- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
×
Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21439
από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Να επανέλθω στο θέμα διατήρησης των καυτερών μια και είμαι και εγώ λάτρης και εχω κάνει όλες αυτές τις προσπάθειες που θα σας αναφέρω παρακάτω.
1. Ξήρανση με τον γνωστό τρόπο της κλωστής. Ο φούρνος δεν ενδείκνυται μια και προσπάθησα να κάνω και ντομάτες και ντοματίνια παίρνοντας γνώμες από πολλά sites ελληνικά και ξένα. Οι φούρνοι που κάνουν αυτήν την δουλειά είναι τελείως διαφορετικοί....τζάμπα κόπος. Εννοείται ότι αφού ξεραθούν τα πιπεράκια θα πρέπει να τριφτούν και να γίνουν κάτι σαν μπούκοβο ή στο μιξεράκι να γίνουν σκόνη.....ειδικά οι καγιέν γίνονται τέλειες. Αν τις αφήσουμε μετα την ξήρανση πολύ καιρό τότε μονο ο σπόρος είναι για χρήση το περικάρπιο μουμιοποιείται όπως είπε ενας φίλος.
2. Στην κατάψυξη ακόμη και κομματάκια κομμένες ωμές οι μικρές και ψημένες οι μεγάλες. Υπάρχει ο κίνδυνος νερουλιάσματος για τις ωμές τις μεγάλες περισσότερο αλλα αν είναι να μπουν στο φαγητο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
3. Αν τις ζεματίσουμε μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε βάζα με ξύδι και σκόρδο.......πολύ καλός μεζές αλλά και στο μπλέντερ τον χειμώνα με ένα καλό τυρί κάνουμε ωραία τυροκαυτερή.
4. Στο λάδι αφού κόψουμε τα κοτσανάκια και πιέσουμε ελαφρώς τις πιπεριές να έχουν κάποια δίοδο να εισχωρήσει το λάδι οπότε έχουμε δύο αποτελέσματα. Λαδάκι στο φαγητο γι αυτους που δεν αντεχουν το πολύ κάψιμο και για τους δυνατούς μερικά πιπεράκια στα όσπρια. Εννοείται ότι προσθέτουμε λάδι κατά καιρούς να σκεπάζει τις πιπεριές. Αν δε, βάλουμε και μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο θα έχουμε ένα πικάντικο και μυρωδάτο λάδι να βάλουμε πάνω στην φέτα μας ή και στην σαλάτα μας ακόμη.
5. Τέλος μπορούμε να κάνουμε μία κρέμα-σάλτσα με την προσθήκη πελτέ ντομάτας ή και φρέσκιας ντομάτας και να την διατηρήσουμε σε μικρά βαζάκια με την γνωστή μέθοδο κονσερβοποίησης.
Κατι τέτοια κάνω όταν έχω μεγάλη παραγωγή από καυτερά.....ελπίζω να βοήθησα.
καλή εβδομάδα
1. Ξήρανση με τον γνωστό τρόπο της κλωστής. Ο φούρνος δεν ενδείκνυται μια και προσπάθησα να κάνω και ντομάτες και ντοματίνια παίρνοντας γνώμες από πολλά sites ελληνικά και ξένα. Οι φούρνοι που κάνουν αυτήν την δουλειά είναι τελείως διαφορετικοί....τζάμπα κόπος. Εννοείται ότι αφού ξεραθούν τα πιπεράκια θα πρέπει να τριφτούν και να γίνουν κάτι σαν μπούκοβο ή στο μιξεράκι να γίνουν σκόνη.....ειδικά οι καγιέν γίνονται τέλειες. Αν τις αφήσουμε μετα την ξήρανση πολύ καιρό τότε μονο ο σπόρος είναι για χρήση το περικάρπιο μουμιοποιείται όπως είπε ενας φίλος.
