- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
×
Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
- monemvasios
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21298
από monemvasios
Απαντήθηκε από monemvasios στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση σας και το ιστορικό της πιπεριάς.
Συνεχίζοντας θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η πιπεριά χρειάζεται υποστήριξη, εγώ τις έχω βάλει διάφορα καλάμια που ανοίγουν προς τα επάνω και συνδεδεμένα μαζί ώστε να είναι στέρεα, παρόλο που ο κεντρικός της κορμός έχει γίνει ξυλώδης τα καινούργια κλαδάκια και ειδικά αυτά που θα αποκτήσουν της πιπεριές είναι αρκετά εύθραυστα και χωρίς μεγάλη ελαστικότητα όπως και των δικών μας κοινών πιπεριών. Το χειμώνα χάνει την πλειονότητα των φύλλων της και το ευχάριστο είναι ότι ερχόμενη η άνοιξη, μπορείς να βλέπεις πια κλαδιά έχουν νεκρωθεί από πολύ νωρίς και χρειάζονται κόψιμο. Ίσως και να ήμουν τυχερός το ότι φύτεψα τον σπόρο σε σημείο που κόβει ο βοριάς αν και δεν έχουμε σαν περιοχή τσουχτερό κρύο τον χειμώνα. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μετά την σπορά αργεί να εμφανιστεί το βλαστάρι φέτος μου πήρε σχεδόν ένα μήνα για να σκάσει από το χώμα πράγμα που ελαφρά με είχε απογοητεύσει αλλά τελικά είχα κάνει λάθος.
Και μιλώντας για σπορά μου έχουν μείνει περίπου πενήντα σπόροι, όποιος θέλει ας μου απαντήσει και επειδή δεν το έχω ξανακάνει ούτε ξέρω αν επιτρέπεται αυτό από site, ας μου υποδείξουν τον ασφαλέστερο τρόπο που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Βασικά τους είχα χωρισμένους από όλους τους περσινούς κύκλους ανθήσεως αλλά όταν πήγα να τους μοιράσω τα είχα βάλει σε ένα πλαστικό τραπεζάκι και περνώντας τρέχοντας η 10κιλη σκυλίτσα μου τα έκανε όλα ΜΙΧ αλλά και εγώ από αυτούς φύτεψα και όπου αλλού είχα δώσει έπιασαν όλοι, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Συνεχίζοντας θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η πιπεριά χρειάζεται υποστήριξη, εγώ τις έχω βάλει διάφορα καλάμια που ανοίγουν προς τα επάνω και συνδεδεμένα μαζί ώστε να είναι στέρεα, παρόλο που ο κεντρικός της κορμός έχει γίνει ξυλώδης τα καινούργια κλαδάκια και ειδικά αυτά που θα αποκτήσουν της πιπεριές είναι αρκετά εύθραυστα και χωρίς μεγάλη ελαστικότητα όπως και των δικών μας κοινών πιπεριών. Το χειμώνα χάνει την πλειονότητα των φύλλων της και το ευχάριστο είναι ότι ερχόμενη η άνοιξη, μπορείς να βλέπεις πια κλαδιά έχουν νεκρωθεί από πολύ νωρίς και χρειάζονται κόψιμο. Ίσως και να ήμουν τυχερός το ότι φύτεψα τον σπόρο σε σημείο που κόβει ο βοριάς αν και δεν έχουμε σαν περιοχή τσουχτερό κρύο τον χειμώνα. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μετά την σπορά αργεί να εμφανιστεί το βλαστάρι φέτος μου πήρε σχεδόν ένα μήνα για να σκάσει από το χώμα πράγμα που ελαφρά με είχε απογοητεύσει αλλά τελικά είχα κάνει λάθος.
Και μιλώντας για σπορά μου έχουν μείνει περίπου πενήντα σπόροι, όποιος θέλει ας μου απαντήσει και επειδή δεν το έχω ξανακάνει ούτε ξέρω αν επιτρέπεται αυτό από site, ας μου υποδείξουν τον ασφαλέστερο τρόπο που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Βασικά τους είχα χωρισμένους από όλους τους περσινούς κύκλους ανθήσεως αλλά όταν πήγα να τους μοιράσω τα είχα βάλει σε ένα πλαστικό τραπεζάκι και περνώντας τρέχοντας η 10κιλη σκυλίτσα μου τα έκανε όλα ΜΙΧ αλλά και εγώ από αυτούς φύτεψα και όπου αλλού είχα δώσει έπιασαν όλοι, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21300
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φιλε monenvasios, γειά και χαρά.
