× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ασθένειες πιπεριάς

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8785 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς

ssotiris έγραψε: οι πασχαλίτσες δεν τρέφονται με αυτά?

Έτσι έχω διαβάσει κι εγώ, Σωτήρη. Αλλά στην Αθήνα, στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας που κατά τα άλλα δεν έχει τίποτα ελκυστικό για τις πασχαλίτσες, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να ελπίζω σε αυτές. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8816 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
το ελκυστικό θα είναι η εύκολη και δωρεάν τροφή για αυτές, παίρνεις μερικές τις αμολάς εκεί που έχει τα έντομα και αυτές καταβροχθίζουν τις μελιγρες.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8852 από Roula
...Αλήθεια, η πιπεριές είναι αυτογόνιμα είδη ή χρειάζονται έντομα για την αναπαραγωγή τους;

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8857 από maria281o
Απαντήθηκε από maria281o στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
Οι πιπεριές αυτογονιμοποιούνται Ρούλα! Σαν τις ντομάτες. Αλλά όσο να ναι τα έντομα βοηθάνε γιατί δεν πετυχαίνει πάντα και η αυτογονιμοποίηση. :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8867 από panos_vz
Απαντήθηκε από panos_vz στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς

ssotiris έγραψε: το ελκυστικό θα είναι η εύκολη και δωρεάν τροφή για αυτές, παίρνεις μερικές τις αμολάς εκεί που έχει τα έντομα και αυτές καταβροχθίζουν τις μελιγρες.

Οταν λες "παιρνεις", τι εννοεις?Τις παιρνεις απο την φυση ή τις βρισκεις καπου να πωλουνται?

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8988 από Roula
Επανέρχομαι στο θέμα της αναπαραγωγής (και της ανάπτυξης) της πιπεριάς.

Οι πιπεριές μου έχουν ένα σκασμό μπουμπούκια. Τις προάλλες άνθισε το πρώτο (βρε παιδιά, τι όμορφο που είναι το λουλούδι τους!), μετά από 2 μέρες άρχισαν να μαραίνονται τα πεταλά του και εκεί ήταν που σκέφτηκα: Ωραία, ίσως δέσει και καρπός τώρα.

Αντί για αυτό, την επόμενη μέρα είδα ότι είχε αρχίσει να κιτρινίζει και η βάση του άνθους, μια μέρα μετά είχε κιτρινίσει και το κοτσανάκι του, μέχρι χθες που είχε ξεραθεί όλο το λουλούδι μαζί με το κοτσάνι -σχεδόν δεν κρατιόταν από τον υπόλοιπο βλαστό.

Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην έχει δύναμη το φυτό να υποστηρίξει την ανθοφορία και τον καρπό, μιας και δεν τις είχα κουρέψει ποτέ. Οπότε αυτό που έκανα ήταν να αφαιρέσω δειλά-δειλά τα κατώτερα φύλλα και βλαστούς του φυτού, με το σκεπτικό να κατευθύνω τη δύναμή του προς τα πάνω.

Προφανώς η παρακμή του άνθους μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο, που κάποια ψυχή από εσάς μπορεί να γνωρίζει... :)

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8989 από maria281o
Απαντήθηκε από maria281o στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
Ίσως να μη γονιμοποιήθηκε Ρούλα. Συμβαίνει πολλές φορές και στις πιπεριές και στις ντοματιές. Εγώ όταν δω λουλούδι στα φυτά αυτά,τα "κουνάω" λίγο για να απελευθερωθεί η γύρη. Από τότε που το κάνω αυτό έχω δει μεγάλη διαφορά στην καρπόδεση. Για δοκίμασε κι εσύ την άλλη φορά!

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #8990 από Roula
Ναι, στις τομάτες το κάνω συστηματικά και έχει θεαματικά αποτελέσματα! Θα το εφαρμόσω και στις πιπεριές. Αυτό που με ενδιέφερε πρωτίστως είναι να μην πάσχει από κάποια ασθένεια...

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9002 από basilis
Απαντήθηκε από basilis στο θέμα Ασθένειες πιπεριάς
τι να σας κανω εσας στην Αθηνα ενα σωρο προβληματα διαβαζω..
να πω 2 λογια μηπως ποτηζετε κ τα φυλλα τους;πρεπει να ποτηζουμε πρωι πρωι η με το σουρουπο κ μονο στην ρυζα.(εγω εβαλα σταγονιδια παντου)
καντε αυτο με το σαπουνι νερο κ οινοπευμα..(αν κ το εκανα πολλες φορες κ δεν ειδα ουσιαστικο αποτελεσμα)
παντως αν δεν πεσει φαρμακο γιατρεια δεν βλεπετε νομιζω..
ενα καλο βιλογικο φαρμακο ειναι το πυρεθρο(φυσικη περθρινη)για την μελικγρα..
εγω μιλις το πηρα κ πηγα να ψεκασω γεμησε η πολη πασχαλιτσες κ μου την φαγαν ολη!!!φετος στην Αλεξπολη κ γενικα στην θρακη λογο κρισης δεν ψεκασαν κ γεμησαμε κουνουπια κ πασχαλιτσες!κ ετσι δεν ψεκασα τιποτα!
παντως απο οτι ξερω υπαρχουν κ πουλανε πασχαλιτσες κ ακουσα πως ψιλοειναι ακριβες
θελει γενικα ψαξημο

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #9003 από Roula
Ευχαριστούμε, Βασίλη! Έχεις δίκιο για την Αθήνα, κι εγώ λέω αμάν να ...αποσυρθώ στα εξώτερα. :)

Το σαπουνονεροοινόπνευμα έχει όντως αποτέλεσμα, με την εξαίρεση ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά διαστήματα. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει άλλα προβλήματα στις πιπεριές (μόνο στο μυαλό μου...)

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.050 δευτερόλεπτα