- Ληφθείσες Ευχαριστίες 69
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Δέντρα
- Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Συζητήσεις για δέντρα
Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
- antilogos
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #18139
από antilogos
Απαντήθηκε από antilogos στο θέμα Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Φίλε Κώστα
Στους επαγελματίες τα περιστατικά είναι εξίσου πολλά, διότι χρησιμοποιούν πολλούς αλλοδαπούς που δεν καταλαβαίνουν καλά τη γλώσσα και κάνουν άλλα αντί άλλον. Επίσης πολλές φορές πέρνουν συμβουλές απο ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει σε χωράφι αλλά μόνο σε καφενείο. Να ξέρεις ότι όλα τα σκευάσματα έχουν κάποιο χρόνο ασφαλείας μέχρι να καταναλωθούν και αναφέρομαι στα βιολογικά ορυκτά θειάφι θειοχαλκίνη καολίνη ασβέστης ,πράσσινο σαπούνι (δηλ. καυστική ποτάσα ή σόδα). Τα φυτοφάρμακα που προέρχοναται απο φυτά είναι τις περισσότερες φορές ποιό ασφαλή.
Κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλλα, καγιέν, συναπάλευρο, τσουκνίδα, φύλλα ντομάτας, άνθοι καντιφέ κλπ.
Στους επαγελματίες τα περιστατικά είναι εξίσου πολλά, διότι χρησιμοποιούν πολλούς αλλοδαπούς που δεν καταλαβαίνουν καλά τη γλώσσα και κάνουν άλλα αντί άλλον. Επίσης πολλές φορές πέρνουν συμβουλές απο ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει σε χωράφι αλλά μόνο σε καφενείο. Να ξέρεις ότι όλα τα σκευάσματα έχουν κάποιο χρόνο ασφαλείας μέχρι να καταναλωθούν και αναφέρομαι στα βιολογικά ορυκτά θειάφι θειοχαλκίνη καολίνη ασβέστης ,πράσσινο σαπούνι (δηλ. καυστική ποτάσα ή σόδα). Τα φυτοφάρμακα που προέρχοναται απο φυτά είναι τις περισσότερες φορές ποιό ασφαλή.
Κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλλα, καγιέν, συναπάλευρο, τσουκνίδα, φύλλα ντομάτας, άνθοι καντιφέ κλπ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker, DAVIS
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- skoupro
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #18516
από skoupro
Απαντήθηκε από skoupro στο θέμα Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Ηλία προτείνω να κάνεις εδαφοανάλυση από το να ρίχνεις στην τύχη λιπάσματα. Μπορεί να σου πουν από το εργαστήριο ότι δε χρειάζεται να προσθέσεις καν λίπασμα. Όπως και να έχει αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος (μαζί με την φυλλοδιάγνωση).
- sporofita
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18645
από sporofita
Απαντήθηκε από sporofita στο θέμα Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Ηλία το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ποσότητα γιατί στα φασολάκια και στο καλαμπόκι ρίχνουμε νιτρική (ιδικά στο φασολάκι που εγώ λιπαίνω μόνο με νιτρική) η ιδανική ποσότητα είναι 3-4 gr (μια χούφτα σπάρτο σε 10τμ αν ποτίζεις από πάνω) κάθε εβδομάδα περίπου σε κάθε φώλια με φασολάκια . Για τα κολοκύθια και τα ροδάκινα δεν γνωρίζω.
- ilias
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #18646
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Όντως sporofita, έριξα περισσότερη περισσότερη ποσότητα από αυτή που λες.
Τελικά "ουκ εν τω πολλώ το ευ".
Το έμαθα το μάθημά μου...
Και για να κάνω μία ενημέρωση:
- Η βερικοκιά ξεράθηκε εντελώς. Την ξερίζωσα. Είχε νεκρωθεί όλος ο κορμός. Αυτό με στεναχώρησε περισσότερο από όλα.
- Τα καλαμπόκια και τα φασόλια δε σώθηκαν.
-- Τα φασόλια εξαφανίσθηκαν. Σαν μην είχαν ποτέ φυτευτεί.
-- Τα καλαμπόκια ξεράθηκαν από τη ρίζα μέχρι τη κορυφή. Επειδή τα έβγαλα σήμερα, μου έκανε εντύπωση ότι οι ρίζες τους έμοιαζαν υγιείς και ζωντανές.
Τελικά "ουκ εν τω πολλώ το ευ".
Το έμαθα το μάθημά μου...
Και για να κάνω μία ενημέρωση:
- Η βερικοκιά ξεράθηκε εντελώς. Την ξερίζωσα. Είχε νεκρωθεί όλος ο κορμός. Αυτό με στεναχώρησε περισσότερο από όλα.
- Τα καλαμπόκια και τα φασόλια δε σώθηκαν.
-- Τα φασόλια εξαφανίσθηκαν. Σαν μην είχαν ποτέ φυτευτεί.
-- Τα καλαμπόκια ξεράθηκαν από τη ρίζα μέχρι τη κορυφή. Επειδή τα έβγαλα σήμερα, μου έκανε εντύπωση ότι οι ρίζες τους έμοιαζαν υγιείς και ζωντανές.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- karaker
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #18887
από karaker
Απαντήθηκε από karaker στο θέμα Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Φίλε Ηλία, νομίζω ότι καλά αναρωτήθηκες πως είναι υγιείς οι ρίζες του καλαμποκιού.Πράγματι εγώ είχα κάνει μια προσέγγιση λανθασμένη, προκειμένου να εξηγήσουμε την καταστροφή.Απορώ πως έκανα τέτοιο λάθος. Η νιτρική αμμωνία σαν άλας δε μπορεί να αλλάξει το πε-χα τόσο πολύ,ώστε να έχουμε ισχυρά όξινο περιβάλον,τέτοιο που να καταστρέψει τη ρίζα.Πιστεύω ότι λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης του άλατος (μεγάλη αλατότητα) δεν μπορούσε η ρίζα να πάρει νερό (φαινόμενο ώσμωσης) και ήταν σα να μη ποτίζονταν. Το κακό άρα γίνονταν από πάνω προς τα κάτω. Γι αυτό η ρίζα του καλαμποκιού ήταν ακόμα ζωντανή. Κάτι τέτοιο πιστεύω γίνεται όταν θέλεις να ξεραίνεις ένα φυτό, εκεί βάζουν μαγειρικό αλάτι.(Προσεγγίσεις,θεωρίες)
- ioli
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #20379
από ioli
Απαντήθηκε από ioli στο θέμα Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Μισή χούφτα Nitro σε δέντρα μακριά από την ρίζα τους. ( 30 gr. ) σε κάθε δέντρο
Εγώ ρίχνω Nitro και Complezal κάθε 20 μέρες εναλλάξ σε Ελιές 3 ετών.
Εγώ ρίχνω Nitro και Complezal κάθε 20 μέρες εναλλάξ σε Ελιές 3 ετών.
Συντονιστές: ilias
- Forum
- Κήπος - Λουλούδια, Δέντρα και Διακοσμητικά Φυτά
- Δέντρα
- Τραγικό Λάθος - Νιτρική Αμμωνία - Κάψιμο φύλλων
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.046 δευτερόλεπτα