- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Λεμονιές μετά από παγετό
- akalant
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
ΟΜΑΔΑ Α΄: Λίγα ξερά κλαδιά με αρκετούς καρπούς.
ΟΜΑΔΑ Β΄: Πολλά ξερά κλαδιά και βασικοί κορμοί. Λίγοι καρποί περιφεριακά από μικρά κλαδιά. Αναπτύχθηκαν έντονα υποκείμενα νεραντζιάς από χαμηλά και την έκλεισαν ασφυκτικά.
ΟΜΑΔΑ Γ΄: Τα κλαδιά λεμονιάς ξεράθηκαν ολοκληρωτικά και από χαμηλά ξεπηγούν έντονα υποκείμενα νεραντζιάς.
ΠΩΣ Αντιμετωπίζω κάθε ομάδα;
Αν στην ομάδα Β απομακρύνω τα υποκείμενα νεραντζιάς, θα διαμορφοθεί σωστά η λεμονιά.
Στην ομάδα Γ αξίζει να μπολιάσω τα υποκείμενα νεραντζιάς με κάποιο ξινό ή να αγοράσω νέο φυτό.
Προσβλέπω στη βοήθειά σας
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Leo de Xait
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 24
akalant έγραψε: Απόκτησα κάποιες λεμονιές. Δέντρα μέσης ανάπτυξης. Πέρασαν πριν από χρόνια (5) δοκιμασία έντονου παγετού. Έκτοτε έμειναν στην τύχη τους. Σήμερα βρίσκονται στην εξής κατάσταση:
ΟΜΑΔΑ Α΄: Λίγα ξερά κλαδιά με αρκετούς καρπούς.
ΟΜΑΔΑ Β΄: Πολλά ξερά κλαδιά και βασικοί κορμοί. Λίγοι καρποί περιφεριακά από μικρά κλαδιά. Αναπτύχθηκαν έντονα υποκείμενα νεραντζιάς από χαμηλά και την έκλεισαν ασφυκτικά.
ΟΜΑΔΑ Γ΄: Τα κλαδιά λεμονιάς ξεράθηκαν ολοκληρωτικά και από χαμηλά ξεπηγούν έντονα υποκείμενα νεραντζιάς.
ΠΩΣ Αντιμετωπίζω κάθε ομάδα;
Αν στην ομάδα Β απομακρύνω τα υποκείμενα νεραντζιάς, θα διαμορφοθεί σωστά η λεμονιά.
Στην ομάδα Γ αξίζει να μπολιάσω τα υποκείμενα νεραντζιάς με κάποιο ξινό ή να αγοράσω νέο φυτό.
Προσβλέπω στη βοήθειά σας
Εχω μπερδευτει με την περιγραφή μήπως θα μπορούσες να ''ανεβάσεις'' μια φωτό?
Με προβληματίζει η ομάδα Α που λες για ''ξερά κλαδιά'' με ''αρκετούς καρπούς''. Μήπως εννοείς αποφύλλωμένα? Γιατί αν είναι ξερά δεν πρόκειται να βγάλουν καρπούς. Ακούγεται ότι το δέντρο σου μάλλον θέλει γερό κλάδεμα.
Για τις παραφυάδες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις κόψεις γιατι αδυνατίζουν το κεντρικό φυτό. Από μπόλιασμα δεν ξέρω αλλά θα προτιμούσα να ''δημιουργήσω'' ένα νέο φυτό μόνος μου παρά να το αγοράσω έτοιμο.
- akalant
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Τι εννοείς "Από μπόλιασμα δεν ξέρω αλλά θα προτιμούσα να ''δημιουργήσω'' ένα νέο φυτό μόνος μου παρά να το αγοράσω έτοιμο. " ;
- Leo de Xait
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Leo de Xait
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου με αφιέρωμα στον εμβολιασμό καρποφόρων δέντρων
- mpampis81
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- karaker
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52
- karaker
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52