- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
×
Συζητήσεις σχετικά με αμπέλια, σταφύλια, οινοπαραγωγή.
λευκή οινοποίηση
- kadistratos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2129
από kadistratos
λευκή οινοποίηση δημιουργήθηκε από kadistratos
Συγχαρητήρια για το πρακτικό και πολύ χρήσιμο site!
Χαιρετώ όλους τους εραστές της γης!
Kάνω για πρώτη φορά κρασί, με μοσχάτο αλεξανδρείας.
Πήρα 100 κιλά, έβγαλα τα τσάμπουρα τα πάτησα με τα πόδια (ακολουθώντας τις οδηγίες του site) τα άφησα για 12 ώρες με τα στέμφυλα και μετά τράβηξα το μούστο.
Ο ζύμωση ξεκίνησε και στην επιφάνεια του μούστου έχει αφρούς και άσπρες μούχλες. Πρέπει να απομακρύνονται οι αφροί και οι μούχλες ή όχι;
Το βαρέλι στο οποίο γίνεται η ζύμωση πρέπει να είναι εντελώς ανοιχτό από πάνω ή λίγο ανοιχτό με καπάκι;
Ευχαριστώ!
Χαιρετώ όλους τους εραστές της γης!
Kάνω για πρώτη φορά κρασί, με μοσχάτο αλεξανδρείας.
Πήρα 100 κιλά, έβγαλα τα τσάμπουρα τα πάτησα με τα πόδια (ακολουθώντας τις οδηγίες του site) τα άφησα για 12 ώρες με τα στέμφυλα και μετά τράβηξα το μούστο.
Ο ζύμωση ξεκίνησε και στην επιφάνεια του μούστου έχει αφρούς και άσπρες μούχλες. Πρέπει να απομακρύνονται οι αφροί και οι μούχλες ή όχι;
Το βαρέλι στο οποίο γίνεται η ζύμωση πρέπει να είναι εντελώς ανοιχτό από πάνω ή λίγο ανοιχτό με καπάκι;
Ευχαριστώ!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2133
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα λευκή οινοποίηση
Καλώς ήρθες kadistratos,
Πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι είμαι ερασιτέχνης. Μαθαίνω κι εγώ. Υπάρχουν στην κοινότητα άλλοι που είναι πολύ πιο έμπειροι.
Δεν αφαιρείς τους αφρούς. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ζύμωσης.
Με προβλημάτισε όμως αυτό που είπες για άσπρη μούχλα.
Τι εννοείς λέγοντας άσπρη μούχλα; Έχεις φωτογραφία;
Το βαρέλι, πρέπει να έχει άνοιγμα ώστε να φεύγει το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) που δημιουργείται.
Πρέπει να προστατεύσεις την τρύπα του βαρελιού με ένα τούλι ώστε να ΜΗ μπορούν να μπουν μέσα τα μυγάκια του ξυδιού και το χαλάσουν.
Πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι είμαι ερασιτέχνης. Μαθαίνω κι εγώ. Υπάρχουν στην κοινότητα άλλοι που είναι πολύ πιο έμπειροι.
Δεν αφαιρείς τους αφρούς. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ζύμωσης.
Με προβλημάτισε όμως αυτό που είπες για άσπρη μούχλα.
Τι εννοείς λέγοντας άσπρη μούχλα; Έχεις φωτογραφία;
Το βαρέλι, πρέπει να έχει άνοιγμα ώστε να φεύγει το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) που δημιουργείται.
Πρέπει να προστατεύσεις την τρύπα του βαρελιού με ένα τούλι ώστε να ΜΗ μπορούν να μπουν μέσα τα μυγάκια του ξυδιού και το χαλάσουν.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ilias.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kadistratos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2163
από kadistratos
Απαντήθηκε από kadistratos στο θέμα λευκή οινοποίηση
Ευχαριστώ Ηλία.
Ερώτημα: σε πόσες μέρες ολοκληρώνεται η ζύμωση στη λευκή οινοποίηση;
Εγώ βρίσκομαι στην 4 ημέρα και οι βαθμοί μπωμέ είναι 10.
Ερώτημα: σε πόσες μέρες ολοκληρώνεται η ζύμωση στη λευκή οινοποίηση;
Εγώ βρίσκομαι στην 4 ημέρα και οι βαθμοί μπωμέ είναι 10.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1810
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2167
από ilias
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα λευκή οινοποίηση
kadistratos,
Δεν υπάρχει κανόνας.
Η αλκοολική ζύμωση έχει ολοκληρωθεί όταν οι βαθμοί Baume είναι 0.
Να το ελέχεις κάθε 1-2 ημέρες για να δεις πως προχωρά.
(Μακάρι να μου το έλεγε κι εμένα αυτό κάποιος την πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω κρασί και το πέταξα το περισσότερο...)
Δεν υπάρχει κανόνας.
Η αλκοολική ζύμωση έχει ολοκληρωθεί όταν οι βαθμοί Baume είναι 0.
Να το ελέχεις κάθε 1-2 ημέρες για να δεις πως προχωρά.
(Μακάρι να μου το έλεγε κι εμένα αυτό κάποιος την πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω κρασί και το πέταξα το περισσότερο...)
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.037 δευτερόλεπτα