- Δημοσιεύσεις: 123
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 30
×
Δημοσιεύσεις σχετικά με σπορεία και ξεκίνημα φυτών
,
- panagiotispanagiotis
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12081
από panagiotispanagiotis
, δημιουργήθηκε από panagiotispanagiotis
οπως ολα τα φυτα ετσι και στο λαχανο αφηνουμε το πιο γερο να κανει σπορο το οποιο θα γινει αφου ωριμασει και αυξηθει και η θερμοκρασια δηλ καλο καλοκαιρι .
Παρακολουθω το φορουμ και βλεπω οτι ορισμενοι ψαχνονται πολυ και καλα κανουν αλλα χωρις ενημερωση απο βιβλια και ειδικους μεχρι τελευταιας λεπτομεριας δεν κανεις τιποτε
Παρακολουθω το φορουμ και βλεπω οτι ορισμενοι ψαχνονται πολυ και καλα κανουν αλλα χωρις ενημερωση απο βιβλια και ειδικους μεχρι τελευταιας λεπτομεριας δεν κανεις τιποτε
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kofridas
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 18
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
12 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #12086
από kofridas
Απαντήθηκε από kofridas στο θέμα ,
Καλησπερα κι απο μενα,εγω κρατησα περσι λαχανο να παρω σπορο,οταν εγινε λοιπον πανω στο τερμα του κατσανιου η φουντα εκοψα προσεκτηκα τη φουντα και βιαστικα βιαστικα το εβαλα οπως ηταν σε μια σακουλα .....μετα απο 2 μηνες που πηγα να παρω το σπορο ειχε μουχλιασει μεσα στη ναυλον σακουλα,ετσι αγορασα αλλον σπορο....του χρονου θα ξερω ομως.....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS, ioannastinia
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- tsouknidas
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 85
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 55
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12783
από tsouknidas
Απαντήθηκε από tsouknidas στο θέμα ,
Ίσως είναι το πιο σημαντικό απ'όλα να κρατήσει κανείς σπόρο.Μένει να μην αδιαφορήσει.Η αποθήκευση σπόρων καλό είναι να γίνεται απο κάθε ποικιλία που καλλιεργούμε στον κήπο μας και να εξαντλήσουμε ολόκληρη την καλλιεργητική περίοδο ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως ο κύκλος.Να κρατήσουμε απο τα πιο υγιή φυτά με τις ελάχιστες εώς μηδαμινές προσβολές.Έτσι θα είναι ανθεκτικότερες οι επόμενες γενεές.Η συντήρηση να γίνεται κατα προτίμηση σε γυάλινα βαζάκια χωρίς υγρασία,σε σκιερό μέρος και ν'αναγράφουμε επάνω ημερομηνία συλλογής-ημερομηνία λήξης(2 έτη ή και 3) και ποσοστό βλαστικότητας(αυτό μπορούμε να το δοκιμάσουμε μόνοι μας).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": zaxarias, DAVIS, ioannastinia, Λαμπετία
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- markonis
- Αποσυνδεμένος
- Παλιός
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 144
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 100
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12785
από markonis
Απαντήθηκε από markonis στο θέμα ,
Mήπως γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορούμε να πάρουμε σπόρους από το ραδίκι;Μου έδωσαν πολύ λίγους σπόρους από παραδοσιακό ραδίκι και δεν θέλω να χαθεί η ποικιλία.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΣΤΑΥΡΟΣ
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 369
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 565
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12787
από ΣΤΑΥΡΟΣ
Απαντήθηκε από ΣΤΑΥΡΟΣ στο θέμα ,
Φίλε markonis
Πρώτα πρώτα επρεπε να είχες σπείρει τους σπόρους απο τις αρχές του φθινοπωρου για να εχουν ηδη φυτρώσει.
Τώρα μένει να κάνεις δοκιμή για ανοιξιάτικο φύτρωμα κι οτι ηθελε προκύψει !!!
Εφόσν το κάνεις τωρα, πρόσεξε να σπείρεις μόνο ενα μέρος (1/3 ας πούμε των σπόρων) που σε περίπτωση αποτυχίας να μην ξεμείνεις .
Οταν μεγαλώσουν τα φυτά και φθάσουν σε κατάσταση πλήρους ωρίμανσης (ξεσταχιάσουν δηλαδή), αφησε μερικά να ξεραθούν τελείως και μετά κόψε τα πάνω κοτσάνια (τα οποία περιέχουν και τον σπόρο), τρίψε τα με κάτι σκληρό (ας πούμε ενα κομάτι επίπεδης πέτρας ή μάρμαρου) για να σπάσουν τα κλαδάκια και να φανούν οι σπόροι οι οποίοι είναι αρκετά μικροσκοπικοί.