2. Στην κατάψυξη ακόμη και κομματάκια κομμένες ωμές οι μικρές και ψημένες οι μεγάλες. Υπάρχει ο κίνδυνος νερουλιάσματος για τις ωμές τις μεγάλες περισσότερο αλλα αν είναι να μπουν στο φαγητο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
3. Αν τις ζεματίσουμε μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε βάζα με ξύδι και σκόρδο.......πολύ καλός μεζές αλλά και στο μπλέντερ τον χειμώνα με ένα καλό τυρί κάνουμε ωραία τυροκαυτερή.
4. Στο λάδι αφού κόψουμε τα κοτσανάκια και πιέσουμε ελαφρώς τις πιπεριές να έχουν κάποια δίοδο να εισχωρήσει το λάδι οπότε έχουμε δύο αποτελέσματα. Λαδάκι στο φαγητο γι αυτους που δεν αντεχουν το πολύ κάψιμο και για τους δυνατούς μερικά πιπεράκια στα όσπρια. Εννοείται ότι προσθέτουμε λάδι κατά καιρούς να σκεπάζει τις πιπεριές. Αν δε, βάλουμε και μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο θα έχουμε ένα πικάντικο και μυρωδάτο λάδι να βάλουμε πάνω στην φέτα μας ή και στην σαλάτα μας ακόμη.
5. Τέλος μπορούμε να κάνουμε μία κρέμα-σάλτσα με την προσθήκη πελτέ ντομάτας ή και φρέσκιας ντομάτας και να την διατηρήσουμε σε μικρά βαζάκια με την γνωστή μέθοδο κονσερβοποίησης.
Κατι τέτοια κάνω όταν έχω μεγάλη παραγωγή από καυτερά.....ελπίζω να βοήθησα.
καλή εβδομάδα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bookimam, tasos66100
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21440
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Σ' ευχαριστώ πολύ, Θεολόγη.
Βοήθησες και πολύ μάλιστα. Είχα απελπιστεί με τους χρόνους στο φούρνο που λέει ο "φτιάχνω μόνος μου". Δεν γίνεται... 24 ώρες φούρνος κάθε βδομάδα, συν το κανονικό μαγείρεμα της ημέρας, μιλάμε για λογαριασμό ρεύματος περ. 50.000 δολάρια (κάνω προσπάθειες να ξεσυνηθίσω το ευρώ..!)
Πιό καλός μου φαίνεται ο τρόπος με το λάδι. Διπλή χρησιμότητα. Και το πικάντικο λάδι και οι πιπεριές για ξεχωριστή χρήση.
Και πάλι ευχαριστώ.
Βοήθησες και πολύ μάλιστα. Είχα απελπιστεί με τους χρόνους στο φούρνο που λέει ο "φτιάχνω μόνος μου". Δεν γίνεται... 24 ώρες φούρνος κάθε βδομάδα, συν το κανονικό μαγείρεμα της ημέρας, μιλάμε για λογαριασμό ρεύματος περ. 50.000 δολάρια (κάνω προσπάθειες να ξεσυνηθίσω το ευρώ..!)
Πιό καλός μου φαίνεται ο τρόπος με το λάδι. Διπλή χρησιμότητα. Και το πικάντικο λάδι και οι πιπεριές για ξεχωριστή χρήση.
Και πάλι ευχαριστώ.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21442
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Για το φίλο bookman:
Το έψαξα αυτό που ρώτησες και σου παραθέτω ακριβώς την απάντηση:
"Η παραγωγή των κατεψυγμένων λαχανικών έχει να κάνει με μια ολόκληρη διαδικασία επεξεργασίας, που ελέγχεται αυστηρά ώστε να διατηρείται η ποιότητα και η διατροφική αξία του τελικού προϊόντος και μέσα στην οποία περιλαμβάνονται το ζεμάτισμα και η κατάψυξη των λαχανικών. Τα λαχανικά αμέσως μετά τη συγκομιδή τους και τη γρήγορη μεταφορά τους στη μονάδα επεξεργασίας βυθίζονται σε βραστό νερό (90-95° C) ή εκτίθενται σε ατμό (2-4΄), ώστε να απενεργοποιηθούν τα ενδογενή ένζυμα (π.χ. η υπεροξειδάση), που ευθύνονται για την απώλεια της διατροφικής αξίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους (χρώμα, υφή, γεύση). Στη συνέχεια, τα λαχανικά, με απενεργοποιημένα τα παραπάνω ένζυμα, καταψύχονται σε θερμοκρασίες μικρότερες των -18° C, όπου και συντηρούνται πριν τελικά φθάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Χάρη, λοιπόν, στις μεθόδους αυτές, δεν απαιτείται η χρήση συντηρητικών ή άλλων χημικών πρόσθετων."
Ετσι λειτουργούν οι διάφοροι "Μπάρμπα Στάθης". Αν εξαιρέσεις τις μεθόδους συσκευασίας - τις οποίες δεν γνωρίζουμε, τα άλλα νομίζω οτι είναι εφικτά και για μας. Ενας καλος καταψύκτης μας χρειάζεται και τίποτα άλλο. Αξίζει να τονιστεί το σημείο που λέει οτι δεν απαιτείται η χρήση συντηριτικών.
Θα χαρώ αν βοήθησα.
Τάσος.
Το έψαξα αυτό που ρώτησες και σου παραθέτω ακριβώς την απάντηση:
"Η παραγωγή των κατεψυγμένων λαχανικών έχει να κάνει με μια ολόκληρη διαδικασία επεξεργασίας, που ελέγχεται αυστηρά ώστε να διατηρείται η ποιότητα και η διατροφική αξία του τελικού προϊόντος και μέσα στην οποία περιλαμβάνονται το ζεμάτισμα και η κατάψυξη των λαχανικών. Τα λαχανικά αμέσως μετά τη συγκομιδή τους και τη γρήγορη μεταφορά τους στη μονάδα επεξεργασίας βυθίζονται σε βραστό νερό (90-95° C) ή εκτίθενται σε ατμό (2-4΄), ώστε να απενεργοποιηθούν τα ενδογενή ένζυμα (π.χ. η υπεροξειδάση), που ευθύνονται για την απώλεια της διατροφικής αξίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους (χρώμα, υφή, γεύση). Στη συνέχεια, τα λαχανικά, με απενεργοποιημένα τα παραπάνω ένζυμα, καταψύχονται σε θερμοκρασίες μικρότερες των -18° C, όπου και συντηρούνται πριν τελικά φθάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Χάρη, λοιπόν, στις μεθόδους αυτές, δεν απαιτείται η χρήση συντηρητικών ή άλλων χημικών πρόσθετων."
Ετσι λειτουργούν οι διάφοροι "Μπάρμπα Στάθης". Αν εξαιρέσεις τις μεθόδους συσκευασίας - τις οποίες δεν γνωρίζουμε, τα άλλα νομίζω οτι είναι εφικτά και για μας. Ενας καλος καταψύκτης μας χρειάζεται και τίποτα άλλο. Αξίζει να τονιστεί το σημείο που λέει οτι δεν απαιτείται η χρήση συντηριτικών.
Θα χαρώ αν βοήθησα.
Τάσος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bookimam
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- bookimam
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 51
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #21448
από bookimam
Απαντήθηκε από bookimam στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #21484
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σας.
Νομίζω οτι ειναι φανερό οτι πάμε καλά. Τα φυτά ξεπετάχτηκαν και τα μισά ετοιμάζονται για μετακόμιση στην Τήνο - σε 3 μέρες. Είμαι πολύ αισιόδοξος οτι θα "δεχτούν" το περιβάλλον εκεί.
Αν η Habanero της τελευταίας εικόνας συνεχίσει έτσι, βλέπω καρπούς στα τέλη του Φθινοπώρου.
