- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Mαρουλια στην ταρατσα..
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Mαρουλια στην ταρατσα..
- kerkireos
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11340
από kerkireos
Παρατηρω οτι καποια μαρουλια εχουν διπλασιο η και τριπλασιο μεγεθος απο τα αλλα αν και τα φυτεψα ολα μαζι!Ειναι φυσιολογικο?
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα Mαρουλια στην ταρατσα..
kerkireos έγραψε: Τα δικα μου μαρουλια στα παρτερια του μπαλκονιου παλεψαν με τις ζεστες του Σεπτεμβρη αλλα αντεξαν.Καθε μερα σχεδον εκοβα τα φυλλα που ειχαν ξεραθει ωστε να δυναμωσουν τα εσωτερικα φυλλαρακια που σκαγανε.
Τωρα εχουν παρει τα πανω τους με αποτελεσμα απο 24 ριζες να επιβιωσουν ολες.
Του χρονου παντως θα καθυστερησω την φυτευση (τελη Σεπ-αρχες Οκτ)
Παρατηρω οτι καποια μαρουλια εχουν διπλασιο η και τριπλασιο μεγεθος απο τα αλλα αν και τα φυτεψα ολα μαζι!Ειναι φυσιολογικο?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ssotiris
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 47
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11354
από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα Mαρουλια στην ταρατσα..
και μένα έτσ είναι.
δεν είναι όλα στο ίδιο μέγεθος.
δεν είναι όλα στο ίδιο μέγεθος.
- kerkireos
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11597
από kerkireos
Το πρωι που ξυπναω τα μαρουλια ειναι στεκονται περηφανα στο παρτερι τους, το μεσημερι με τον ηλιο τα φυλλα τους πεφτουν στο χωμα απο την ζεστη και το βραδυ επανερχονται....Τουλαχιστον αναπτυσσονται!
- kerkireos
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11599
από kerkireos
Εχω να ποτισω καμια βδομαδα.Ειχε ανεμοβροχο 2-3 μερες και ποτιστηκαν καλα.Εχουμε και την υγρασια εδω,το πρωι τον χειμωνα ειναι σαν να χει βρεξει...Το χωμα ειναι νοπο καθε πρωι.Ισως ποτισω αυριο λιγο.
- miz
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #11885
από miz
Απαντήθηκε από miz στο θέμα Mαρουλια στην ταρατσα..
Kαλημερα....Τελικα, αφου φαγαμε καμια 10αρια σαλατες και αφου δεν εβλεπα απο πουθενα κεφαλια λαχανου/κουνουπιδιου, αρχισα να ψαχνομαι περισσοτερο για να καταληξω στα εξης:
Αυτα που ελεγα Μαρουλια στο αρχικο μου post, ηταν κινεζικα λαχανα (μαλον sp Napa)..
Απο τα λαχανα που φυτευσα, δεν βγηκε ουτε ενα..
Απο τα κουνουπιδια που εβαλα, πηρα μια 1 ριζα και τα υπολοιπα 2 βγηκαν ραδικια "ιταλικα"....
Αφηνα τα (original) μαρουλια μου, περιμενοντας να δω καποια στιγμη κεφαλι, νομιζοντας πως ειναι λαχανα...Φαινεται πως καποια στιγμη απο το ποτισμα, ανακατευτηκαν οι σποροι...Εκτος και αν ο 3σε1 φακελος σπορων, ειχε αλλα αντι αλλων........
Για να ειμαι ειλικρινης, οι σαλατες που τρωγαμε απο το κινεζικο λαχανο, ηταν πιο νοστιμες και τα φυτα πολυ πιο παραγωγικα.....Πραγματικα αξιζει να ασχοληθει κανεις....
Αυτα που ελεγα Μαρουλια στο αρχικο μου post, ηταν κινεζικα λαχανα (μαλον sp Napa)..
Απο τα λαχανα που φυτευσα, δεν βγηκε ουτε ενα..
Απο τα κουνουπιδια που εβαλα, πηρα μια 1 ριζα και τα υπολοιπα 2 βγηκαν ραδικια "ιταλικα"....
Αφηνα τα (original) μαρουλια μου, περιμενοντας να δω καποια στιγμη κεφαλι, νομιζοντας πως ειναι λαχανα...Φαινεται πως καποια στιγμη απο το ποτισμα, ανακατευτηκαν οι σποροι...Εκτος και αν ο 3σε1 φακελος σπορων, ειχε αλλα αντι αλλων........
Για να ειμαι ειλικρινης, οι σαλατες που τρωγαμε απο το κινεζικο λαχανο, ηταν πιο νοστιμες και τα φυτα πολυ πιο παραγωγικα.....Πραγματικα αξιζει να ασχοληθει κανεις....
Last edit: 12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by miz.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Λαχανικά, Φρούτα, Όσπρια, Βότανα, Ελιά, Αμπέλι, Μανιτάρια
- Λαχανικά - Κηπευτικά
- Mαρουλια στην ταρατσα..
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.045 δευτερόλεπτα