× Συζητήσεις σχετικά με το χώμα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, άλλες χρήσεις και δράσεις στον κήπο.

COMPOST TEA

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10288 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα COMPOST TEA
Για όσους έχουν κέφι να διαβάσουν για την παρασκευή κόμποστ ένα αρκετά αναλυτικό άρθρο (νομίζω πιο πολύ δεν γίνεται).
Από την σχολή τεχνολογίας γεωπονίας Κρήτης

triton.chania.teicrete.gr/bio_geo/Parask...raskeyh_Combost_.htm
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": FIVI, Roula

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10336 από georz
Απαντήθηκε από georz στο θέμα COMPOST TEA
Η καλλιέργεια των μικροοργανισμών με τον τρόπο που περιγράφεται σε τι εύρος θερμοκρασιών μπορεί να γίνει;

Το ρωτάω αυτό γιατί στην ταράτσα μου έχω ένα καμαράκι στο οποίο μπορώ εκεί να φτιάξω compost tea αλλά το καλοκαίρι ο ήλιος το χτυπά όλη την ημέρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να ανεβαίνει και στους 50C.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10338 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα COMPOST TEA
Η θερμοκρασία του αέρα θα φτάνει 50C, η θερμοκρασία του νερού μέσα στο κουβά που θα κάνεις το τσάι δεν θα ξεπερνά λογικά τους 35.....άρα μια χαρά μου ακούγεται

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10358 από jdoohan
Απαντήθηκε από jdoohan στο θέμα COMPOST TEA
Καλησπέρα.
Να κάνω μια ερώτηση??
Όπου και να είδα και να διάβασα, απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή του εκχυλίσματος κομπόστ είναι η μελάσα.
Ένας φίλος γεωπόνος μου τόνισε ότι όταν φτιάχνει παγίδες για την μύγα μεσογείου χρησιμοποιεί μελάσα ως ελκυστικό.
Αν ισχύει αυτό ψεκάζοντας το φυτό με το μείγμα δεν θα γεμίσει μύγες μεσογείου.
Δεν ξέρω τι κακό κάνει η μύγα μεσογείου γιατί δεν πρόλαβα να ρωτήσω.
Αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι που θέλουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10391 από k.andre
Απαντήθηκε από k.andre στο θέμα COMPOST TEA

jdoohan έγραψε: Καλησπέρα.
Να κάνω μια ερώτηση??
Όπου και να είδα και να διάβασα, απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή του εκχυλίσματος κομπόστ είναι η μελάσα.
Ένας φίλος γεωπόνος μου τόνισε ότι όταν φτιάχνει παγίδες για την μύγα μεσογείου χρησιμοποιεί μελάσα ως ελκυστικό.
Αν ισχύει αυτό ψεκάζοντας το φυτό με το μείγμα δεν θα γεμίσει μύγες μεσογείου.
Δεν ξέρω τι κακό κάνει η μύγα μεσογείου γιατί δεν πρόλαβα να ρωτήσω.
Αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι που θέλουμε.


Μην ανησυχείς καθόλου. Μιλάμε πως μια κουταλιά μελάσσας, κατανέμεται εντέλει σε 50 ή 100 λίτρα νερού. Χώρια που ήδη η διαδιασία δεν θα της έχει αφήσει καμμία ιδιότητα....

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10408 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα COMPOST TEA
Κάνω την 3η παρτίδα τσάι αλλά το συγκεκριμένο μυρίζει άσχημα, τι φταίει;

Το προηγούμενο μοσχολβολούσε δάσος και χάρηκα που τα πήγα καλύτερα από την πρώτη δοκιμή, αυτό όμως...μυρίζει άσχημα και η μαξιλαροθήκη που συγρατεί το κομποστ δεν είναι καθαρή, έχει μια ελαφριά μαύρη γλίτσα.

Το μόνο διαφορετικό που έκανα ήταν ότι χρησιμοποίησα φρέσκο κομποστ, δηλ μόλις το έβγαλα από τον σωρό το έβαλα στο τσάι, ενώ τις 2 προηγούμενες φορές ήταν 5-6 ημερών κι εντελώς στεγνό.

Προς το παρόν το έχω ακόμη στον κουβά με την αεραντλία και περιμένω να δω αύριο....