Αλήθεια τι είδους ραδίκι είναι ;;
Πρώτα πρώτα επρεπε να είχες σπείρει τους σπόρους απο τις αρχές του φθινοπωρου για να εχουν ηδη φυτρώσει.
Τώρα μένει να κάνεις δοκιμή για ανοιξιάτικο φύτρωμα κι οτι ηθελε προκύψει !!!
Εφόσν το κάνεις τωρα, πρόσεξε να σπείρεις μόνο ενα μέρος (1/3 ας πούμε των σπόρων) που σε περίπτωση αποτυχίας να μην ξεμείνεις .
Οταν μεγαλώσουν τα φυτά και φθάσουν σε κατάσταση πλήρους ωρίμανσης (ξεσταχιάσουν δηλαδή), αφησε μερικά να ξεραθούν τελείως και μετά κόψε τα πάνω κοτσάνια (τα οποία περιέχουν και τον σπόρο), τρίψε τα με κάτι σκληρό (ας πούμε ενα κομάτι επίπεδης πέτρας ή μάρμαρου) για να σπάσουν τα κλαδάκια και να φανούν οι σπόροι οι οποίοι είναι αρκετά μικροσκοπικοί.
Αλήθεια τι είδους ραδίκι είναι ;;
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ΣΤΑΥΡΟΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jenny, ioannastinia
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ioannastinia
- Αποσυνδεμένος
- Ο χρήστης είναι μπλοκαρισμένος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 12
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 8
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12799
από ioannastinia
Απαντήθηκε από ioannastinia στο θέμα ,
Καλημέρα σε όλους σας.Σας θαυμάζω και ας μήν σας γνωρίζω.Οι γνώσεις σας είναι απίστευτες.Μακάρι να έχω και εγώ κάποτε τίς μισές από εσάς.
Αυτό πού θέλω να ρωτήσω με τη σειρά μου είναι για τη συλλογή των σπόρων της ρόκας και του σέσκουλου . Σάς ευχαριστώ προκαταβολικά.
Αυτό πού θέλω να ρωτήσω με τη σειρά μου είναι για τη συλλογή των σπόρων της ρόκας και του σέσκουλου . Σάς ευχαριστώ προκαταβολικά.
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Roula
- Αποσυνδεμένος
- Αρχαίος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 429
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 372
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12823
από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα ,
ΡΟΚΑ
Συγκομιδή των σπόρων κατά το τέλος της άνοιξης, αφού έχουν ξεραθεί τα λουλούδια και έχουν σχηματίσει μικρούς καφέ κάλυκες (μοιάζουν με τοσοδούλικα ξερά φασολάκια). Κάθε ένας από αυτούς χωρίζεται κάθετα στα δύο με μια μικρή ξερή μεμβράνη, εκατέρωθεν της οποίας υπάρχουν οι μικροί μαύροι (ενίοτε και καφέ) σπόροι, ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται από 2 έως 7-8.
Χρειάζεται προσοχή και επιμέλεια στο σπάσιμο του κάλυκα, προκειμένου να μην πεταχτούν και χαθούν οι σπόροι.
Δεν απαιτούν περαιτέρω ξήρανση.
Διατήρηση, κλασικά, σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Συγκομιδή των σπόρων κατά το τέλος της άνοιξης, αφού έχουν ξεραθεί τα λουλούδια και έχουν σχηματίσει μικρούς καφέ κάλυκες (μοιάζουν με τοσοδούλικα ξερά φασολάκια). Κάθε ένας από αυτούς χωρίζεται κάθετα στα δύο με μια μικρή ξερή μεμβράνη, εκατέρωθεν της οποίας υπάρχουν οι μικροί μαύροι (ενίοτε και καφέ) σπόροι, ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται από 2 έως 7-8.
Χρειάζεται προσοχή και επιμέλεια στο σπάσιμο του κάλυκα, προκειμένου να μην πεταχτούν και χαθούν οι σπόροι.
Δεν απαιτούν περαιτέρω ξήρανση.
Διατήρηση, κλασικά, σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Roula.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kksakis1, manosdet, DAVIS, ioannastinia
Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- magdalen
- Αποσυνδεμένος
- Νέος
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 3
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα