Η ζύμη αυτή γίνετε και με βούτυρο και με λάδι αν θέλουμε να κάνουμε φύλλο θα βάλουμε βούτυρο τα κουλουράκια γίνονται και με λάδι λοιπόν
Για κουλουράκια με λάδι
1 και μισό ποτήρι λάδι εγω βάζω ελαιόλαδο αλλα μπορούμε να βάλουμε και ένα ελαφρύ λάδι . Μισό ποτήρι κρασί κουρτάκη 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμαι
και πέρίπου μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του .
Και αμύγδαλα αλεσμένα εγω βάζω μπόλικα
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο λάδι και στο κρασί ρίχνουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα μέχρι αν γίνουν μια μαλακιά ζύμη .
Δεν ζυμώνουμε πολύ να μην σφίξουν τα κουλουράκια .
Πλάθουμαι και ψήνουμε σε 180 περίπου 15-20 λεπτά .
Την ίδια ζύμη με βούτυρο
250 μαργαρίνη
250 κρασί
45 γρ ζάχαρη
360 αλεύρι
Αυτή η ζύμη γίνετε εκπληκτικά μηλοπιτάκια φτιάχνουμε στρογγυλά πιττάκια και τα γεμίζουμε με μήλο η με μαρμελάδα μήλου η όποια μαρμελάδα θέλουμε ..
Καλη επιτυχία και καλή όρεξη !!!!!!!