× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10478 από athina88
ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!! δημιουργήθηκε από athina88
Εχώ κάνει μια προσπάθεια να σπείρω μαϊντανό και άνηθο πριν από 2 εβδομάδες αλλά μου πήραν το σπόρο τα μυρμήγκια.. :( Χθες έσπειρα ξανά αλλά σήμερα το πρωί παρατήρησα πάλι μυρμήγκια. Έριξα λίγω κανέλα γύρω γύρω γιατί μου είπανε ότι θα τα διώξει η μυρωδιά.. Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάτι πιο αποτελεσματικό για να τα αντιμετωπίσω...... :unsure:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10486 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Αν θυμάμαι καλά σε κάποιο άλλο ποστ κάποιος είχε γράψει να δημιουργήσεις μια λευκή γραμμή (για κάποιο λόγο τα μυρμήγκια δεν την περνάνε)
Π.χ. να τρίψεις κιμωλία σχεδιάζοντας μια γραμμή
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": athina88

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10487 από giathe
Απαντήθηκε από giathe στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Ρίξε λίγη στάχτη γύρω από τους σπόρους σου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": athina88

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10579 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Σημερα αγορασα σπορους να φυτεψω για τον χειμωνα απο ενα χωριο που βρεθηκα για μια επισκεψη. Ρωτωντας τον υπευθυνο σχετικα με τα μυρμηγκια μου συνεστησε μια σκονη (μαλάθιο ........δεν ξερω αν το λεω καλα) το οποιο ριχνεις με το χερι στην περιοχη που εσπειρες και ,απ´οτι ειπε, λυνεται το προβλημα. Δεδομενου οτι εχω πολλαμυρμηγκια σκεφτομαι να το εφαρμοσω απλα θελω και την γνωμη του forum εδω μεσα μπας και ειναι ´´μουφα ´´ η ολη υποθεση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10581 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Θεολόγη το μαλάθειο δεν είναι καθόλου μούφα αλλά έχει απαγορευτεί εδώ και 2 χρόνια περίπου.....
Όντως εξοντώνει τελείως τα μυρμήγκια.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10583 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
θεωρεις δλδ επικυνδυνο να το χρησιμοποιησω στονκηπο μου; Απαγορευτηκε σαν δηλητηριο;

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10584 από giathe
Από την εφημερίδα Καθημερινή πριν απο κανα δυο χρόνια
Στο πρώτο κατάστημα πώλησης φυτοφαρμάκων απευθύνθηκα γιατί η τριανταφυλλιά μου είχε κάποια μαύρα μαμούνια. Δεν πρόλαβα να τελειώσω τη φράση μου και ο κύριος που ρώτησα βιάστηκε να με προμηθεύσει το «κατάλληλο» σκεύασμα με ελάχιστες προφορικές οδηγίες για τη χρήση του: μια σκόνη την οποία έπρεπε να ρίξω στα φύλλα της τριανταφυλλιάς. Φεύγω λοιπόν με το «θαυματουργό» φάρμακο. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το συγκεκριμένο σκεύασμα αλλά την τοξική ουσία που περιέχει: «μαλαθείο». Oπως διαβάζω στη συσκευασία του «απαγορεύεται να πωλείται σε ερασιτέχνες». Eπίσης πρέπει να «φυλάσσεται μακριά από τρόφιμα και ζωοτροφές, η σκόνη να μην εισπνέεται και κατά την εφαρμογή του ο χρήστης πρέπει να φοράει γάντια και γυαλιά». Tο συγκεκριμένο σκεύασμα είναι πολύ τοξικό για τις μέλισσες αλλά και τους ανθρώπους. To μαλαθείο είναι οργανοφωσφορικό εντομοκτόνο που προκαλεί σοβαρές δηλητηριάσεις εκτός από τις επιδράσεις που έχει στο νευρικό σύστημα και σε διάφορα όργανα του σώματος. Φυσικά, η μορφή που έχει το σκεύασμα, δηλαδή σκόνη, είναι ό,τι χειρότερο, καθώς αρκεί ένα μικρό αεράκι για να το εισπνεύσουμε ή απλώς να καταπιούμε φυτοφάρμακο.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10585 από giathe
εγώ αυτό το πράγμα δεν θα το έβαζα στον κήπο μου..και αν ήξερα ότι το βάζει ο γείτονας μου, πρώτα θα τον πλάκωνα στο ξύλο κ μετά θα του έκανα και μήνυση.
Γιατί δεν ρίχνεις στάχτη;;; τα μυρμήγκια την σιχαίνονται, απλά μην το παρακάνεις γιατί αλλοιώνει το ph του χώματος..

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10586 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Πολύ σωστός ο giathe....
Ούτε εγώ θα το έβαζα.
Όσο για τη στάχτη το έκανα στην τελευταία σπορά μου σε σπανάκι και φάνηκε να λειτουργεί.Με 4-5 χούφτες περιμετρικά της σποράς δεν αλλάζει το ph

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10587 από kojax
Απαντήθηκε από kojax στο θέμα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!!
Εγω που εσπειρα,τσουγκρανισα ελαφρωs και μετα ποτισα ωστε να μην γινεται εφικτη η απομακρυνση του σπορου.Οπωs ειναι βρεγμενο το χωμα δεν μπορουν τα μυρμηγκια να απομακρυνουν το μεγαλυτερο ποσοστο του σπορου.Στην τελικη βγηκε σχεδον ολοs ο ανηθοs.
Σχετικα με τον μαιντανο δεν βγηκε καθολου,πιθανον κατι αλλο δεν εκανα σωστα !!!!
Ποιο διπλα που εσπειρα σελινο βγηκε το 85%.
Του χρονου σκεφτομαι να τα καλιεργησω σε ζαρτινιερα οπου θα μπορω να το ελεγχω ποιο ευκολα ;)

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα