- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ασθένειες πιπεριάς
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Ασθένειες πιπεριάς
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8028
από Roula
Ασθένειες πιπεριάς δημιουργήθηκε από Roula
Διαπίστωσα ότι οι πιπεριές μου πάσχουν από τουλάχιστον 2 προβλήματα...
Εαν γνωρίζει κάποιος την ταυτοποίησή τους και τρόπο αντιμετώπισης, θα ήμουν ευγνώμων...
Εδώ, αν και θολή η φωτό, προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά "ζουζούνια" που ζουν στα φύλλα, κυρίως στην κάτω μεριά τους αλλά και στα νέα φυλλαράκια που σκάνε. Δεν είναι κινητικά, είναι καφέ ανοιχτά, μεγέθους σαν ψειράκια.
Γι' αυτό έχω βρει τον ένοχο, αλλά δεν ξέρω ποιος / τι είναι...
Ιδού ο ένοχος...
Πόσα φυτα πρέπει να ξεπαστρέψω για να μην μολυνθούν και τα άλλα;
Εαν γνωρίζει κάποιος την ταυτοποίησή τους και τρόπο αντιμετώπισης, θα ήμουν ευγνώμων...
Εδώ, αν και θολή η φωτό, προσπαθώ να σας δείξω τα μικρά "ζουζούνια" που ζουν στα φύλλα, κυρίως στην κάτω μεριά τους αλλά και στα νέα φυλλαράκια που σκάνε. Δεν είναι κινητικά, είναι καφέ ανοιχτά, μεγέθους σαν ψειράκια.
Γι' αυτό έχω βρει τον ένοχο, αλλά δεν ξέρω ποιος / τι είναι...
Ιδού ο ένοχος...
Πόσα φυτα πρέπει να ξεπαστρέψω για να μην μολυνθούν και τα άλλα;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8029
από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
Λυπάμαι και για την κατηγορία που το ανήρτησα, έγινε μόνον εκ παραδρομής. Μάλλον από τη στενοχώρια μου σήμερα. Οι ντομάτες θέλουν ασβέστιο, οι πιπεριές είναι άρρωστες...ουφ...
- sunrize
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 363
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8054
από sunrize
Απαντήθηκε από sunrize στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
Δεν βαζεις καμμια φωτο να παρεις και βοηθεια?
Εχεις βαλει!Μεχρι να εντοπισεις το δραστικο φαρμακο δεν τα πλακωνεις στο νεροσκορδοσαπουνο?
Αν εχεις και καμμια καυτερη πιπεριτσα!
Και μετα αν σου αρεσει το διαβασμα,μπορεις να εντοπισεις τον εχθρο και με μια καθαροτερη φωτο. 2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/kal...iperies-peppers.html
Εχεις βαλει!Μεχρι να εντοπισεις το δραστικο φαρμακο δεν τα πλακωνεις στο νεροσκορδοσαπουνο?
Αν εχεις και καμμια καυτερη πιπεριτσα!
Και μετα αν σου αρεσει το διαβασμα,μπορεις να εντοπισεις τον εχθρο και με μια καθαροτερη φωτο. 2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/kal...iperies-peppers.html
Last edit: 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν by sunrize.
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8060
από Roula
Ευχαριστώ sunrize, τα είχα κοιτάξει όλα αυτά τα URLs πριν κάνω post...Μου έμοιαζαν εξ αρχής για αφίδες, αλλά δεν ήμουν σίγουρη. Τέλος πάντων, από την τρομάρα μου πήγα στον γεωπόνο με το βαζάκι και το πιπερόφυλλο μέσα (καθώς και μια άγουρη τομάτα), και μου έδωσε για τη μεν πιπεριά ένα βιολογικό σπρέι (με ρίγανη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο και άλλα τέτοια) και μου είπε ότι αυτό λογικά θα απωθήσει και τα ζουζουνοειδή και τα καμπιο-ειδή.
Όσο για τις τομάτες, ήταν προφανές ότι θέλουν ασβέστιο αλλά ο γεωπόνος μου είπε ότι με αυτές τις θερμοκρασίες, το να τους βάλω ασβέστιο τώρα (όπως και θειάφι κτλ) θα ήταν απαγορευτικό. Αντί για αυτό, μου έδωσε άλλο βιολογικό λίπασμα, με νάτριο, λίγο θείο, οργανικές ουσίες και πεντοξείδιο του φωσφόρου (!!!).
Θα βάλω λίγο απ' όλα σε όσα πρέπει απόψε.
Από αύριο θα αρχίσω να πηγαίνω να ψηφίσω (μακρύς ο δρόμος γαρ).
Την κυριακή που θα είμαι πίσω, εάν τα ζωύφια δεν έχουν φύγει, και εάν οι τομάτες δεν είναι σαν τον Χουλκ, θα πάω στο γεωπόνο ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΩ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ!
Όσο για τις τομάτες, ήταν προφανές ότι θέλουν ασβέστιο αλλά ο γεωπόνος μου είπε ότι με αυτές τις θερμοκρασίες, το να τους βάλω ασβέστιο τώρα (όπως και θειάφι κτλ) θα ήταν απαγορευτικό. Αντί για αυτό, μου έδωσε άλλο βιολογικό λίπασμα, με νάτριο, λίγο θείο, οργανικές ουσίες και πεντοξείδιο του φωσφόρου (!!!).
