- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Πολύ στενή ζαρντινιέρα για το μπαλκόνι μου
- zoran
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
1. Με τι υλικό θα προτείνατε να γίνει η ζαρντινιέρα
2. Τι φυτό μπορώ να βάλω που να πληρεί τις προδιαγραφές τόσο της ζαρντινιέρας (που είναι κοντή κ στενή) ώστε να αντέξει, αλλά και να γίνει ο κοντός φρακτάκος που σκέφτομαι. Μέχρι και κάτι σε στυλ γρασιδιού ψηλού μπορεί να μπεί έτσι για να σας δώσω να καταλάβετε!
3. Τα νερά της αποστράγγισης μπορώ με κάποιο έξυπνο τρόπο να τα μαζεύει αυτόματα το σιφώνι του μπαλκονιού;
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 594
2) Ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, μέντα, δυόσμος και άλλα βότανα που είναι χρήσιμα στην κουζίνα και τη διατροφή. Επίσης τα περισσότερα από αυτά έχουν φύλλα όλο το χρόνο. Έχεις ταυτόχρονα, πρασινάδα, φράκτη και χρήσιμο υλικό.
3) Μπορείς να ντύσεις το εσωτερικό της κατασκευής με γεωύφασμα.
Τα νερά που στραγγίζονται, με τη βοήθεια ενός σωλήνα μπορείς να τα οδηγείς στο σιφώνι του μπαλκονιού.
Καλό θα ήταν να δώσεις μία κλίση στη βάση της ζαρτινιέρας ώστε να βοηθάς τα νερά να συγκεντρώνονται στο μέρος που θα βάλεις το σωλήνα.
Αυτά θα σου πρότεινα.
2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
- zoran
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
2. Πολύ καλή ιδέα αλλά ξέρεις να μου πείς ποιά από αυτά έχουν φύλλα όλο το χειμώνα ώστε να τα προτιμήσω;
3. To γεωύφασμα είναι για να συγκρατεί το χώμα, σωστά; Δεν πρέπει όμως και το νερό με κάποιο τρόπο να μην έρχεται σε επαφή με το ξύλο και το ποτίζει! Τι προτείνεις γιαυτό;
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Αν θέλεις άφθαρτη κατασκευή, η μόνη λύση είναι το κτιστό με πέτρα ή κάτι αντίστοιχο. Είναι αυτό που ζητάς;
Το δενδρολίβανο, η λεβάντα και το φασκόμηλο έχουν σίγουρα φύλλα όλο το χρόνο.
Η ρίγανη χάνει τα φύλλα της για λίγο, αλλά μετά ξανά προς τη δόξα τραβά.
Μέντα και δυόσμος είναι εποχικά. Το χειμώνα δεν έχουν σχεδόν καθόλου φύλλα.
Σωστά τα λες για το γεωύφασμα. Ότι άλλο όμως βάλεις πλην πέτρας για να αποφύγεις την επαφή του νερού με το ξύλο, είναι χημικό και επιβλαβές λόγω των ουσιών που εκκρίνει. Γι' αυτό και δεν ανέφερα κάτι άλλο, όπως πλαστική μεμβράνη.
- zoran
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Τώρα για τη ζελατίνα... συμφωνώ με το ότι μπορεί να μην είναι υγιεινή όταν έρχεται σε επαφή με το χώμα! Κοίτα τι σκέφτομαι να κάνω και θέλω τη γνώμη σου.
Λοιπόν το γεωύφασμα θα είναι το πρώτο προστατευτικό στρώμα. Μετά σκέφτομαι να βάλω πέτραδάκια/χαλίκι και από κάτω ώστε να στραγγίζει και να μην έχεται σε επαφή το γεωύφασμα με τη ζελατίνα. Από κάτω από τα πετραδάκια θα μπεί η ζελατίνα με σκοπό την αδιαβροχοποίηση του ξύλου!
- ilias
- Αποσυνδεμένος
- Διαχειριστής
Αν καταφέρεις να το εφαρμόσεις και στις πλευρές, είμαι μαζί σου!
- takis600
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Έχεις σκεφτεί μήπως να πάρεις πλαστικές που βγαίνουν σε άπειρες διαστάσεις και είναι πάμφθηνες;
www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10033
www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10039
www.fytopromitheytiki.gr/%CF%83%CE%B5%CE...hea-c-57_71_211.html
- zoran
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες για τις πλευρές! Ή μάλλον κατάλαβα, η ζελατίνα θα ντύνει και τα πλαϊνά της ζαρντινιέρας οπότε εκεί λες πως θα υπάρχει θέμα επειδή θα ακουμπάει το χώμα ε; Eάν στα πλαινά υπάρχει και γεωύφασμα, θα γίνεται δουλειά λες;ilias έγραψε: Αυτό που περιγράφεις, λύνει το πρόβλημα με τη βάση, όχι με τις πλευρές.
- zoran
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Ναι, το εχω σκεφτεί και τις έχω δεί, αλλά δεν μου αρέσουν σαν design, γιαυτό κατεφεύγω στη λύση του να τις φτιάξω μόνος μου!takis600 έγραψε: Καλή χρονιά και χρόνια πολλά κατ' αρχάς.
Έχεις σκεφτεί μήπως να πάρεις πλαστικές που βγαίνουν σε άπειρες διαστάσεις και είναι πάμφθηνες;
www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10033
www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=10039
www.fytopromitheytiki.gr/%CF%83%CE%B5%CE...hea-c-57_71_211.html
- zoran
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Πίσσα νερού;ilias έγραψε: Αυτό που περιγράφεις, λύνει το πρόβλημα με τη βάση, όχι με τις πλευρές.