- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Αγορά πατάτας μέσω internet
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
75 τόνοι πατάτας πουλήθηκαν μέσα σε 20 ώρες
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1164
- eirinich
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
Δηλαδή τώρα μπορεί και πουλάει με 32 λεπτά το κιλό και πριν δεν μπορούσε;;;;;;
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
fireseaker έγραψε:
manosdet έγραψε: Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο δήμος μας την συμμετοχή του στο κίνημα της πατάτας και ωωωωω του θαύματος σήμερα το πρωί στο μεγάλο συνοικιακό μας μανάβικο τεράστια ταμπέλα "30 κιλά πατάτες Νευροκοπίου 8 ευρώ".
Δηλαδή τώρα μπορεί και πουλάει με 32 λεπτά το κιλό και πριν δεν μπορούσε;;;;;;
Αυτό όλο είναι ένα παιχνίδι και κάπου έχω βαρεθεί να με εμπαίζουν. Γιατί να μην τις αγοράσω από το μανάβη που τις έβαλε σε χαμηλή τιμή; Μήπως γιατί όταν πήγα στο Νευροκόπι να πάρω πατάτες (από τους ίδους που τις φέρνουν τώρα στην πόλη μου), όταν πήγα στις Πρέσπες να πάρω φασόλια, όταν πήγα στο Άργος να πάρω πορτοκάλια, όταν πήγα στην Καλαμάτα να πάρω λάδι (χάλια το λάδι), όταν πήγα στο Ναύπλιο να πάρω μαρούλια και αγκινάρες αυτά αν και τα έπαιρνα από το χωράφι ήταν πανάκριβα. Και όταν του έλεγες καλά ρε μάστορα δίπλα στο χωράφι σου ήρθα τόσο ακριβά, εκείνος απάνταγε εγώ τόσο πουλάω. Και τώρα ξαφνικά τα φέρνουν στην πόλη μου φθηνά; Μήπως είναι η ευκαιρία να ρίξω το μανάβη χαμηλά, που είναι στη γωνία τόσα χρόνια και δεν ηρθε για να βγάλει τα σπασμένα φέτος μόνο;
Δημήτρη καλησπέρα,
Γενικά σιχαίνομαι την αισχροκέρδεια απ' όπου κι άν προέρχεται.
Ας ξεκινήσουμε από τον μανάβη:
Έχεις δίκιο να αγοράσεις από τον μανάβη τώρα που έριξε την τιμή αλλά αν κάποια στιγμή σταματήσει το κίνημα της πατάτας ή όπως αλλιώς θα λέγεται ποιός θα σου εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναπάει την πατάτα 60 λεπτά; Δηλαδή τότε ο πατατοπαραγωγός θα του πουλάει πιό ακριβά; Και στο κάτω κάτω ας είναι μάγκες και να κλείσουν συμφωνίες με παραγωγούς μόνοι τους χωρίς μεσάζοντες να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό κέρδος για να μην υπάρχει το φαινόμενο του κινήματος.
Κάτι αντίστοιχο είναι και τα site με τα κουπόνια που ξεκίνησαν κι αυτά με την κρίση.
Δεν γίνεται ρε φίλε όταν έχεις την ανάγκη μου να με παρακαλάς να σε προτιμήσω με το 1/3 της τιμής και μάλιστα με καλύτερη παροχή υπηρεσιών για να μου δείξεις πόσο καλός είσαι στην δουλειά σου ενώ τόσα χρόνια με είχες γραμμένο στα παλιά σου τα παπούτσια και μου το 'παιζες άμα γουστάρεις ψωνίζεις αλλιώς τράβα αλλού.
Το αλλού για μένα λοιπόν τώρα είναι η πηγή ο πατατοπαραγωγός, ο ελαιοπαραγωγός ή όπως αλλιώς λέγεται.
Ας έρθουμε τώρα στους παραγωγούς:
Σίγουρα έχουν κάνει κι αυτοί τα λάθη τους όπως όλοι με την μόνη διαφορά ότι αυτούς τους γλύκαναν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τα παραποιημένα στοιχεία των επιδοτήσεων. Έχω ακούσει για κάποια πάρτυ που στηνόντουσαν με το χαλάζι και τις πλυμμήρες. Άυτά όμως τώρα στεγνώνουν και το κατάλαβαν πιστεύω οι αγρότες και θ' αλλάξουν ρότα. Αν δεν τους στηρίξουμε εμείς θα συνεχίζεται το φαινόμενο να αγοράζεις Ελληνικά φρούτα και λαχανικά πολύ φτηνότερα στο Lidl και τα λεφτά μας να φεύγουν έξω.
Ας έρθουμε τώρα και στους καταναλωτές:
Εμείς τι κάναμε τόσα χρόνια για να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;
Τίποτα. Γιατί πολύ απλά τα λεφτά μέχρι τότε μας φτάνανε και κανείς δεν σκέφτηκε πόσο πραγματικά πληρώνουμε ένα κιλό πορτοκάλια ή τον ντενεκέ το λάδι.
Κάποτε ακούγαμε τον Χάρυ Κλύνν να λέει σε κάποιες κασσέτες (για όσους τις θυμούνται) και το ψωμί 300 και σκάγαμε στα γέλια.
Οργανωθήκαμε ποτέ να μποϋκοτάρουμε αυτή την αισχροκέρδεια. ΟΧΙ
Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος
- fireseaker
- Αποσυνδεμένος