Νομίζω οτι ειναι φανερό οτι πάμε καλά. Τα φυτά ξεπετάχτηκαν και τα μισά ετοιμάζονται για μετακόμιση στην Τήνο - σε 3 μέρες. Είμαι πολύ αισιόδοξος οτι θα "δεχτούν" το περιβάλλον εκεί.
Αν η Habanero της τελευταίας εικόνας συνεχίσει έτσι, βλέπω καρπούς στα τέλη του Φθινοπώρου.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #21485
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλε bookimam,
κάνε μιά δοκιμή με ενα ταπεράκι. Μόνο έτσι θα βλάλεις συμπέρασμα. Θα το κάνω κι εγω με ένα αλλο εργαλείο αφαίρεσης αέρα που είχα πάρει απο το Lidl και το έχω κάπου ξεχασμένο.
κάνε μιά δοκιμή με ενα ταπεράκι. Μόνο έτσι θα βλάλεις συμπέρασμα. Θα το κάνω κι εγω με ένα αλλο εργαλείο αφαίρεσης αέρα που είχα πάρει απο το Lidl και το έχω κάπου ξεχασμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- bookimam
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 51
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 6
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #21486
από bookimam
Απαντήθηκε από bookimam στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Δοκιμασα ενα τροπο απο γνωστο 20 λεπτα εβαλα για λεπτα στο φουρνο το γυαλινο βαζακι και βρασιμο το καπακι,μετα εβαλα τις πιπεριες μεσα και το βαζακι παλι μαζι με το περιεχομενο ,πιπεριες με κλειστο καπακι μεσα σε βρασμενο νερο για 10λεπτα,αλλα ,,αποτυχια γεμισε με υδρατμους το βαζακι ετσι αλλαξα τακτικη και τις έβαλα σε γυάλινο βαζακι με 1ξύδι και 3λαδι το εκλεισα και ραντεβού το χειμώνα
Τώρα θα ψαξω να βρω αυτες τις αεροστεγές συσκευασίες!!
Τώρα θα ψαξω να βρω αυτες τις αεροστεγές συσκευασίες!!
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by bookimam. Αιτία: ορθογραφία
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #21596
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλοι μου, γειά σας.
Σκέφτηκα οτι πρέπει να αρχίσουμε να τα ξαναλέμε.
Εννοώ πως είναι κρίμα να αφήσουμε αυτούς που προσπαθούν να αλώσουν τη ζωή μας, να διαλύσουν και την παρέα μας.
Τί λέτε, ξαναγυρνάμε στις πιπεριές μας, οι οποίες μερε με τη μέρα γίνονται πανέμορφες - σε τέλεια αντίθεση με τα μούτρα όλων αυτών..?
Με πολλή αγάπη για το forum και για όλους σας.
Τάσος.
Σκέφτηκα οτι πρέπει να αρχίσουμε να τα ξαναλέμε.
Εννοώ πως είναι κρίμα να αφήσουμε αυτούς που προσπαθούν να αλώσουν τη ζωή μας, να διαλύσουν και την παρέα μας.
Τί λέτε, ξαναγυρνάμε στις πιπεριές μας, οι οποίες μερε με τη μέρα γίνονται πανέμορφες - σε τέλεια αντίθεση με τα μούτρα όλων αυτών..?
Με πολλή αγάπη για το forum και για όλους σας.
Τάσος.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #21599
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σου Τάσο,
Σέβομαι και αναγνωρίζω την καλή πίστη της παρότρυνσής σου.
Προσωπικά μιλώντας, έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη δουλειά μου λόγω του τρόπου εφαρμογής των capital controls.
Αισθάνομαι σα να είμαι ειδικός στη χρήση υπολογιστών και κάποιος με βίαιο τρόπο να μου έχει κόψει το ρεύμα. Κάθομαι και κοιτώ τον σβηστό υπολογιστή. Τα πάντα όλα που γνωρίζω και μπορώ να κάνω, σε μία στιγμή έγιναν άχρηστα.
20 χρόνια προσπαθειών, χωρίς να χρωστώ πουθενά και σε κανένα, πάνε στα σκουπίδια. Αυτό βιώνω...
Προσωπικά πάντα μιλώντας μου είναι λίγο δύσκολο να μιλώ για φυτά όταν το σύμπαν γύρω μου γκρεμίζεται.
Καταλαβαίνω το πνεύμα του σχολίου σου. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις και το δικό μου.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι απομονωμένη από ότι νέο, ελπιδοφόρο, δημιουργικό, καινοτόμο.
Η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τον κόσμο της δημιουργίας και της προόδου.
Αλλά.. μπορεί να κάνει "πληρωμές ψηφιακών παροχών μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications)"
Ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρά του ο Δάσκαλος (Κώστας Καββαθάς), θα μπορούσε να φανταστεί μία τέτοια εξέλιξη και κατάντια της χώρας.
Με σεβασμό,
Ηλίας
Σέβομαι και αναγνωρίζω την καλή πίστη της παρότρυνσής σου.
Προσωπικά μιλώντας, έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη δουλειά μου λόγω του τρόπου εφαρμογής των capital controls.
Αισθάνομαι σα να είμαι ειδικός στη χρήση υπολογιστών και κάποιος με βίαιο τρόπο να μου έχει κόψει το ρεύμα. Κάθομαι και κοιτώ τον σβηστό υπολογιστή. Τα πάντα όλα που γνωρίζω και μπορώ να κάνω, σε μία στιγμή έγιναν άχρηστα.
20 χρόνια προσπαθειών, χωρίς να χρωστώ πουθενά και σε κανένα, πάνε στα σκουπίδια. Αυτό βιώνω...
Προσωπικά πάντα μιλώντας μου είναι λίγο δύσκολο να μιλώ για φυτά όταν το σύμπαν γύρω μου γκρεμίζεται.
Καταλαβαίνω το πνεύμα του σχολίου σου. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις και το δικό μου.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι απομονωμένη από ότι νέο, ελπιδοφόρο, δημιουργικό, καινοτόμο.
Η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τον κόσμο της δημιουργίας και της προόδου.
Αλλά.. μπορεί να κάνει "πληρωμές ψηφιακών παροχών μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications)"
Ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρά του ο Δάσκαλος (Κώστας Καββαθάς), θα μπορούσε να φανταστεί μία τέτοια εξέλιξη και κατάντια της χώρας.
Με σεβασμό,
Ηλίας
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- theologis
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 244
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 45
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #21603
από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Θα δώσω ένα δίκιο όμως Ηλία και στον Τάσο. Η ζωή συνεχίζεται και θα πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά και να το παλέψουμε. Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. ΄Εχω υπάρξει ελεύθερος επαγγελματίας ένα μεγάλο διάστημα και γνωρίζω τους κόπους και την αγωνία του ελεύθερου επαγγελματία. Παράλληλα βλέπω και αυτόν τον καιρό φίλους μου να καταστρέφονται με τις κινήσεις των ανεγκέφαλων πολιτικών που νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους και όχι για τον κοσμάκη. Μια και δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε όμως δεν θα τελειώσει εδώ η ζωή μας. Το παλεύουμε όπως μπορεί ο καθένας και η μοναδική διέξοδος να ξεχαστούμε λιγο (πέρα από το να κολλάμε στην τηλεόραση για να δούμε τι είπε ο κάθε ευρωπαίος για την Ελλάδα) είναι να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το δημιουργικό μας ενδιαφέρον (όποιο και αν είναι) για να ξεκουράζεται το μυαλό μας