- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
×
Συνταγές από μέλη
ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2265
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ δημιουργήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
2 κουταλιες λαδι
2 κουταλιες ζαχαρι
1 φακελακι μαγια
αλατακι
1 κουπα γαλα
2 κουπες νερο
1 πακετο αλευρι
Τα ζυμωνουμε καλα αφου πρωτα διαλυσουμαι σε χλιαρο νερο την ζαχαρη το γαλα την μαγια και το αλατι.
Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστη και μετα κοβουμε σε κομματια και τα ζυμωνουμε ξανα τα πλαθουμε σε φρατζολακια η κουλουρες τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι και τα αφηνουμε να φουσκωσουν.
Μετα τα ψηνομαι περιπου μιση ωρα με τρια τεταρτα σε 180-200 βαθμους
Προσεξτε οταν τα βγαλουμε τα βαζουμε σε μια σκαρα να αεριζοντε απο κατω βρεχουμε τα χερια μας με νερο και τα βρεχουμε και μετα με μια βρεγμενη πετσετα τα σκεπαζουμε για λιγη ωρα.
Εγω μετα τα βαζω σε σακκουλακια και στην καταψηξη οταν τα βγαλουμε ειναι σαν να τα φτιαξατε εκεινη την στιγμη , εμενα μου αρεσει να βαζω και γλυκανισο η αμα θελετε βαλτε και ελιες μεσα και ετσι φτιαχνετε αλλη ποικιλια ψωμιου με αλλες γευσεις παντως ειναι θαυμα ψωμι.
Και μια ακομα ιδεα για λογους οικονομιας κανονιστε εκεινη την μερα να κανετε και φαγητο φουρνου οποτε να καψετε τον φουρνο μια φορα και να κανετε και φαγητο και ψωμι
ΗΓ Μπορειτε να κανετε με την ιδια ζυμη και πιτσα και πεινιρλι , μπορειτε να τα ψησετε λιγο σαν ζυμη και να την βαλετε στην καταψυξη και ετσι θα εχετε ετοιμη πιτσα η πεινιρλη στην καταψηξη ανα πασα στιγμη να φτιαξετε πιτσα .
καλη επιτυχια σε ολους
2 κουταλιες ζαχαρι
1 φακελακι μαγια
αλατακι
1 κουπα γαλα
2 κουπες νερο
1 πακετο αλευρι
Τα ζυμωνουμε καλα αφου πρωτα διαλυσουμαι σε χλιαρο νερο την ζαχαρη το γαλα την μαγια και το αλατι.
Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστη και μετα κοβουμε σε κομματια και τα ζυμωνουμε ξανα τα πλαθουμε σε φρατζολακια η κουλουρες τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι και τα αφηνουμε να φουσκωσουν.
Μετα τα ψηνομαι περιπου μιση ωρα με τρια τεταρτα σε 180-200 βαθμους
Προσεξτε οταν τα βγαλουμε τα βαζουμε σε μια σκαρα να αεριζοντε απο κατω βρεχουμε τα χερια μας με νερο και τα βρεχουμε και μετα με μια βρεγμενη πετσετα τα σκεπαζουμε για λιγη ωρα.
Εγω μετα τα βαζω σε σακκουλακια και στην καταψηξη οταν τα βγαλουμε ειναι σαν να τα φτιαξατε εκεινη την στιγμη , εμενα μου αρεσει να βαζω και γλυκανισο η αμα θελετε βαλτε και ελιες μεσα και ετσι φτιαχνετε αλλη ποικιλια ψωμιου με αλλες γευσεις παντως ειναι θαυμα ψωμι.
Και μια ακομα ιδεα για λογους οικονομιας κανονιστε εκεινη την μερα να κανετε και φαγητο φουρνου οποτε να καψετε τον φουρνο μια φορα και να κανετε και φαγητο και ψωμι
ΗΓ Μπορειτε να κανετε με την ιδια ζυμη και πιτσα και πεινιρλι , μπορειτε να τα ψησετε λιγο σαν ζυμη και να την βαλετε στην καταψυξη και ετσι θα εχετε ετοιμη πιτσα η πεινιρλη στην καταψηξη ανα πασα στιγμη να φτιαξετε πιτσα .
καλη επιτυχια σε ολους
Last edit: 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΑΝΤΙΓΟΝΗ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος, κατερινα γεω, arxontoula, ουκρανια
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- κατερινα γεω
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 197
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 259
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2266
από κατερινα γεω
Απαντήθηκε από κατερινα γεω στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Αντιγονη, πριν το ψησεις το χαραζεις?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2268
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Ναι βεβαια και αν θες βαλε και σουσαμι
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lena2
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 58
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2269
από lena2
Απαντήθηκε από lena2 στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Κοριτσια δοκιμαστε να βαλετε σε ενα φρατζολακι λιγο κρεμμυδι .Κολαση!!!