Θα βάλω λίγο απ' όλα σε όσα πρέπει απόψε.
Από αύριο θα αρχίσω να πηγαίνω να ψηφίσω (μακρύς ο δρόμος γαρ).
Την κυριακή που θα είμαι πίσω, εάν τα ζωύφια δεν έχουν φύγει, και εάν οι τομάτες δεν είναι σαν τον Χουλκ, θα πάω στο γεωπόνο ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΩ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ!
- fanis81
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8134
από fanis81
Απαντήθηκε από fanis81 στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
Καλημέρα και από εμένα. Έχω και εγώ πρόβλημα με τις πιπεριές μου. Γράφω εδώ γιατί δεν ξέρω ξέρω αν πρέπει να ανοίξω νέο θέμα.
Παρόλο που έχω βάλει θειοχαλκίνη (πριν 5 μέρες) και έχω ραντίσει με σαπουνόνερο πριν (10 μέρες) είδα χθες το βράδυ αυτά τα μικρά καφετιά (ανοιχτό) σας ψείρες ζωύφια.
Τι είναι?είναι κάτι εχθρικό προς το φυτό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω επίσης για ποιούς λόγους οι πιπεριές αναπτύσσονται πιο αργά σε σχέση με τα άλλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παρόλο που έχω βάλει θειοχαλκίνη (πριν 5 μέρες) και έχω ραντίσει με σαπουνόνερο πριν (10 μέρες) είδα χθες το βράδυ αυτά τα μικρά καφετιά (ανοιχτό) σας ψείρες ζωύφια.
Τι είναι?είναι κάτι εχθρικό προς το φυτό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω επίσης για ποιούς λόγους οι πιπεριές αναπτύσσονται πιο αργά σε σχέση με τα άλλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1164
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8137
από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fireseaker.
- fanis81
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8139
από fanis81
Ευχαριστώ για την απάντηση,
Νόμιζα ότι ήταν προληπτικό μέτρο το οποίο καταπολεμά την μελίγκρα.
Ξέρουμε τι είναι αυτά τα ζωύφια??
Νόμιζα ότι ήταν προληπτικό μέτρο το οποίο καταπολεμά την μελίγκρα.
Ξέρουμε τι είναι αυτά τα ζωύφια??
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8265
από Roula
fanis, έχω ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα". Αυτά τα ζωύφια λέγονται αφίδες. Είναι ασθένεια, αλλά δεν προκαλούν κάποια εμφανή ζημιά στην ανάπτυξη του φυτού ή στην καρποφορία του. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ:
2019.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/ext...%CE%BD/2-afides.html
.
Εγώ επισκέφθηκα και γεωπόνο και του έδειξα και ένα δείγμα, ο οποίος δεν ανησύχησε καθόλου. Μου έδωσε ένα βιολογικό σπρέι (αιθέρια έλαια από γεράνι, φασκόμηλο, ρίγανη, κέδρο κλπ) του οποίου η μυρωδιά μου είπε ότι θα τα απωθήσει, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, μου είπε ότι η αντιμετώπιση είναι προαιρετική, μιας και δεν θα επηρεάσει τη φυσιολογική πορεία του φυτού η συγκεκριμένη ασθένεια.
Εγώ επισκέφθηκα και γεωπόνο και του έδειξα και ένα δείγμα, ο οποίος δεν ανησύχησε καθόλου. Μου έδωσε ένα βιολογικό σπρέι (αιθέρια έλαια από γεράνι, φασκόμηλο, ρίγανη, κέδρο κλπ) του οποίου η μυρωδιά μου είπε ότι θα τα απωθήσει, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, μου είπε ότι η αντιμετώπιση είναι προαιρετική, μιας και δεν θα επηρεάσει τη φυσιολογική πορεία του φυτού η συγκεκριμένη ασθένεια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fanis81
- fanis81
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8272
από fanis81
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα,
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,ψέκασα με σαπουνό-νερο-οινόπνευμα και είχε θεαματικά αποτελέσματα
Αλλα ρε παιδιά τα έχει ταράξει ο αέρας 3 μέρες τώρα τα κακόμοιρα
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,ψέκασα με σαπουνό-νερο-οινόπνευμα και είχε θεαματικά αποτελέσματα
Αλλα ρε παιδιά τα έχει ταράξει ο αέρας 3 μέρες τώρα τα κακόμοιρα
- Roula
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #8275
από Roula
fanis, πολύ χαίρομαι που είχε αποτέλεσμα ο ψεκασμός! Εμένα τα ζωύφια είναι ακόμη επάνω στα φύλλα, δυστυχώς. Θα μπορούσες να μου πεις παρακαλώ τι δοσολογία χρησιμοποίησες και εάν ψέκασες τα φυτά σου μόνο 1 φορά; Θέλω να κάνω το ίδιο.
Γιατί, κακά τα ψέμματα, άσχετα με το αν προκαλούν βλάβες οι αφίδες ή όχι, ποτέ δεν τις συμπάθησα...
Γιατί, κακά τα ψέμματα, άσχετα με το αν προκαλούν βλάβες οι αφίδες ή όχι, ποτέ δεν τις συμπάθησα...
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Ασθένειες πιπεριάς
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 2.098 δευτερόλεπτα