- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Mαρουλια στην ταρατσα..
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Mαρουλια στην ταρατσα..
- miz
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Εχω φτιαξει ενα μποστανι στην ταρατσα με διαστασεις 120χ120χ20 στο οποιο, σε μειγμα τυρφης 50-50, εχω βαλει κουνουπιδι, λαχανο, κινεζικο λαχανοκαι μαρουλι..
Τα παραπανω εχουν φυτευτει στις 2/9, οποτε σημερα κλεινουν ενα μηνα και εχουν λιπανθει με εκχυλισμα φυκιων στις 15 ημερες...
η ερωτηση μου ειναι η εξης...Τα μαρουλια εχουν μεγαλωσει σε μεγεθος που θυμιζουν αυτα του εμποριου...ομως ειναι ανοιχτα και απ οτι βλεπω, δεν εχουν μεσα αυτο που λεμε καρδια....
μπορει καποιος να μου πει εαν ειναι φυσιολογικο και η καρδια φυτρωνει αργοτερα?? Επισης, μηπως χρειαζοταν ή χρειαζεται να δεσω τα φυλλα??
Ειναι η πρωτη φορα που φυτευω και δεν εχω ιδεα...
Ευχαριστω ,
Γιωργος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ntinakos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
- miz
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Επειδη ειναι εκτεθιμενα λογο τοποθεσιας, φανταζομαι πως αν βαλω δυχτι σκιασης, θα δουλεψει το ιδιο σωστα...Μιλαω συγκεκριμενα για τα μαρουλια...
Δεν εχω ιδεα τι ποικιλια ειναι φιλε μου, δυστηχως δεν αναγραφοταν στο φακελο...Παντος, φαινοταν "κοινο" και οχι κατσαρο ή "περιεργο"...
Σας παραθετω και 2-3 φωτο να δειτε τι εχω κανει αλλα και συγκεκριμενα τα μαρουλια (τις τραβηξα πριν απο λιγο)... Αυτη με το παπουτσι ειναι μηπως και βοηθησει να καταλαβετε το μεγεθος τους το οποιο βλεποντας το σημερα, μου φαινονται αρκετα μεγαλα...
Και 1 λιγο κουτη ερωτηση...Ποτε ερχεται η ωρα να τα κοψω??
Ειναι πολυ σημαντικο για μενα που εχουν βγει, κυριως γιατι μου δινουν το εναυσμα να το τρεξω μεχρι να τιγκαρει ολη η ταρατσα !!!
Ευχαριστω εκ των προτερων
- xarhs
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
έχω το ίδιο ερώτημα ποτε θα μπορέσω να τα μαζέψω?!
επίσης άλλο ένα που δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε.
και στην παλέτα αλλα και στην γλάστρα είναι ίδια .
ότι φύτεψα στην γλάστρα έχει γίνει μεγάλο ότι φύτεψα στην παλέτα και με μεγάλες αποστάσεις δεν βγαίνει κανονικό αντίθετα φαίνεται λίγο προβληματικό γιατί είναι έτσι?
ευχαριστώ πολύ!
ακόμα miz συγγνώμη που μπαίνω στο θέμα σου και δεν έχω απάντηση στο ερώτημα σου αλλα βλέπεις έχω την ίδια απορία και εγώ!
- ntinakos
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 11
- kerkireos
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Τωρα εχουν παρει τα πανω τους με αποτελεσμα απο 24 ριζες να επιβιωσουν ολες.
Του χρονου παντως θα καθυστερησω την φυτευση (τελη Σεπ-αρχες Οκτ)
- miz
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Εγω για ενα διαστημα 15 ημερων και ενω ειχαν ξεμυτησει τα παντα απο τις 3-5 ημερες, δυστηχως δεν ειχα καλη αποστραγγιση γιατι ειχα κανει τρυπες με ενα ψευτο-καρφακι...μολις ανοιξα τις τρυπες σωστα (απο πανω πλεον), η διαφορα στην αναπτυξη ηταν τεραστια...
Και μερικες πληροφοριες...Για πατο εχω βαλει πλεγμα ψιλο γαλβανιζε, εντυσα την κατασκευη με υφασμα που ουσιαστικα δεν αφηνει το νερο να σαπισει το ξυλο (απο φυτωριο), απο πανω εχει μπει χαλικι και μετα το χωμα...
Δεν ξερω αν επιτρεπεται να γραψω την μαρκα που εβαλα, παντος οτι εχω φυτεψει, τοσο στο παρτερι οσο και στα νεα σποροφυτα, βγηκε και αναπτυσεται κανονικα..Αντιθετα, σε απλο φυτοχωμα, σε μειγμα με κομποστ ή ακομα και σε σκετο κομποστ (αγοραστο παντα), δεν ειχα καθολου επιτυχεια..
Να και μια φωτο την ημερα που ανοιξα τις τρυπες...Η φωτο αυτη ειναι 10 ημερες πριν απο αυτες που ανεβασα...
Θα αρχισω λοιπον να κοβω φυλλα σιγα σιγα...Το ειχα διαβασει εδω μεσα πρωτου καν φυτευσω και ειναι πραγματικα πιο ορθο..Εγω θα τα ξεπατωνα σιγουρα..
thanx!!!
- pedel
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
miz έγραψε: καλησπερα..
Εγω για ενα διαστημα 15 ημερων και ενω ειχαν ξεμυτησει τα παντα απο τις 3-5 ημερες, δυστηχως δεν ειχα καλη αποστραγγιση γιατι ειχα κανει τρυπες με ενα ψευτο-καρφακι...μολις ανοιξα τις τρυπες σωστα (απο πανω πλεον), η διαφορα στην αναπτυξη ηταν τεραστια...
Και μερικες πληροφοριες...Για πατο εχω βαλει πλεγμα ψιλο γαλβανιζε, εντυσα την κατασκευη με υφασμα που ουσιαστικα δεν αφηνει το νερο να σαπισει το ξυλο (απο φυτωριο), απο πανω εχει μπει χαλικι και μετα το χωμα...
Δεν ξερω αν επιτρεπεται να γραψω την μαρκα που εβαλα, παντος οτι εχω φυτεψει, τοσο στο παρτερι οσο και στα νεα σποροφυτα, βγηκε και αναπτυσεται κανονικα..Αντιθετα, σε απλο φυτοχωμα, σε μειγμα με κομποστ ή ακομα και σε σκετο κομποστ (αγοραστο παντα), δεν ειχα καθολου επιτυχεια..
εχω προβλημα με μικρα πρασινα σκουληκια που τρωνε τα φυλα ,τη μπορω να κανο,
Να και μια φωτο την ημερα που ανοιξα τις τρυπες...Η φωτο αυτη ειναι 10 ημερες πριν απο αυτες που ανεβασα...
Θα αρχισω λοιπον να κοβω φυλλα σιγα σιγα...Το ειχα διαβασει εδω μεσα πρωτου καν φυτευσω και ειναι πραγματικα πιο ορθο..Εγω θα τα ξεπατωνα σιγουρα..
thanx!!!
- pedel
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- EIPHNH
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Mαρουλια στην ταρατσα..