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2270
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
αχαχαχαχαχαχαχα
βαζεις ιδεες βλεπω θα το δοκιμασω και θα σου πω
βαζεις ιδεες βλεπω θα το δοκιμασω και θα σου πω
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- lena2
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 58
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2271
από lena2
Απαντήθηκε από lena2 στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Και ενα γρηγορο ψωμι για ωρα αναγκης.500 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του ,120 γρ. λαδι ελαφρυ (ηλιελαιο η καλαμποκελαιο) 150γρ.γαλα ,150γρ. νερο,μισο κουταλακι αλατι ,μισο κουταλακι ζαχαρη και 1.5 κουταλακι μπαικιν παουντερ Ζυμωμα ολα τα υλικα στο μιξερ η στο χερι και σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αερα για 30 λεπτα . Μπορειτε να προσθεσετε τυρι ελιες ,η κρεμμυδι η οτι αλλο μυρωδικο σας αρεσει .Καλη επιτυχια!!!
Last edit: 13 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ilias.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κατερινα γεω
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- fanish1
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 452
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 84
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2274
από fanish1
Απαντήθηκε από fanish1 στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Καλησπέρα.
Είμαι και εγώ φανατικός του ψωμιού και έτσι έχω προμηθευτεί αρτοπαρασκευαστή που κάνει τη ζωή μου λίγο πιο εύκολη!!
Μου έδωσες ιδέα όμως με την κατάψυξη Αντιγόνη.
Δηλαδή αν κατάλαβα μετά που θα το βγάλω και έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορώ να το βάλω στην κατάψυξη??
Πόσο καιρό αντέχει εκεί?
Είμαι και εγώ φανατικός του ψωμιού και έτσι έχω προμηθευτεί αρτοπαρασκευαστή που κάνει τη ζωή μου λίγο πιο εύκολη!!
Μου έδωσες ιδέα όμως με την κατάψυξη Αντιγόνη.
Δηλαδή αν κατάλαβα μετά που θα το βγάλω και έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορώ να το βάλω στην κατάψυξη??
Πόσο καιρό αντέχει εκεί?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2276
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Οταν το ψωμι κρυωσει το βαζεις στην καταψυξη διατηρητε πολυ καιρο εκει οταν το βγαλεις και ξεπαγωσει ειναι σαν να το εφτιαξες εκεινη την στιγμη εγω ετσι κανω και πιστες οταν ζυμωσω κραταω ζυμη την βαζω στο ταψακι την ψηνω και την βαζω στην καταψυξη οταν θελω εκτακτος να κανω ενα τραπεζι τις βγαζω βαζω σαλτσα και υλικα και τις ψηνω
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2277
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Και τωρα ενα διαφορετικο πραγματικα ψωμι δοκιμαστε το ανεπιφυλακτα ειναι υπεροχο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι εγω βαζω μαζι διαφορετικα αλευρια και κιτρινο και ασπρο
500ML ΜΠΥΡΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΛΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΙ
ένα φακελάκι ξερή μαγιά η 40 γρμ φρεσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΥΡΑ (όχι να βράσει απλά να είναι ζεστή ώστε αν λιώσει το μέλι). ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΜΠΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΛΕΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ
ΜΕΤΑ
ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ, ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΚΑΡΒΕΛΙ, ΦΡΑΤΖΟΛΑ Ή ΜΙΚΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ Ή ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ .
ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΕΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200ºC ΓΙΑ 45΄ – 50΄ ΛΕΠΤΑ.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΘΑ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι εγω βαζω μαζι διαφορετικα αλευρια και κιτρινο και ασπρο
500ML ΜΠΥΡΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΛΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΙ
ένα φακελάκι ξερή μαγιά η 40 γρμ φρεσκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΥΡΑ (όχι να βράσει απλά να είναι ζεστή ώστε αν λιώσει το μέλι). ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΜΠΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΛΕΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ
ΜΕΤΑ
ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ, ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΚΑΡΒΕΛΙ, ΦΡΑΤΖΟΛΑ Ή ΜΙΚΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ Ή ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ .
ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΕΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200ºC ΓΙΑ 45΄ – 50΄ ΛΕΠΤΑ.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΘΑ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": κατερινα γεω, arxontoula
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 508
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
13 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2278
από ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέμα ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Lena δεν το αφηνεις να φουσκωσει ?
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.054 δευτερόλεπτα