Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 18:16

Ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες (π.χ. στέβια και ασπαρτάμη) τι πρέπει να γνωρίζετε

Γράφτηκε από τον 

Περιεχόμενα

Η λευκή ζάχαρη έχει κατηγορηθεί για ένα πλήθος αρνητικών επιδράσεων στην υγεία μας.

Η υπερκατανάλωση της λευκής ζάχαρης (άμεσης και έμμεσης) είναι υπεύθυνη για την αύξηση του διαβήτη, της παχυσαρκίας, της έλλειψης συγκέντρωσης, της αρθρίτιδας, του καρκίνου και πολλών άλλων ασθενειών.

Είναι όλες οι γλυκαντικές ουσίες επιβαρυντικές για την υγεία μας και ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές;

Οδηγός γλυκαντικών ουσιών

Η ακόλουθη λίστα παρουσιάζει μία σειρά γλυκαντικών ουσιών που συναντάμε στην καθημερινή ζωή ή ως πρόσθετα σε τρόφιμα. Μέσα σε παρένθεση παρατίθεται ο γλυκαιμικός δείκτης π.χ. (75). Επίσης παρατίθενται λόγοι που πρέπει να τις αποφύγετε ή όχι.

Μαλτοδεξτρίνη-Maltodextrin (150)

Έχει έναν πολύ αυξημένο γλυκαιμικό δείκτη. Σχεδόν είναι δηλητήριο για τους διαβητικούς. Συναντάμε αυτή τη γλυκαντική ουσία σε διάφορα τυποποιημένα τρόφιμα.

Γλυκόζη-Δεξτρόζη-Glucose-Dextrose (100)

Πολύ αυξημένος γλυκαιμικός δείκτης και ισοδύναμο με το λευκό ψωμί.

Σιρόπι Καλαμποκιού-Corn syrup (75)

Κυρίως προέρχεται από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (Genetically Modified Organisms). Χαμηλή θρεπτική αξία.

Η υποπερίπτωση High Fructose Corn Syrup (HFCS) (87) είναι η χειρότερη.

Το High Fructose Corn Syrup έχει υποστεί επεξεργασία με ένζυμα ώστε μέρος της γλυκόζης να μετατραπεί σε φρουκτόζη ώστε να ενισχυθεί η γλυκύτητα.

Λευκή Επεξεργασμένη Ζάχαρη (65)

Η λευκή επιτραπέζια επεξεργασμένη ζάχαρη προέρχεται κυρίως από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (Genetically Modified Organisms) και δεν περιέχει κανένα ωφέλιμο θρεπτικό συστατικό.

Έχει έντονη όξινη (άρα αρνητική) αντίδραση στο ανθρώπινο σώμα και δημιουργεί μείωση θρεπτικών συστατικών στο σώμα μας.


Προηγούμενο 1/3 Επόμενο »

Διαβάστηκε 19340 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 17:53
ilias

Ιστότοπος: www.altermarket.com
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια