερες μεχρι και 7 πριν την συγκομηδη (το τυπικο ειναι 3 μερες αλλα εγω μιας και εχω παιδια το σταματω 7 προ συγκομηδης.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9842 από fanish1
Απαντήθηκε από fanish1 στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Δεν έφαγα ούτε μια ντομάτα. Πήρα κάποιο σκεύασμα το οποίο δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά δεν ψέκασα. Προτίμησα να μην φάω ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9843 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
αγαπητε-η ritso οσον αφορα τη τουτα βακιλο θουριγγειας καθε 7 ημερες για να τον τρωει το σκουλικι και να πεθαινει, τις προσβεβλημενες ντοματες πεταξετες.
Οσο για τη βαση του φυτου που λες οτι κατι την τρωει μηπως σαπιζει απο το πολυ νερο?? (μυκητας εδαφους). αν την τρωει σκουλικι ο ιδιος βακιλος μπορει να το πιανει ρωτα γεωπονο και μην απογοητευεσαι λιγο το κακο το προλαβαινεις και χωρις πολλα φαρμακα (ο βακιλλος ειναι 100% βιολογικος και οι βοηθητικες ουσιες του)

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9851 από Green Dragon

fanish1 έγραψε: Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Δεν έφαγα ούτε μια ντομάτα. Πήρα κάποιο σκεύασμα το οποίο δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά δεν ψέκασα. Προτίμησα να μην φάω ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου.

Μην ανησυχείς και να ψέκαζες πάλι νηστικός θα έμενες.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9852 από Green Dragon

panagiotispanagiotis έγραψε: αγαπητε-η ritso οσον αφορα τη τουτα βακιλο θουριγγειας καθε 7 ημερες για να τον τρωει το σκουλικι και να πεθαινει, τις προσβεβλημενες ντοματες πεταξετες.
Οσο για τη βαση του φυτου που λες οτι κατι την τρωει μηπως σαπιζει απο το πολυ νερο?? (μυκητας εδαφους). αν την τρωει σκουλικι ο ιδιος βακιλος μπορει να το πιανει ρωτα γεωπονο και μην απογοητευεσαι λιγο το κακο το προλαβαινεις και χωρις πολλα φαρμακα (ο βακιλλος ειναι 100% βιολογικος και οι βοηθητικες ουσιες του)

Δυστυχώς αυτό που περιγράφεις δεν πιάνει.

1) Οι προνύμφες είναι μέσα στο φύλλο και ο βάκιλλος δεν μπορεί να τις αγγίξει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σκοτώσει ΜΕΡΙΚΕΣ από αυτές που δεν έχουν προλάβει να μπουν μετά την εκκόλαψη.

2) Το να βάζεις συνεχώς ένα σκεύασμα οδηγεί στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Ειδικά στην περίπτωση του βακίλλου αυτό ισχύει Χ10 αφού τα λεπιδόπτερα αναπτύσσουν πολύ εύκολα ανθεκτικότητα σ' αυτήν την ουσία.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9889 από panagiotispanagiotis
Απαντήθηκε από panagiotispanagiotis στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
Green Dragon σε παλιοτερη αναρτηση μου εχω ανεβασει και φωτο με το συγκεκριμενο προβλημα το οποιο μου εμφανιστηκε απο νωρις αρχες μαιου και μεχρι τωρα ,ακολουθωντας παντα τις συμβουλες του γεωπονου (φιλος) ο οποιος καλλιεργει πανω απο 600 ριζες ντοματας , εχω χασει απο την ΤΟΥΤΑ το πολυ 1 κιλο νταματα μονο με θειο , θειο χαλκο , και βακιλλο ο οποιος τρωγεται απο την καμπια και στο εντερο της ενεργοποιειται και τη σκοτωνει αφου εχει σταματησει να τρεφεται. Και βεβαια αυτο γινεται οταν παει απο το φυλλο στην ντοματα γιατι η τουτα προσβαλει μονο τον καρπο της ντοματας

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9891 από Ritso
Απαντήθηκε από Ritso στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
Σας ευχαριστώ θερμά για τις πολύτιμες εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας. Δεν έχω πετύχει άλλους καρπούς με σκουλίκι ακόμα κι έτσι νομίζω ότι θα το αφήσω ως έχει και του χρόνου βλέπω. Αλλά τώρα μάλλον κάτι χειρότερο συμβαίνει και ξεραίνονται όλα τα φύλλα του φυτού από κάτω προς τα πάνω γρήγορα και μετά ο καρπός γίνεται χρυσαφίζων - λευκός διάστικτος ενώ βλέπω κουκούλια σαν ιστους αράχνης να καλύπτουν καρπούς, φύλλα, κορυφές. Ηδη έχουν ξεραθεί ολόκληρα φυτά και πέρασε σταδιακά και σε άλλα που αρχίζουν από κάτω προς ΄πάνω. Τί είναι και τί μπορώ να κάνω πλέον ή για να προλάβω να μην προσβληθούν άλλα φυτά κοντινά; (Σημειωτέον τα είχα σε μίνι θερμοκήπιο).
Ευχαριστώ και πάλι.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #9893 από karaker
Απαντήθηκε από karaker στο θέμα Ντομάτα με πρόβλημα...
Προφανώς έχεις τετράνυχο: Το απόγευμα, προς το βράδι να καταβρέξεις καλά τις ντοματιές σου ,με το λάστιχο και να επιμείνεις. Πρωί πρωί να σκονίσεις τις ντοματιές με σκονι θειάφι.Ο τετράνυχος απεχθάνεται την υγρασία.Το θειάφι είναι και εντομοαπωθητικό.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα