Σπανάκι

Γράφτηκε από τον 

Καλλιεργώ Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Μαγειρεύεται με πολλούς διάφορους τρόπους.

Άλλα ονόματα

Λατινικό όνομα: Spinacia oleraceae
Αγγλικό όνομα: Spinach

Για πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια του σπανακιού, δείτε και τη δημοσίευση του PALIOS στο forum: Σπανάκι!!.

Φωτογραφίες για σπανάκι

Συμβουλές καλλιέργειας για σπανάκι

Σπέρνω Σπανάκια

Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου.

Μπορείτε να τα σπείρετε με δύο τρόπους.

Οργανωμένα σε σειρές. Σε κάθε λάκο, βάλτε 3 με 4 σπόρους. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό. Ο κάθε λάκος θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά.

Άτακτα. Στην περιοχή του κήπου που έχετε επιλέξει, ρίξτε το σπόρο με το χέρι. Με μία τσουγκράνα, ανακατέψτε το χώμα ώστε να καλυφθούν με χώμα οι σπόροι. Όταν οι σπόροι αρχίσουν να βλασταίνουν, αραιώστε τα φυτά.

Οι σπόροι, ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία του εδάφους, βλασταίνουν σε 6 με 21 ημέρες.

Τι έδαφος χρειάζεται το σπανάκι;

Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9.

Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο, Μεσαίας δυσκολίας
  • Εποχή Σποράς: Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος
  • Τύπος Φυτού: Λαχανικό, Μονοετές, Πόα, Φαγώσιμο
  • Απαιτήσεις σε Νερό: Μέτριες απαιτήσεις σε νερό
  • Απαιτήσεις σε Φως: Φωτόφιλο - Έχει ανάγκη όλου του ημερήσιου φωτός
  • Χρώμα Φυλλώματος: Πράσινο
  • Ανθεκτικότητα Φυτού: Ανθεκτικό, Μέτρια Ανθεκτικό
  • Έδαφος: Αμμώδες, Καλά αποστραγγιζόμενο-Ελαφρύ, Κρητιδικό έδαφος-Αλκαλικό, Κρητιδικό έδαφος-Βαρύ
Διαβάστηκε 19034 φορές
ilias

Ιστότοπος: www.altermarket.com
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φασολάκια Σκόρδα »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια