- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
ΛΕΜΟΝΙΑ
- HELENA
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
Αρχικά να σου πω ότι είναι φυσιολογικό να ρίχνει τα λεμονάκια τα 3 πρώτα χρόνια.
Την πρώτη φορά που θα κρατήσει καρπούς, θα δεις ότι θα είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που μεγαλώνουν.
Μία μικρή λεμονιά που έχουμε στον κήπο, μας άλλαξε τα φώτα μέχρι να αρχίσει να κρατά καρπούς. Και τι έκπληξη... αυτό έγινε μετά από 3 χρόνια. Βέβαια είχε και έχει πολύ φροντίδα.
Μπορεί όμως το ότι χάνει τους καρπούς της μετά τα 3 χρόνια να οφείλεται και σε διάφορους άλλους λόγους.
Τους αναφέρω για να μπορέσεις να δεις αν ισχύουν κάποιοι από αυτούς.
- Χαμηλές θερμοκρασίες
- Έλλειψη θρεπτικών συστατικών
- Έλλειψη νερού
- Προσβολή από μύκητα
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- HELENA
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Πρωτα πρωτα να σε ευχαριστησω για την αμμεση απαντηση και κατα δευτερον παμε στα υπολοιπα.ilias έγραψε: Καλώς ήρθες HELENA,
Αρχικά να σου πω ότι είναι φυσιολογικό να ρίχνει τα λεμονάκια τα 3 πρώτα χρόνια.
Την πρώτη φορά που θα κρατήσει καρπούς, θα δεις ότι θα είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που μεγαλώνουν.
Μία μικρή λεμονιά που έχουμε στον κήπο, μας άλλαξε τα φώτα μέχρι να αρχίσει να κρατά καρπούς. Και τι έκπληξη... αυτό έγινε μετά από 3 χρόνια. Βέβαια είχε και έχει πολύ φροντίδα.
Μπορεί όμως το ότι χάνει τους καρπούς της μετά τα 3 χρόνια να οφείλεται και σε διάφορους άλλους λόγους.
Τους αναφέρω για να μπορέσεις να δεις αν ισχύουν κάποιοι από αυτούς.
- Χαμηλές θερμοκρασίες
- Έλλειψη θρεπτικών συστατικών
- Έλλειψη νερού
- Προσβολή από μύκητα
χαμηλες θερμοκρασιες ? οχι
θρεπτικα συστατικα ? το μονο που μου εδωσαν απο το φυτωρειο και της βαζω καθε ενα με εναμιση μηνα περιπου ειναι ενα μειγμα απο μπλε και λευλα μπαλακια μικρουλια
νερο μου ειπαν τον χειμωνα να μην την ποτιζω πιο συχνα απο το μηνα ενω οταν εχει ζεστες καθε 15 μερες περιπου
τωρα αν εχει προσβληθει απο μηκυτα απο που θα το καταλαβω?
σε ζαλισα ε?
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
Θα πρέπει όμως να γνωρίσεις και τις αναλογίες σε NPK (Άζωτο Φώσφορο Κάλιο). Δες το:
2019.kalliergo.gr/home-kalliergo/vasikes...fertilizers.htm.html
Από όσο ξέρω, ρίχνουμε λίπασμα 2 φορές το χρόνο και όχι κάθε 1 με 1,5 μήνα.
Είναι εύκολο να καταλάβεις την προσβολή από μύκητα. Τα λουλούδια πρώτα και οι καρποί στη συνέχεια, δε φαίνονται φυσιολογικά. Πολλές φορές αποκτούν καφέ χρώμα.
Το πιο πιθανό πάντως, είναι η πτώση των λεμονιών να οφείλεται στο νεαρό της ηλικίας της.
Την επόμενη χρονιά θα κρατήσει κάποια από τα λεμόνια της. Την μεθεπόμενη, ακόμη περισσότερα, κ.ο.κ.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- HELENA
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Αποστολου Χαρης
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
ετσι , να κανω απλα μια αναφορα κ εγω στα οξινα δεντρα
απο οτι εχω καταλαβει απο τη μικρη μου εμπειρια, θελουν μεγάλη προσοχη στη συχνοτητα του ποτισματος κ γενικα ενα πειραματισμο.
εγω εχω μια πορτοκαλια κ μια λεμονια 3 ετων σε γλαστρα κ μου εριχναν τα φυλλα τους, δεν ηθελα να πιστεψω πως μηνα Απριλιο μπορει να χρειαζεται μονο καθε 15 μερες ποτισμα!
τελευταια το εχω αραιωσει βαζω κ πολυ λιγο λιπασματακι καθε 15 μερες (απρ-μαιο ) κ δειχνει να φτιαχνει η κατασταση.
σιγουρα ισχυει αυτο του Ηιλια οτι χρονο με το χρονο θα εχεις καλιτερα αποτελεσματα,
- fanish1
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 84
- HELENA
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός