- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Κήπος στην Αθήνα ή... εκτός πόλεων
- mchristos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- η μολόχα
- Αποσυνδεμένος
- Παλιώνει
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
να σε ρωτήσω. τον ξύλινο φράχτη τον έχεις βάλει για τον αέρα; αν ναι, κάνει δουλειά;
πρέπει να βάλουμε κι εμείς κάτι για αέρα γιατί όταν φυσάει εδώ... φυσάαααααααει. βλέπω ότι κάποιοι βάζουν ειδικά πλαστικά δίχτυα.
- mchristos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Ναι ο φράχτης κάνει πολύ καλή δουλειά. Όπως καταλαβαίνεις η αριστερή (ενισχυμένη) μεριά είναι η βορινή. Χωρίς τον φράχτη την πρώτη χρονιά έσπαγαν και έπεφταν οι ντοματιές. Είναι γενικά σε περιοχή που έχει δυνατούς ανέμους και ο φράχτης δούλεψε άψογα.
Προσοχή γιατί θέλει καλή στερέωση. Σκέψου ότι εκεί που βλέπεις τους κυβόλιθους έριξα πρόσφατα επιπλέον τσιμεντένιο τοιχίο για να ενισχύσω τους πασσάλους που είχαν χαλαρώσει από τους ανέμους.
Φαντάζομαι ότι τα δίχτυα θα κάνουν εξίσου καλή δουλειά.
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 12
Τι είναι αυτά που έχεις φυτέψει? Μόνο ντομάτες?
Α!!!!! μην μας ξεχάσεις όταν καρπίσουν!!!!!
- mchristos
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Έχω βάλει κολοκυθάκια, πιπεριές (κέρατα, Φλωρίνης, και καυτερές), μελιτζάνες, κρεμμύδια, αγγουράκια, μαρούλια, παντζάρια, καρότα, ραπανάκια και φυσικά ντοματιές (ACE 55 και Σαντορίνης).
Φέτος διπλασίασα σχεδόν τις ρίζες (σε ποσότητα) μιας και μας περιμένουν δύσκολοι καιροί!
Βεβαίως και δεν θα σας ξεχάσω μόλις καρπίσουν, μόνο που δεν το βλέπω πριν το τέλος του μήνα. Ο Μάης μας τσάκισε!
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Απόλα τα καλούδια έχεις βάλει.mchristos έγραψε: Ευχαριστώ HELENA,
Έχω βάλει κολοκυθάκια, πιπεριές (κέρατα, Φλωρίνης, και καυτερές), μελιτζάνες, κρεμμύδια, αγγουράκια, μαρούλια, παντζάρια, καρότα, ραπανάκια και φυσικά ντοματιές (ACE 55 και Σαντορίνης).
Φέτος διπλασίασα σχεδόν τις ρίζες (σε ποσότητα) μιας και μας περιμένουν δύσκολοι καιροί!
Βεβαίως και δεν θα σας ξεχάσω μόλις καρπίσουν, μόνο που δεν το βλέπω πριν το τέλος του μήνα. Ο Μάης μας τσάκισε!
Εννοείται πως καλά έκανες και έβαλες περισσότερες ριζούλες!!!!!
Εγώ σαν νιούδι που είμαι ακόμα με τα κηπευτικά κάνω δειλά δειλά βηματάκια και πάντα ρωτώντας πρώτα. Μαιντανό, δυόσμο, σελινάκι, λουίζα, μαντζουράνα και τις φραουλίτσες μου που είναι περισινά ριζάκια....Αυτά προς το παρών. Οπωσδήποτε θα επεκταθώ αλλά θέλω πρώτα να διαμορφώσουμε τον κήπο γιατί είναι ένα χάος. Για να καταλάβεις τι εννοώ ...επειδή έχουμε σκυλιά και γάτες που κυκλοφορούν όχι μόνο ανάμεσά μας αλλά και μέσα στα κομμάτια γης που έχουμε αφήσει με χώμα πρέπει να οριοθετήσουμε τους χώρους όλων μας και κατόπιν...ποιός με πιάνει!!!! Ωστόσο θα μάθω και διάφορα πραγματάκια γιά όλα όσα με ενδιαφέρουν να φυτέψω. Ας είναι καλά ο Ηλίας και τα υπόλοιπα παιδιά που μοιράζονται τις γνώσεις τους απλόχερα!!!!
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Τώρα φιλενάδα θα στο παραγγείλουμε να βολευτείς με ότι έχεις!!!!!ΑΝΤΙΓΟΝΗ έγραψε: αχχχχχχχχχχχχχχ σε ζηλευω ενα μικρο χωραφακη και για μενα με λιγο ηλιο παρακαλω !!!!!!!!
- ΑΝΤΙΓΟΝΗ
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 280
Ο Ηλιας λεει θελω ηλιο για να κανω προκοπη και το διαμερισμα δεν γινεται να το στριψω προς τον ηλιο οποτε μαλλον θα καμαρονω τους δικους κηπους
- HELENA
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός