- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Λαχανικά/Κηπευτικά
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
- kojax
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10588
από kojax
Απαντήθηκε από kojax στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Επισηs σπανακι που εσπειρα(φετινο σπορο,απο ανοιξιατικη συγκομιδη) εκανα ακριβωs το ιδιο και μετα απο 7 σχεδον ημερεs ξεπροβαλε σχεδον το 95%.
Επρεπε να βγαλω μια φωτογραφια τα μυρμηγκια κανουν πανυγηρι,φυσικα φροντισα να διατηρειται το χωμα βρεγμενο(οχι πολυ μην σαπισει και ο σποροs).
Επρεπε να βγαλω μια φωτογραφια τα μυρμηγκια κανουν πανυγηρι,φυσικα φροντισα να διατηρειται το χωμα βρεγμενο(οχι πολυ μην σαπισει και ο σποροs).
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- xarhs
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10589
από xarhs
Απαντήθηκε από xarhs στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
καλησπέρα σας,
χωρίς να ξέρω πολλά λόγο του ότι και εγώ είμαι νέος!
κάθομαι και διαβάζω αρκετά επί του θέματος,και πέτυχα να αναφέρουν για μυρμήγκια τον δυόσμο ! προσωπικά 2 έχω έξω και ούτε περαστικό δεν βλέπω!
χρησιμοποίησε σωστό εντομοαπωθητικό φυτό αλλα και συγκαλλιέργεια όπως το αναφέρουν συστροφηκοτιτα και θα πετύχεις άριστα αποτελέσματα!
χωρίς να ξέρω πολλά λόγο του ότι και εγώ είμαι νέος!
κάθομαι και διαβάζω αρκετά επί του θέματος,και πέτυχα να αναφέρουν για μυρμήγκια τον δυόσμο ! προσωπικά 2 έχω έξω και ούτε περαστικό δεν βλέπω!
χρησιμοποίησε σωστό εντομοαπωθητικό φυτό αλλα και συγκαλλιέργεια όπως το αναφέρουν συστροφηκοτιτα και θα πετύχεις άριστα αποτελέσματα!
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10590
από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Δηλαδη kojax εσπειρες σπανακι σε χωρο με πληθος μυρμηγκιων χωρις καμια προφυλαξη και δεν ειχες προβλημα; Επειδη και σε μενα κανουν παρτυ τα μυρμηγκια και η μοναδικη φορα που εβαλα σπορο καροτου ηταν σε υπερυψωμενο παρτερι. Τωρα θελω να βαλω σπανακι αλλα και καροτα και τα βλεπω που ειναι δραστηριοποιημενα και φοβαμαι
- EIPHNH
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10596
από EIPHNH
Απαντήθηκε από EIPHNH στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Κιεγώ έχω το ίδιο πρόβλημα παιδιά! Και δεν το ήξερα καν για τα μηρμύγκια για να πάρω προφυλάξεις! Αρχές καλοκαιριού έσπειρα βλιτα, και δεν έχω παράπονο βγήκαν τα περισσότερα (τι στο καλό μηρμύγκια δεν είχε τότε?) Πριν 1 μήνα έσπειρα ραδίκια και σέσκουλα και ζήτημα να βγήκε το 20%, αλλά την επομένη της σποράς είδα πάμπολλα μηρμύγκια να κάνουν πάρτυ οπως προαναφέρθηκε με ένα σποράκι στην πλάτη το καθένα!!! Φρίκαρα. Το θέμα με την υγρασία του χώματος...δεν ξέρω...πιάνει? Εγω ποτίζω κάθε μέρα, αλλά λόγω της ζέστης εδώ στεγνώνει πολύ γρήγορα το χώμα. Ε, δεν μπορώ να είμαι και μ'ένα ποτηστήρι συνέχεια μην τυχόν και στεγνώσει το χώμα!!!
Αυτό με τη στάχτη μου ακούγεται καλό, κιέχουμε μπόλικη από μπάρμπεκιου και τζάκι. Όμως με το πότισμα, δεν αποροφάται η στάχτη και θέλει αντικατάσταση??? Τί γίνεται μ'αυτό? Στην τελική μην ταράξουμε το χώμα στη στάχτη και αλλάξη η σύστασή του!
Να υποψιαστώ ότι το χειμώνα δεν υπάρχει το πρόβλημα των μηρμυγικών σωστά?
Αυτό με τη στάχτη μου ακούγεται καλό, κιέχουμε μπόλικη από μπάρμπεκιου και τζάκι. Όμως με το πότισμα, δεν αποροφάται η στάχτη και θέλει αντικατάσταση??? Τί γίνεται μ'αυτό? Στην τελική μην ταράξουμε το χώμα στη στάχτη και αλλάξη η σύστασή του!
Να υποψιαστώ ότι το χειμώνα δεν υπάρχει το πρόβλημα των μηρμυγικών σωστά?
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10597
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Ειρήνη στάχτη από τζάκι και όχι από ψησταριά.
Η διαφορά είναι ότι στην ψησταριά καίμε κάρβουνα (που δεν γνωρίζουμε τα χημικά πρόσμικτα που περιέχουν και πιο συγκεκριμένα οι μπρικέτες) και τα λίπη των ψητών υπάρχουν στη στάχτη.
Ενώ στο τζάκι καθαρό ξύλο.
Η διαφορά είναι ότι στην ψησταριά καίμε κάρβουνα (που δεν γνωρίζουμε τα χημικά πρόσμικτα που περιέχουν και πιο συγκεκριμένα οι μπρικέτες) και τα λίπη των ψητών υπάρχουν στη στάχτη.
Ενώ στο τζάκι καθαρό ξύλο.
- EIPHNH
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10601
από EIPHNH
ωραία, καλά που το πες να το ξέρω. Και με το πότισμα όμως τί γίνεται?
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10604
από manosdet
Εάν ποτίζεις με μπεκ περιστρεφόμενο βροχής πάλι δεν νομίζω να φύγει η στάχτη πριν σκάσει ο σπόρος.
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Εάν ποτίζεις με το λάστιχο προσεκτικά να μην βρέχεις την στάχτη.EIPHNH έγραψε: ωραία, καλά που το πες να το ξέρω. Και με το πότισμα όμως τί γίνεται?
Εάν ποτίζεις με μπεκ περιστρεφόμενο βροχής πάλι δεν νομίζω να φύγει η στάχτη πριν σκάσει ο σπόρος.
- EIPHNH
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10605
από EIPHNH
Ποτίζω ή με λάστιχο ή με ποτιστήρι. Τί γίνεται όμως αν τα μυρμήγκια είναι ήδη μέσα στο χώρο της σπορας, έχουν εγκλωβιστεί δηλαδή στον κύκλο ας το πούμε της στάχτης? Υπαρχει πάλι πρόβλημα με τους σπόρους?
- giathe
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10610
από giathe
Απαντήθηκε από giathe στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Η στάχτη δεν φεύγει, παρά μόνο με αέρα. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να βραχεί, την δουλεία της θα την κάνει έτσι κ αλλιώς. Όταν λες ότι έχουν εγκλωβιστεί μερμήγκια στον κύκλο της στάχτης, εννοείς ότι έχουν κ την φωλιά τους εκεί ή ότι έπιασες αιχμαλώτους; αν είναι φωλιά , ρίξε στάχτη μέσα στην φωλιά και θα πάνε αλλού, αν έχεις πιάσει αιχμαλώτους, κράτα τους προς παραδειγματισμό για τα υπόλοιπα μερμήγκια
- kojax
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10611
από kojax
Απαντήθηκε από kojax στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Μέση διάρκεια και χρόνος βλάστησης λαχανικών
Με βαση τον παραπανω πινακα το σπανακι θελει 8 ημερεs +/- για να βλαστησει.
Αυτεs τιs ημερεs φροντιζα να εχω το χωμα βρεγμενο,βεβαια ειχαμε και καποια καλη βροχουλα,καποια μερα με συννεφια, αυτα βοηθησαν να μην ποτιζω συνεχεια.
Με βαση τον παραπανω πινακα το σπανακι θελει 8 ημερεs +/- για να βλαστησει.
Αυτεs τιs ημερεs φροντιζα να εχω το χωμα βρεγμενο,βεβαια ειχαμε και καποια καλη βροχουλα,καποια μερα με συννεφια, αυτα βοηθησαν να μην ποτιζω συνεχεια.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by kojax. Αιτία: Διορθωση συνδεσμου.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.049 δευτερόλεπτα