Υπέροχες οι φωτογραφίες. Και των φυτών και της σκυλίτσας!
Εχω μιά παράκληση: Αν σου είναι εύκολο, γράψε λεπτομέρειες για την παρασκεή της κηραλοιφής, με ενδιαφέρει πολύ.
Επίσης στη διαδικασία διατήρησης στην κατάψυξη, εννοείς οτι πρώτα τις βάζεις στο ελαιόλαδο -και για πόσες ώρες?- και κατόπιν τις τεμαχίζεις..? Δεν κατάλαβα και με ενδιαφέρει επίσης πολύ.
Σ' ευχαριστώ,
Τάσος
Υπέροχες οι φωτογραφίες. Και των φυτών και της σκυλίτσας!
Εχω μιά παράκληση: Αν σου είναι εύκολο, γράψε λεπτομέρειες για την παρασκεή της κηραλοιφής, με ενδιαφέρει πολύ.
Επίσης στη διαδικασία διατήρησης στην κατάψυξη, εννοείς οτι πρώτα τις βάζεις στο ελαιόλαδο -και για πόσες ώρες?- και κατόπιν τις τεμαχίζεις..? Δεν κατάλαβα και με ενδιαφέρει επίσης πολύ.
Σ' ευχαριστώ,
Τάσος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- monemvasios
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21303
από monemvasios
Απαντήθηκε από monemvasios στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Οδηγίες Κεραλοιφής
Βασικά Υλικά
15 - 20 γραμμάρια μελισσοκέρι
30 - 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
15 - 20 γραμμάρια σκόνη καυτερού πιπεριού
Αρωματικά
Κανέλα σκόνη 1 κ. γλυκού
Γαρύφαλλο 2 τεμ.
Μοσχοκάρυδο τσούρα
Δεντρολίβανο τσούρα
Παρασκευή:
Λιώνεις το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί, προσθέτεις το ελαιόλαδο ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύεις να ενσωματωθούν
και το αφήνεις σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 3 ώρες ανακατεύοντας κάθε μισή ώρα και προσέχοντας μην εξατμιστεί το νερό του μπεν μαρί.
Μετά τις τρεις ώρες, το χρώμα στο λάδι θα έχει αλλάξει και θα σκουρύνει ανάλογα και με το χρώμα της πιπεριάς που έχεις χρησιμοποίησεις, Το αφήνεις να κρυώσει ως έχει μέσα στο μπεν μαρί επάνω στο σβηστό μάτι.
Εδώ θα κρίνεις υποκειμενικά αν την θέλεις περισσότερο σαν αλοιφή ή σαν ζελέ οπότε αν χρειαστεί προσθέτεις αντίστοιχα
λάδι ή μελισσοκέρι και το ανακατώνεις ξανά ζεσταίνοντας το για μια ώρα περίπου.
Οι αναλογίες που σου δίνω είναι οι βασικές εξαρτώνται από την ποιότητα του λαδιού και του κεριού επίσης προτίμησε να μετράς σε γραμμάρια τα βασικά υλικά , γι’αυτό μέχρι να πετύχεις την σωστή αναλογία άρχισε με μικρές ποσότητες. Εγώ το φτιάχνω περισσότερο προς μεσαίο ζελέ τόσο ώστε αν το γύρεις από το βαζάκι όταν έχει κρυώσει να μην τρέχει, όταν δε το πιέσεις με το δάκτυλο γίνεται σαν πυκνή αλοιφή.
Αφού κρυώσει το σουρώνεις με τούλι ή ψηλό σουρωτήρι, βάζεις το μείγμα σε ένα καθαρό βαζάκι προτιμάς με μεγάλο λαιμό και το αφήνεις να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Κράτα ένα βαζάκι για άμεση χρήση και διατηρείς τα υπόλοιπα στο ψυγείο στις κάτω θέσεις για περισσότερη διάρκεια ζωής.
Οδηγίες Συντήρησης
Όχι τις πιπεριές που θα καταναλωθούν μέσα σε μια εβδομάδα θα τις βάλω απλώς στο ψυγείο, από εκεί και πέρα όσες είναι για να αρωματίσω (σικ) το λάδι τις πλένω τις στεγνώνω καθαρίζω τους σπόρους και τις κόβω σε φέτες ώστε να χωράνε στους λαιμούς των μπουκαλιών, βάζω περίπου μισή πιπεριά στο 1 – 1 ½ λίτρο λάδι αν το καταναλώνεις πολύ γρήγορα μπορείς να το ξαναγεμίσεις και άλλη μια φορά αυτό είναι στην κρίση σου εγώ όταν τελειώσει το λάδι, τις βάζω στο επόμενο μαγείρεμα λογικά έχουν τόσο καψαϊκίνη που δεν παθαίνουν τίποτα απλά ελαττώνεται η αψάδα της. Όσες είναι για μελλοντική χρήση τις πλένω τις στεγνώνω καθαρίζω τους σπόρους τις κόβω φετούλες και τις βάζω όπως προείπα στην κατάψυξη.
Και με τα χίλια προσοχή σε όλες τις καυτερές, γάντια μιας χρήσης δεν πιάνουμε μύτες μάτια στόμα κλπ και καλό ξέπλυμα χεριών και εργαλείων συνήθως την πατάς εκεί που δεν το περιμένεις.
Βασικά Υλικά
15 - 20 γραμμάρια μελισσοκέρι
30 - 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
15 - 20 γραμμάρια σκόνη καυτερού πιπεριού
Αρωματικά
Κανέλα σκόνη 1 κ. γλυκού
Γαρύφαλλο 2 τεμ.
Μοσχοκάρυδο τσούρα
Δεντρολίβανο τσούρα
Παρασκευή:
Λιώνεις το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί, προσθέτεις το ελαιόλαδο ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύεις να ενσωματωθούν
και το αφήνεις σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 3 ώρες ανακατεύοντας κάθε μισή ώρα και προσέχοντας μην εξατμιστεί το νερό του μπεν μαρί.
Μετά τις τρεις ώρες, το χρώμα στο λάδι θα έχει αλλάξει και θα σκουρύνει ανάλογα και με το χρώμα της πιπεριάς που έχεις χρησιμοποίησεις, Το αφήνεις να κρυώσει ως έχει μέσα στο μπεν μαρί επάνω στο σβηστό μάτι.
Εδώ θα κρίνεις υποκειμενικά αν την θέλεις περισσότερο σαν αλοιφή ή σαν ζελέ οπότε αν χρειαστεί προσθέτεις αντίστοιχα
λάδι ή μελισσοκέρι και το ανακατώνεις ξανά ζεσταίνοντας το για μια ώρα περίπου.
Οι αναλογίες που σου δίνω είναι οι βασικές εξαρτώνται από την ποιότητα του λαδιού και του κεριού επίσης προτίμησε να μετράς σε γραμμάρια τα βασικά υλικά , γι’αυτό μέχρι να πετύχεις την σωστή αναλογία άρχισε με μικρές ποσότητες. Εγώ το φτιάχνω περισσότερο προς μεσαίο ζελέ τόσο ώστε αν το γύρεις από το βαζάκι όταν έχει κρυώσει να μην τρέχει, όταν δε το πιέσεις με το δάκτυλο γίνεται σαν πυκνή αλοιφή.
Αφού κρυώσει το σουρώνεις με τούλι ή ψηλό σουρωτήρι, βάζεις το μείγμα σε ένα καθαρό βαζάκι προτιμάς με μεγάλο λαιμό και το αφήνεις να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
Κράτα ένα βαζάκι για άμεση χρήση και διατηρείς τα υπόλοιπα στο ψυγείο στις κάτω θέσεις για περισσότερη διάρκεια ζωής.