και η ψυχή μας από τις καθημερινές ανησυχίες. Οντας συνταξιούχος πια βιώνω την κατάσταση αυτή με το ίδιο τρόμο όπως όλοι οι Έλληνες και όντας πατέρας δυο παιδιών ανησυχώ για το μέλλον τους. Γι' αυτό ας μη παρατήσουμε τα ενδιαφέροντα μας μια και αυτά μας ξεκουράζουν το μυαλό μας και μας δίνουν μια όαση στην ζούγκλα της ασύδοτης κατάστασης που υπάρχει αυτόν τον καιρό στην χώρα μας. Δεν θέλω να γίνω κακός προφήτης αλλά τα δύσκολα ακόμη δεν έχουν έρθει. Κάποιος άλλος ανεγκέφαλος θα έρθει μια στιγμή σαν Μεσσίας να μας ''σώσει'' και πάλι όπως μας ''έσωσαν'' οι μέχρι τώρα επίσης ανεγκέφαλοι ηγέτες μας και εμείς θα τον χειροκροτήσουμε σαν πιστοί οπαδοί της ομάδας-ιδεολογίας μας και θα υποστούμε όλα τα κακά που θα μας επιβάλλουν με το πρόσχημα της διάσωσης της χώρας μας. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για το κουσούρι του Ελληνα όχλου. Το εγώ και όχι το εμείς. Μένοντας τον περισσότερο καιρό στο εξοχικό μου στην Χαλκιδική εξακολουθώ να βλέπω την ασυδοσία των ελεύθερων επαγγελματιών να κλέβουν και να αισχροκερδούν εις βάρος του κοσμάκη και του Ελληνικού κράτους. Ποιος νοιάζεται γι' αυτό;
Γιατι ανάπτυξη δεν είναι φόροι ,μαχαίρι μισθών και συντάξεων με το πρόσχημα του περιορισμού δαπανών αλλά σοβαρά μέτρα μακροπρόθεσμα που να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή την λαμογιά και την κομπίνα καθώς επίσης και την ασύδοτη σπατάλη του κρατικού χρήματος από διάφορους ακριβοπληρωμένους κομματικούς ομοϊδεάτες.. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν χρειάζεται να είμαι για να καταλάβω ότι στην μικρή μου κοινωνία που λέγεται οικογένεια πρέπει να περιορίσω τα έξοδα μου για να μπορέσω να επιβιώσω. Όμως αν θέλω πέρα από την επιβίωση να δημιουργήσω παράλληλα δεν φτάνει η οικονομία στα έξοδα. Πρέπει να βρω τρόπους να δημιουργήσω πόρους για εισροή χρημάτων. Και αυτό δεν το κάνουν δυστυχώς. Ότι και αν συμβιεί τελειώνοντας πάντως δεν πρέπει να αφήσουμε τα ενδιαφέροντα μας να τα πνίγουν οι κακές σκέψεις και να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε με ακόμη περισσότερο πάθος.
Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις σκέψεις μου. Καλό σ/κ
Γιατι ανάπτυξη δεν είναι φόροι ,μαχαίρι μισθών και συντάξεων με το πρόσχημα του περιορισμού δαπανών αλλά σοβαρά μέτρα μακροπρόθεσμα που να αποτρέπουν την φοροδιαφυγή την λαμογιά και την κομπίνα καθώς επίσης και την ασύδοτη σπατάλη του κρατικού χρήματος από διάφορους ακριβοπληρωμένους κομματικούς ομοϊδεάτες.. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν χρειάζεται να είμαι για να καταλάβω ότι στην μικρή μου κοινωνία που λέγεται οικογένεια πρέπει να περιορίσω τα έξοδα μου για να μπορέσω να επιβιώσω. Όμως αν θέλω πέρα από την επιβίωση να δημιουργήσω παράλληλα δεν φτάνει η οικονομία στα έξοδα. Πρέπει να βρω τρόπους να δημιουργήσω πόρους για εισροή χρημάτων. Και αυτό δεν το κάνουν δυστυχώς. Ότι και αν συμβιεί τελειώνοντας πάντως δεν πρέπει να αφήσουμε τα ενδιαφέροντα μας να τα πνίγουν οι κακές σκέψεις και να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε με ακόμη περισσότερο πάθος.
Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις σκέψεις μου. Καλό σ/κ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.168 δευτερόλεπτα