- Δημοσιεύσεις: 197
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 259
×
Συνταγές από μέλη
ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΛΟΥΔΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
- κατερινα γεω
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Πολύ Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #13263
από κατερινα γεω
ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΛΟΥΔΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ δημιουργήθηκε από κατερινα γεω
Ζαχαρωμένη φλούδα εσπεριδοειδών
ΥΛΙΚΑ
10 χοντρόφλουδα πορτοκάλια, περγαμόντα, γκρείπφρουτ, μεγάλα λεμόνια κλπ.
900γρ ζάχαρη (και έξτρα για το ζαχάρωμα)
750μλ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φρούτα και, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το μέσα, κόψτε τη φλούδα προσεκτικά σε τέταρτα. Θα πρέπει να έχει και το λευκό μέρος. Δεν πειράζει σε αυτό το σημείο αν μένει και λίγο από το φρούτο πάνω στη φλούδα.
Βάλτε τις φλούδες σε μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε τη με νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Σουρώστε και ξαναγεμίστε με φρέσκο νερό την κατσαρόλα. Κάντε το αυτό συνολικά 3 φορές για τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, 4-5 για τα γκρέιπφρουτ και τα περγαμόντα. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Την τελευταία φορά τσεκάρετε τα φρούτα. Τα περγαμόντα και τα γκρέπφρουτ θα είναι έτοιμα αφού θα έχουν βράσει αρκετά. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια ίσως να θέλουν και άλλο βράσιμο. Γενικά οι φλούδες είναι έτοιμες όταν είναι μαλακιές, αλλά όχι πολύ. Al dente ας πούμε.
Σουρώστε και αφήστε λίγο να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Καθαρίστε ελαφρά το λευκό μέρος της φλούδας με ένα μαχαιράκι (αλλά όχι πολύ, ώστε να παραμένει παχουλή) και κόψτε τη φλούδα σε μπαστουνάκια πλάτους μισού χιλιοστού.
Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και όταν αρχίσουν να βράζουν ρίξτε τις φλούδες. Βράστε μέχρι το σιρόπι σχεδόν να εξαφανιστεί και οι φλούδες να γίνουν ημιδιάφανες λίγο πάνω από ώρα. Το θερμόμετρο θα δείχνει 110 oC. Προς το τέλος θέλει λίγο προσοχή, γιατί ενδέχεται να κολλήσουν στον πάτο και να καούν, οπότε ρίχνετε καμια ματιά που και που.
Σταγγίξτε από το σιρόπι καλά (το σιρόπι κρατήστε το για το τσάι σας, κοκτέιλ, και άλλα γλυκά) και έπειτα γεμίστε ένα μπολάκι με ζάχαρη και περάστε τις από μέσα να ζαχαρώσουν. Τινάξτε τις και αφήστε να στεγνώσουν καλά για ένα βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα τις κάνει σχεδόν…αθάνατες! Την επομένη κλείστε καλά σε βάζα ή βουτήξτε τις σε λιωμένη κουβερτούρα.
ΥΛΙΚΑ
10 χοντρόφλουδα πορτοκάλια, περγαμόντα, γκρείπφρουτ, μεγάλα λεμόνια κλπ.
900γρ ζάχαρη (και έξτρα για το ζαχάρωμα)
750μλ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φρούτα και, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το μέσα, κόψτε τη φλούδα προσεκτικά σε τέταρτα. Θα πρέπει να έχει και το λευκό μέρος. Δεν πειράζει σε αυτό το σημείο αν μένει και λίγο από το φρούτο πάνω στη φλούδα.
Βάλτε τις φλούδες σε μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε τη με νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Σουρώστε και ξαναγεμίστε με φρέσκο νερό την κατσαρόλα. Κάντε το αυτό συνολικά 3 φορές για τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, 4-5 για τα γκρέιπφρουτ και τα περγαμόντα. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Την τελευταία φορά τσεκάρετε τα φρούτα. Τα περγαμόντα και τα γκρέπφρουτ θα είναι έτοιμα αφού θα έχουν βράσει αρκετά. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια ίσως να θέλουν και άλλο βράσιμο. Γενικά οι φλούδες είναι έτοιμες όταν είναι μαλακιές, αλλά όχι πολύ. Al dente ας πούμε.
Σουρώστε και αφήστε λίγο να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Καθαρίστε ελαφρά το λευκό μέρος της φλούδας με ένα μαχαιράκι (αλλά όχι πολύ, ώστε να παραμένει παχουλή) και κόψτε τη φλούδα σε μπαστουνάκια πλάτους μισού χιλιοστού.
Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και όταν αρχίσουν να βράζουν ρίξτε τις φλούδες. Βράστε μέχρι το σιρόπι σχεδόν να εξαφανιστεί και οι φλούδες να γίνουν ημιδιάφανες λίγο πάνω από ώρα. Το θερμόμετρο θα δείχνει 110 oC. Προς το τέλος θέλει λίγο προσοχή, γιατί ενδέχεται να κολλήσουν στον πάτο και να καούν, οπότε ρίχνετε καμια ματιά που και που.
Σταγγίξτε από το σιρόπι καλά (το σιρόπι κρατήστε το για το τσάι σας, κοκτέιλ, και άλλα γλυκά) και έπειτα γεμίστε ένα μπολάκι με ζάχαρη και περάστε τις από μέσα να ζαχαρώσουν. Τινάξτε τις και αφήστε να στεγνώσουν καλά για ένα βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα τις κάνει σχεδόν…αθάνατες! Την επομένη κλείστε καλά σε βάζα ή βουτήξτε τις σε λιωμένη κουβερτούρα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- manosdet
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 932
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #13264
από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΗ ΦΛΟΥΔΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Πωπω μου τρέχουν τα σάλια.......
Λιωμένη κουβερτούρα σε συνδυασμό με πορτοκάλι!!!!!!
Τα μπαστουνάκια μάλλον μισό εκατοστό εννοείς Κατερίνα γιατί μισό χιλιοστό θέλεις και παχύμετρο για να το μετρήσεις.....
Λιωμένη κουβερτούρα σε συνδυασμό με πορτοκάλι!!!!!!
Τα μπαστουνάκια μάλλον μισό εκατοστό εννοείς Κατερίνα γιατί μισό χιλιοστό θέλεις και παχύμετρο για να το μετρήσεις.....
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.177 δευτερόλεπτα