Οδηγίες Συντήρησης
Όχι τις πιπεριές που θα καταναλωθούν μέσα σε μια εβδομάδα θα τις βάλω απλώς στο ψυγείο, από εκεί και πέρα όσες είναι για να αρωματίσω (σικ) το λάδι τις πλένω τις στεγνώνω καθαρίζω τους σπόρους και τις κόβω σε φέτες ώστε να χωράνε στους λαιμούς των μπουκαλιών, βάζω περίπου μισή πιπεριά στο 1 – 1 ½ λίτρο λάδι αν το καταναλώνεις πολύ γρήγορα μπορείς να το ξαναγεμίσεις και άλλη μια φορά αυτό είναι στην κρίση σου εγώ όταν τελειώσει το λάδι, τις βάζω στο επόμενο μαγείρεμα λογικά έχουν τόσο καψαϊκίνη που δεν παθαίνουν τίποτα απλά ελαττώνεται η αψάδα της. Όσες είναι για μελλοντική χρήση τις πλένω τις στεγνώνω καθαρίζω τους σπόρους τις κόβω φετούλες και τις βάζω όπως προείπα στην κατάψυξη.
Και με τα χίλια προσοχή σε όλες τις καυτερές, γάντια μιας χρήσης δεν πιάνουμε μύτες μάτια στόμα κλπ και καλό ξέπλυμα χεριών και εργαλείων συνήθως την πατάς εκεί που δεν το περιμένεις.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bookimam, tasos66100
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21306
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ευχριστώ φίλε monemvasios.
Θα προσπαθήσω αύριο αφού συμπληρώσω την αγορά των υλικών. Ολα είναι εύκολο να βρεθούν σε κατάστημα μπαχαρικών. Σκόνη καυτερής πιπεριάς, θα χρησιμοποιήσω Habanero (το οποίο επίσης θα αγοράσω, μέχρι να δώσουν καρπούς οι δικές μου...)
Και μιά φωτό της δικιάς μου σκυλίτσας. Pomeranian spitz, το όνομά της Ariel, αγοράστηκε στη Βουδαπέστη απο τη φοιτήτρια κόρη μου και η οποία μου τη "φόρτωσε" οριστικά, αφού - όπως ήταν αναμενόμενο - τη βαρέθηκε.
Θα προσπαθήσω αύριο αφού συμπληρώσω την αγορά των υλικών. Ολα είναι εύκολο να βρεθούν σε κατάστημα μπαχαρικών. Σκόνη καυτερής πιπεριάς, θα χρησιμοποιήσω Habanero (το οποίο επίσης θα αγοράσω, μέχρι να δώσουν καρπούς οι δικές μου...)
Και μιά φωτό της δικιάς μου σκυλίτσας. Pomeranian spitz, το όνομά της Ariel, αγοράστηκε στη Βουδαπέστη απο τη φοιτήτρια κόρη μου και η οποία μου τη "φόρτωσε" οριστικά, αφού - όπως ήταν αναμενόμενο - τη βαρέθηκε.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- monemvasios
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21307
από monemvasios
Απαντήθηκε από monemvasios στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Κουκλί η δικιά μου ήρθε από τον φιλοζωικό της Μονεμβασιάς, στην Αθήνα που ήμουν την προηγούμενη βδομάδα έκανα την νταντά στην σκυλιτσα της κόρης μου και στα 2 μικρά της (2μηνών) γιατί επρεπε να λείψει επαγγελματικά εκτός Ελλάδος. Τι να κάνουμε Κόρες είναι αυτές.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21308
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Παρακαλώ τη γνώμη σας, αν αυτή η πιπεριά μπορεί να φαγωθεί.
Ο καταστηματάρχης μου επέτρεψε να φωτογραφήσω τη συσκευασία του πιπεριού Habanero, πριν την ανοίξει. Απ' οτι βλέπετε έρχεται απο το Μεξικό, μέσω Γερμανίας.
Διαβάστε και κρίνετε..!
Υ.Γ. Για διευκόλυνσή σας μεταφράζω κατά λέξη το γερμανικό κείμαενο:
"ΠΡΟΣΟΧΗ ! Προιόν εξαιρετικά καυστικό! Μπορεί να προκαλέσει οξείς ερεθισμούς αν το προιόν έλθει σε επαφή με το δέρμα, αν αναπνευστεί ή αν το καταπιείτε. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, πλύνετε με νερό και συμβουλευτείτε γιατρό. Να φοράτε προστατευτική ενδυμασία, γάντια, αναπνευστική μάσκα και προστατευτικά γυαλιά".
