Για σας,
Μπορείτε να μου πείτε τι ποικιλία ροδιάς είναι αυτα; Είναι γλυκά με ημισκληρα σπέρματα και έχουν χρώμα κιτρινοκόκκινο. Θα δείτε στην φωτογραφία, παρακαλώ δυναμώστε τον φωτισμό της οθόνης σας για περισσότερη ακρίβεια. Επίσης
ξέρετε γιατί σχήστικαν;
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by csandreas1.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Δε γνωρίζω σε ποια ποικιλία ροδιάς ανήκει η ροδιά σου.
Μπορώ όμως να σου μιλήσω για το σχίσιμο και άνοιγμα των ροδιών.
Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες χρονιές το σχίσιμο των ροδιών είναι πιο έντονο από σε άλλες.
Γενικά το σχίσιμο και άνοιγμα των ροδιών οφείλεται σε απότομη πρόσβαση σε νερό μετά από μερικούς μήνες χωρίς πρόσβαση σε νερό.
Μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα να εμφανιστεί, αν ποτίζουμε τακτικά τις ροδιές την περίοδο του καλοκαιριού που δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις.
Διαφορετικά, η ροδιά με τις πρώτες βροχές τον Σεπτέμβριο, απορροφά απότομα νερό το οποίο και διοχετεύει στα ρόδια της.
Οι σπόροι στα ρόδια αυξάνουν απότομα σε όγκο από το νερό που δέχονται.
Το περίβλημα δεν μπορεί να παρακολουθήσει αυτή την απότομη αύξηση του όγκου και ανοίγει, σχίζεται.
Εκτός από το πότισμα, τη βροχή , τις καιρικές συνθήκες, από τις παρατηρήσεις που έχω κάνει(έχω μερικές ροδιές), μια μελέτη που διάβασα. Η αντοχή στο σχίσιμο είναι γενετικό χαρακτηριστικό της ροδιάς. Η μία μοιάζει μ αυτή της φωτογραφίας,κάθε χρόνο έχει μεγάλο ποσοστό που σχίζονται. Την κρατάω μόνο για το πράσινο, τα άνθη. Προσανατολίζομαι να την κόψω.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.