- Δημοσιεύσεις: 35
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
×
Συνταγές από μέλη
Γλυκο ντοματακι
- thanosleros
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1196
από thanosleros
Γλυκο ντοματακι δημιουργήθηκε από thanosleros
Η διαδηκασια ξεκηναει μεσα απο το χωραφι.
Η κηρα Παρασκευη διαλεγει ωραιες και ομοιωμορφες ντοματες
Μετα τις πλενουμε και τις βαζουμε σε μια τσανακα με καυτο νερο να μουλιασουν για να μπορεσουμε να τις ξεφλουδησουμε
Ο πατερας και η μανα στην διαδηκασια του ξεφλουδησματος
Καθαρηζουμε και ξευλουδηζουμε αμυγδαλα
Βαζουμε σε μια τσανακα νερο μια χουφτα ασβεστη
(αυτο χρησημεβει οταν ξεφλουδησουμε τις ντοματες για να μην διαλησουν τις ρηχνουμε μεσα και αυτες σφηγκουν)
Η κηρα Παρασκευη διαλεγει ωραιες και ομοιωμορφες ντοματες
Μετα τις πλενουμε και τις βαζουμε σε μια τσανακα με καυτο νερο να μουλιασουν για να μπορεσουμε να τις ξεφλουδησουμε
Ο πατερας και η μανα στην διαδηκασια του ξεφλουδησματος
Καθαρηζουμε και ξευλουδηζουμε αμυγδαλα
Βαζουμε σε μια τσανακα νερο μια χουφτα ασβεστη
(αυτο χρησημεβει οταν ξεφλουδησουμε τις ντοματες για να μην διαλησουν τις ρηχνουμε μεσα και αυτες σφηγκουν)
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- thanosleros
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 35
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1197
από thanosleros
Aφου τελιοσει το ξεφλουδησμα βγαζουμε και τους σπορους απο την μερια που ηταν το κοτσανι και ρηχνουμε τις ντοματες στο ασβεστονερο
Τις αφηνουμε μεσα περιπου 1 ωρα για να σφηξουν καλα
Μετα τις ξεπλενουμε με καθαρο νερο αρκετα χερια για να φυγουν ολλα τα υποληματα.Οταν τις καθαρησουμε τις γεμηζουμε με αμυγδαλα και τις κληνουμε με γαρυφαλο.
Απαντήθηκε από thanosleros στο θέμα Γλυκο ντοματακι
Aφου τελιοσει το ξεφλουδησμα βγαζουμε και τους σπορους απο την μερια που ηταν το κοτσανι και ρηχνουμε τις ντοματες στο ασβεστονερο
Τις αφηνουμε μεσα περιπου 1 ωρα για να σφηξουν καλα
Μετα τις ξεπλενουμε με καθαρο νερο αρκετα χερια για να φυγουν ολλα τα υποληματα.Οταν τις καθαρησουμε τις γεμηζουμε με αμυγδαλα και τις κληνουμε με γαρυφαλο.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- thanosleros
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Σχετικά Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 35
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1198
από thanosleros
Απαντήθηκε από thanosleros στο θέμα Γλυκο ντοματακι
Αφου κανουμε ολες αυτες τις εργασιες ηρθε η ωρα να κανουμε το συροπι
Η δοσολογια για 100 ντοματακια ειναι 2 ποτηρια νερο και 2 κιλα ζαχαρη.
Τα βαζουμε ολα αυτα μαζι με τις ντοματες σε μια κατσαρολα και τα βραζουμε για 30 λεπτα.Μετα τα κατεβαζουμε απο την φωτια για 1 ωρα περιπου να κατεβασουν οι ντοματες τα νερα τους.Τις ξαναβαζουμε για 2η φορα να βρασουν για 1 ωρα.Τις ξανακατεβαζουμε απο την φωτια να κατεβασουν και τα υπολιπα νερα τους.Ξαναβαζουμε για 3η φορα να βρασει αφου πρωτα εχουμε συμπληροσει 1 ποτηρι νερο 1 κιλο ζαχαρη και μικο κιλο μελι για να δεσει καλα το συροπι.Τα βραζουμε ολλα αυτα μαζι μεχρι να δεσει το συροπι περιπου 1 ωρα και στο τελος ριχνουμε τον χυμο απο 2 λεμονια.Περνει μια βραση και μετα το κατεβαζουμε απο την φωτια.Μετα περιμενουμε να κριοσει καλα και το τοποθετουμε μεσα στις γιαλες
Το γλυκο μας ειναι ετημο ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Η δοσολογια για 100 ντοματακια ειναι 2 ποτηρια νερο και 2 κιλα ζαχαρη.
Τα βαζουμε ολα αυτα μαζι με τις ντοματες σε μια κατσαρολα και τα βραζουμε για 30 λεπτα.Μετα τα κατεβαζουμε απο την φωτια για 1 ωρα περιπου να κατεβασουν οι ντοματες τα νερα τους.Τις ξαναβαζουμε για 2η φορα να βρασουν για 1 ωρα.Τις ξανακατεβαζουμε απο την φωτια να κατεβασουν και τα υπολιπα νερα τους.Ξαναβαζουμε για 3η φορα να βρασει αφου πρωτα εχουμε συμπληροσει 1 ποτηρι νερο 1 κιλο ζαχαρη και μικο κιλο μελι για να δεσει καλα το συροπι.Τα βραζουμε ολλα αυτα μαζι μεχρι να δεσει το συροπι περιπου 1 ωρα και στο τελος ριχνουμε τον χυμο απο 2 λεμονια.Περνει μια βραση και μετα το κατεβαζουμε απο την φωτια.Μετα περιμενουμε να κριοσει καλα και το τοποθετουμε μεσα στις γιαλες
Το γλυκο μας ειναι ετημο ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.909 δευτερόλεπτα