Ο καταστηματάρχης μου επέτρεψε να φωτογραφήσω τη συσκευασία του πιπεριού Habanero, πριν την ανοίξει. Απ' οτι βλέπετε έρχεται απο το Μεξικό, μέσω Γερμανίας.
Διαβάστε και κρίνετε..!
Υ.Γ. Για διευκόλυνσή σας μεταφράζω κατά λέξη το γερμανικό κείμαενο:
"ΠΡΟΣΟΧΗ ! Προιόν εξαιρετικά καυστικό! Μπορεί να προκαλέσει οξείς ερεθισμούς αν το προιόν έλθει σε επαφή με το δέρμα, αν αναπνευστεί ή αν το καταπιείτε. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, πλύνετε με νερό και συμβουλευτείτε γιατρό. Να φοράτε προστατευτική ενδυμασία, γάντια, αναπνευστική μάσκα και προστατευτικά γυαλιά".
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- monemvasios
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21313
από monemvasios
Απαντήθηκε από monemvasios στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Αν αντέχεις δική σου η απόφαση. Για καλό ή κακό κράτα δίπλα σου κανένα λίτρο γάλα.
Συγγνώμη είμαι στην Ανάβυσσο και το Ιντερνετ μου είναι περιορισμένο.
Συγγνώμη είμαι στην Ανάβυσσο και το Ιντερνετ μου είναι περιορισμένο.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21318
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Είναι πραγματικά καυτερό, καμμία σχέση με το Cayenne, αλλά υπέροχο..! Απογειώνει τη γεύση του φαγητού. Συγκεκριμένα, έβαλα στην άκρη του κουταλιού και το πασπάλισα ομοιόμορφα πάνω σε γίγαντες φούρνου και στις φέτες της ψημένης τομάτας. Αριστούργημα..!
Βέβαια, όταν λέω στην άκρη του κουταλιού, εννοώ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. Λιγώτερο απο 1/4 του κουταλιού.
Οπωσδήποτε το συνιστώ στούς φίλους των καυτερών. Ενημέρωσα σχετικά τον Παναμέζο φίλο μου, ο οποίος μάλλον θα γέλασε και μου απάντησε να το τρώω πολύ προσεκτικά γιατί είναι "caliente en serio, como el fuego"......
Βέβαια, όταν λέω στην άκρη του κουταλιού, εννοώ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. Λιγώτερο απο 1/4 του κουταλιού.
Οπωσδήποτε το συνιστώ στούς φίλους των καυτερών. Ενημέρωσα σχετικά τον Παναμέζο φίλο μου, ο οποίος μάλλον θα γέλασε και μου απάντησε να το τρώω πολύ προσεκτικά γιατί είναι "caliente en serio, como el fuego"......
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": monemvasios
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tasos66100
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21352
από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σας, φίλοι μου.
Και πάλι εδώ, για ενημέρωση, 40 μέρες απο τη σπορά.
Εχω τη γνώμη οτι πάμε καλά. Δείτε τις φωτο και κρίνετε κι εσείς. Νομίζω οτι σε 10-15 μέρες θα χρειαστει να τις μεταφυτεύσω στις μόνιμες θέσεις τους
Και μια ερώτηση: Γιατί πρέπει να αφαιρούμε τα σποράκια οταν καταναλώνουμε ή χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε (κηραλοιφές, διατήρηση, φαγητό) τις habanero? Ρωτάω διότι όλοι αναφέρονται σ' αυτό - και φίλοι εκτός forum, που ασχολούνται με το θέμα "πολύ -μα πολύ- καυτερές πιπεριές".
Εγώ βέβαια δεν είδα ακόμα δικές μου habaneros, αλλά τις cayenne που τις παράγω εδώ και 3 χρόνια, τις βγάζω τούς σπόρους πριν απο οποιαδήποτε χρήση. Μήπως δεν κάνω καλά?
Ενημέρωση για monevasios: Εκανα την κηραλοιφή, για καυτερό χρησιμοποίησα πιπέρι habanero. Ακουσα και πολύ μπινελίκι απο τη γυναίκα μου γιατί δεν μπορούσε να μπεί στην κουζίνα απο τους καυστικούς ατμούς. Εγινε περισσότερο πηχτή απ όσο ήθελα, κανένα πρόβλημα. Εχω την περιέργεια να τη δοκιμάσω, μόλις μου πονέσει η μέση...
Παρακαλώ τη γνώμη σας για τα φυτά μου..
Και πάλι εδώ, για ενημέρωση, 40 μέρες απο τη σπορά.
Εχω τη γνώμη οτι πάμε καλά. Δείτε τις φωτο και κρίνετε κι εσείς. Νομίζω οτι σε 10-15 μέρες θα χρειαστει να τις μεταφυτεύσω στις μόνιμες θέσεις τους
Και μια ερώτηση: Γιατί πρέπει να αφαιρούμε τα σποράκια οταν καταναλώνουμε ή χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε (κηραλοιφές, διατήρηση, φαγητό) τις habanero? Ρωτάω διότι όλοι αναφέρονται σ' αυτό - και φίλοι εκτός forum, που ασχολούνται με το θέμα "πολύ -μα πολύ- καυτερές πιπεριές".
Εγώ βέβαια δεν είδα ακόμα δικές μου habaneros, αλλά τις cayenne που τις παράγω εδώ και 3 χρόνια, τις βγάζω τούς σπόρους πριν απο οποιαδήποτε χρήση. Μήπως δεν κάνω καλά?
Ενημέρωση για monevasios: Εκανα την κηραλοιφή, για καυτερό χρησιμοποίησα πιπέρι habanero. Ακουσα και πολύ μπινελίκι απο τη γυναίκα μου γιατί δεν μπορούσε να μπεί στην κουζίνα απο τους καυστικούς ατμούς. Εγινε περισσότερο πηχτή απ όσο ήθελα, κανένα πρόβλημα. Εχω την περιέργεια να τη δοκιμάσω, μόλις μου πονέσει η μέση...
Παρακαλώ τη γνώμη σας για τα φυτά μου..
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- monemvasios
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #21353
από monemvasios
Απαντήθηκε από monemvasios στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Χθες μόλις επέστρεψα στην Μονεμβασιά, τις μικρούλες σου τις βλέπω κούκλες, σήμερα το πρωι μετά την βροχή φύτεψα τις 2 πρώτες σε μεγάλες ξύλικες ζαρντινίερες που έχω οπότε μιά-δυό θα αρχίσεις και εσύ το φύτεμα.
Ως προς το ερώτημα σου " Γιατί πρέπει να αφαιρούμε τα σποράκια οταν καταναλώνουμε ή χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε (κηραλοιφές, διατήρηση, φαγητό) τις habanero" πραγματικά και εγώ έχω την ίδια απορία τουλάχιστον ως προς τις κηραλοιφές αφού στο τέλος σουρώνουμε το μίγμα και επίσης πιστεύω ότι και τα ίδια τα σποράκια πρέπει να περιέχουν αρκετή καψαϊκίνη ίσως μας ενημερώσει κάποιος με περισσότερη εμπειρία γιαυτό.
Ως προς το ερώτημα σου " Γιατί πρέπει να αφαιρούμε τα σποράκια οταν καταναλώνουμε ή χρησιμοποιούμε για οτιδήποτε (κηραλοιφές, διατήρηση, φαγητό) τις habanero" πραγματικά και εγώ έχω την ίδια απορία τουλάχιστον ως προς τις κηραλοιφές αφού στο τέλος σουρώνουμε το μίγμα και επίσης πιστεύω ότι και τα ίδια τα σποράκια πρέπει να περιέχουν αρκετή καψαϊκίνη ίσως μας ενημερώσει κάποιος με περισσότερη εμπειρία γιαυτό.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Ταράτσες & Μπαλκόνια - Λαχανικά, Λουλούδια, Διακόσμηση
- Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή Ταράτσα
- Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.057 δευτερόλεπτα