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10412 από k.andre
Απαντήθηκε από k.andre στο θέμα COMPOST TEA

despina119 έγραψε: Κάνω την 3η παρτίδα τσάι αλλά το συγκεκριμένο μυρίζει άσχημα, τι φταίει;

Το προηγούμενο μοσχολβολούσε δάσος και χάρηκα που τα πήγα καλύτερα από την πρώτη δοκιμή, αυτό όμως...μυρίζει άσχημα και η μαξιλαροθήκη που συγρατεί το κομποστ δεν είναι καθαρή, έχει μια ελαφριά μαύρη γλίτσα.

Το μόνο διαφορετικό που έκανα ήταν ότι χρησιμοποίησα φρέσκο κομποστ, δηλ μόλις το έβγαλα από τον σωρό το έβαλα στο τσάι, ενώ τις 2 προηγούμενες φορές ήταν 5-6 ημερών κι εντελώς στεγνό.

Προς το παρόν το έχω ακόμη στον κουβά με την αεραντλία και περιμένω να δω αύριο....


Δέσποινα μη βιαστείς με το συγκεκριμένο μίγμα. Θα το αφήσεις μέχρι 5 μέρες να γίνεται κι αν συνεχίσει η δυσοσμία ΔΕΝ θα το χρησιμοποιήσεις. Θα το ρίξεις στο σωρό του κομπόστ που ετοιμάζεις τώρα. Όχι στα φυτά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": FIVI

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10418 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα COMPOST TEA
Καλησπέρα σας.
Γνωρίζοντας το σερμπέτι που λέγαν οι παλιοί (κοπριά χωνεμένη αραιωμένη σε νερό) σκέφτηκα αν θα μπορούσαμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε και τσάϊ κοπριάς.
Η απορία αυτή μου δημιουργήθηκε επειδή την τελευταία φορά που αγόρασα κοπριά είχε μέσα αρκετές μπλάνες με αποτέλεσμα να τις σπάω σε νερό κάνοντας σερμπέτι για να μην πάνε χαμένες.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10422 από k.andre
Απαντήθηκε από k.andre στο θέμα COMPOST TEA

manosdet έγραψε: Καλησπέρα σας.
Γνωρίζοντας το σερμπέτι που λέγαν οι παλιοί (κοπριά χωνεμένη αραιωμένη σε νερό) σκέφτηκα αν θα μπορούσαμε με τον ίδιο τρόπο να κάνουμε και τσάϊ κοπριάς.
Η απορία αυτή μου δημιουργήθηκε επειδή την τελευταία φορά που αγόρασα κοπριά είχε μέσα αρκετές μπλάνες με αποτέλεσμα να τις σπάω σε νερό κάνοντας σερμπέτι για να μην πάνε χαμένες.


Μάνο καλημέρα,

Αν είσαι σίγουρος για την καλή ποιότητα και το "ψήσιμο" της κοπριάς, φυσικά και μπορείς να κάνεις τσάι. Όμως θα λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά τους τσαγιού κομπόστας από την έλλειψη των υπόλοιπων οργανικών υλικών προκειμένου να θεωρηθεί το τσάι αυτό ολοκληρωμένο λίπασμα. Παρόλα αυτά όμως, θα έχεις κι έτσι καλά αποτελέσματα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #10424 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα COMPOST TEA
Κώστα καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντησή σου,

Η κοπριά που αγόρασα είναι κατσικίσια και καλά χωνεμένη.
Δεν μου πείραξε ούτε ένα σπορόφυτο και δεν μου έβγαλε καθόλου ζιζάνια και αγριόχορτα όπου την έριξα.
Μου το έλεγε και ο τσοπάνος που μου την έφερε αλλά φαντάστηκα ότι υπερβάλει και πραγματικά εξεπλάγην με την ποιότητα της.
Το μόνο αρνητικό ότι έχει ακρετές μπλάνες αλλά και πάλι δεν με ενοχλεί.
Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή που περιγράφεις παραπάνω για το τσάι κομπόστας ; (Μελάσσα, αντλία οξυγόνωνσης κτλ κτλ).
Φυσικά χωρίς να περιμένεις από την κοπριά να σου βγάλει ένα ωραίο άρωμα στο τσάι της :P
Ξέρω ότι ίσως φανώ υπερβολικός αλλά παρατήρησα το εξής.
Έριξα από το σερμπέτι αραιωμένο 1 προς 3 σε ένα πυξαράκι και μέσα σε 2-3 μέρες πήραν τα φύλλα του ένα σκούρο και έντονο πράσινο χρώμα.
Επίσης πόσο πρέπει να αραιώνω το τσάι της κοπριάς;;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα